Inlägg från: Augusti13 |Visa alla inlägg
  • Augusti13

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Drygt 6 år har vi varit tillsammans, och hoppas också på barn så småningom efter bröllopet :)


    Javisst börjar det bli på riktigt nu! 25 dagar kvar för vår del, och varje dag är det något som ska göras. Igår beställde vi blommor och idag ska jag till skräddaren för att prova min festklänning. På något sätt känner jag mig allt lugnare, det är ju mest små detaljer kvar :)

  • Augusti13

    Hihi, roligt med alla drömmar! Har själv haft otaliga mardrömmar, t.ex. att fotografen inte kommer, att klänningen är trasig eller att jag blir supersen till vigseln.  


    1337Lise skrev 2013-07-17 13:21:12 följande:
    Haha, dessa drömmar! Hemskt när man drömmer det, men roligt att läsa om att många har dem. Kom på när jag läste om Aug 2013's dröm att jag för ett tag sedan hade en mardröm om vigselakten. Prästen sa aldrig att vi fick kyssa varandra! Så när vi gick nedför altargången var jag jätteupprörd och vill göra om allt eftersom vi inte hade pussats. Prästen sa "Jaha.. ni ville ha en SÅN vigsel..". Allt var förstört =(
    Tänkte bara tala om för dig, ifall du inte visste, att det inte är vanligt i Sverige att prästen säger att man ska kyssas. Ofta är första kyssen just på kyrktrappan! Vår präst kommer inte säga under vigseln att vi kan kyssas, men han sa däremot att han inte hade något emot att vi pussades när det kändes rätt för oss ;)
  • Augusti13

    Skriver från mobilen, vi är på väg till Öland för vår första semestervecka :D någon som sitter vid datorn får gärna lägga in mig på 10 augusti i Stockholm.

  • Augusti13
    1337Lise skrev 2013-07-27 21:27:34 följande:
    Vi åker till Grekland en vecka, fem dagar efter bröllopet =) då hinner vi landa lite efter vigseln - och skriva tackkort för gåvorna
    Det gör vi också! Kanske är vi på samma plan? ;) Vi åker till Kreta den 15:e augusti.
  • Augusti13
    1337Lise skrev 2013-07-29 12:47:09 följande:
    Det hade varit kul om vi gjort! VI åker nämligen också till Kreta, ska bo i Rethymnon på Creta Palace =) fast vi åker inte först 5 september, gifter oss den sista augusti.

    Jag kan dock inte hitta mitt pass (har väl aldrig förr slarvat bort något så viktigt!) så jag måste skaffa nytt, men det borde man väl hinna på 4 veckor, trots att det är resa-bort-tider nu?
    Hihi ja visst vore det!? Vi bor på Avra Imperial Beach Resort & Spa som ligger i Kolimbari.

    Ingen aning hur lång tid det tar att få pass numera :/ Om jag var du skulle jag skynda till närmsta fixa-pass-ställe genast ;)
  • Augusti13

    Nu är det 12 dagar kvar för vår del, men plötsligt känns inte allt lika roligt längre. Min fina morfar som bara är 69 år gammal har snabbt blivit väldigt sjuk i cancer. Jag fick avbryta min semester förra veckan och flyga hem till min hemstad i Norge för att ta farväl med honom. Vi hade ett jättefint snack tillsammans, men det hela är ju så sorligt, han är så himla svag. Så nu ser det ut till att han somnar in när som helst, troligen innan bröllopet.


     


    I Norge begravas man inom en vecka ungefär, så allt blir liksom samtidigt. Plus att hela min familj (och jag!) så klart kommer vara jätteledsna och inte alls på bröllopshumör.. Attans att man inte kan skjuta upp bröllopet, men med över 100 bjudna och många som beställt flyg och hotell så går det inte.

  • Augusti13
    Lmvu, vad jag kan se på listan är du den enda i gruppen som gifter sig i Stockholm nu på lördag - och vädret ser ju ut att bli heeelt fantastiskt! :D Hoppas det blir lika bra veckan efter ;)
  • Augusti13
    Helipa skrev 2013-07-31 12:07:24 följande:
    Usch, lider med er som drabbas av både olycka och otur och hoppas innerligt att ni kan släppa allt det när det väl är dags och njuta av dagen! Förstår att det måste kännas tungt och jobbigt, oavsett vad det är som kommer ivägen!
    Tack snälla, jag tar åt mig lite av dina fina ord :) Min morfar gick bort i natt, så nu blir det begravning nästa onsdag, alltså 3 dagar innan vårt bröllop. Så vi flyger in till Trondheim tisdag kväll, och tillbaka till Stockholm efter begravningen på onsdags kväll. Känner att detta tar så mycket energi :/ Tror jag måste ta ledigt torsdagen efter, för att återhämta mig innan bröllopshelgen drar igång på fredag (vi har ju en stor bjudning även den kvällen).
  • Augusti13

    Tack Helipa och alla andra för fina ord :) Tycker om ideen om att nämna morfar på något sätt i kyrkan, ska ta upp det med prästen!

  • Augusti13
    soderpling skrev 2013-08-02 10:47:26 följande:

    Liten fundering kring det här med barn på bröllopet...

    Vi har inga barn, en del av våra vänner har barn.

    Många av dessa par har fixat (hoppas jag) barnvakt och ser vårt bröllop en chans för en romantisk kompis/vuxen helg i Paris. 
    .
    Nu till våra kompisar som har jätte söta lilla E som när bröllop är kommer vara drygt 11 månader.  han kommer att vara med men han är den enda som vi vet.
    Ska jag tvinga J att säga till att de nog borde gå om han börjar låta/störa

    jag är jätte nervös över barn skrik/ljud under vigseln eller att de stör bröllopet. Ska jag tvinga m2b att ringa sina vänner och dubbelkolla att de inte tar med sina barn eller är folk smarta att de säga till om de hade tänkt det.


    eller är jag bara nojig och börjar bli lite nervös.


    Vi har också minst två bebisar som kommer vara med under vigseln. Visst, jag hoppas verkligen inte att de börjar gråta hysteriskt mitt under vigseln - men inser att det troligen sker :p Hoppas och tror att föräldrarna då tar med bebisen ut, men detta är nog inget jag kommer be dem om att göra.

    Håller främst alla tummar för att ingen bebis gråter under löftena ;)
  • Augusti13

    Vill också önska alla som gifter sig idag all lycka! "Årets varmaste dag" hörde jag på nyhetsmorgon, så vackart väder har nog de flesta i alla fall :) 

  • Augusti13
    Mandala, vad fina ni var! Grattis! Hoppas flera delar med sig av sina bilder när de börjar trilla in från släkt och vänner :)
  • Augusti13

    Min blivande ska hålla tal, men jag ska inte (jag ville, men han tycker inte om att stå i centrum, hehe).

    Vi har också ett helt bröllopsbord hemma, jenniferochaugust! Det blir skönt nu efter lördag, då ska allt vara borta ju. Fast bröllopsprylarna kanske ersätts av presenter, hehe.

  • Augusti13
    Tessla skrev 2013-08-06 10:54:30 följande:


    Vad fina ni var! Grattis! Härligt med bröllop på vackra Öland. Hur känns det att vara fru? ;)
  • Augusti13
    Lakinna skrev 2013-08-09 09:15:29 följande:
    Hur går det för er andra 10 augustibrudan? Pirrar det? :)
    Jaaa! :D Nu åker vi till mina svärföräldrar för att förbreda kvällens mingel, och imorgon GIFTER VI OSS! Helt overkligt! Vi ses på andra sidan, brudar ;) Trevlig helg!
  • Augusti13

    Tjejer, det finns inga ord för hur häftigt det var att gifta sig i lördags! Känns fortfarande overkligt. Utan tvekan den bästa dagen i mitt liv, det blev helt ärligt 100 gånger bättre än jag någonsin vågat drömma om. Mycket tack vara 103 otroligt glada gäster som verkligen förgyllde dagen, det blev mycket skratt och mycket tårar. Ni som väntar på den stora dagen: lycka till, oavsett vad som händer kommer ni ha en fantastisk dag! Här är ett par bilder som dykt upp på Facebook!




  • Augusti13

    Ett tips: Var noggran med att be toastmaster etc uppmana folk att skriva i gästboken. Även fast vi hade sagt detta till våra toastmasters flera gånger glömdes det bort, och endast ett fåtal gäster skrev i den :/ 

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!