Inlägg från: Augusti13 |Visa alla inlägg
  • Augusti13

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Hej alla brudar Slänger mig gärna på denna tråden! Vi har bokat kyrka och lokal 10:e augusti - äntligen är det under ett år kvar! Är stressad och toklugn i omgångar, någon som känner igen sig?
    Vi kommer bjuda ungefär 100 gäster, och vill skicka save the dates nu till hösten eftersom hela min sida kommer från Norge. Kom gärna med tips till hur vi gör snygga kort på ett smidigt sätt (fast med post, inte mail)  

    Och tack Fröken Finemang för tipset om denna tråd! 

  • Augusti13
    Fröken Finemang skrev 2012-08-21 22:00:03 följande:
    Augusti13: här fanns jag inspiration till våra kort. som du ser ovan.
    Vi tog kort på oss och sen skrev ihop det så vi bara kan skicka ut korten, klistrade på en fotomatta och la dem i cellofan"påsar". vi har börjat dela ut våra och skickar resten på fredag!
    Lägger mer krut på inbjudningarna sen..


    www.google.se/search?q=save+the+date&hl=sv&pr...
    Vad roligt med ett kort på er! Den iden lär vi nog låna :)
  • Augusti13
    Sjörå skrev 2012-08-30 18:24:29 följande:

    Nu har vi bokat vår fotograf, det blir Peter Olsson i Göteborg.


     


    Vi har valt ett helt annan koncept när det gäller festlokal. Vi hyr in oss i en herrgård och får då betala cirka 1300 per person för mat, tårta, serveringpersonal, blommor, brudskål, frukt framåt kvällen och hyra av herrgården. Dricka ingår i det priset. Men vi vill slippa sköta allt själva och bara få vara.


    Vi kör något liknanade :) Har hyrt Junibacken som sköter allt med mat och dryck, jag tycker det är superskönt att släppa tänka på det själv! Men visst, dyrt blir det.. Spara, spara fram till augusti ;)
  • Augusti13

    Våra STD är på väg hem till oss nu, och fotograf är äntligen fixat! Nu börjar det rulla på  lite :) Nästa på listan är väl att prova lite klänningar :D

  • Augusti13
    Tösen skrev 2012-11-08 07:18:28 följande:
    Det känns lite "konstigt" att det snart är dax att börja förbereda sig på "riktigt". Bröllopet har känts så långt bort, men snart är det ju dags. Om två veckor ska jag börja prova brudklänning. Jag hade tänkt att boa tid på Lilly och Garamaj, men har någon utav er tips på bra "brudklänningsaffärer" i Stockholm? Garamaj känns egentligen alldeles för dyrt, men eftersom min syster köpte sin underbara klänning där så kan jag inte låta bli att prova där också.

    Jag vill gå till 3-4 olika ställen. Helst med varierande prisklasser, dock INTE dyrare än garamaj. Har en väldigt tacksam kroppstyp, vilket gör att de flesta sitter bra, ( A linjeformad).

    Idag ska jag och min M2b gå och prova ringar, börjar på Kaplans, men får se vart vi hamnar tillslut.

    Hur gör ni med efternamn? Jag vill inte släppa mitt och inte heller har dubbelt (skilsmässobarn där efternamn varit otroligt viktigt och har därför fram tills jag blev 18 haft dubbelt). Försöker övertala min M2b att ta mitt efternamn, men han vill då att vi ska hitta på en eget. För mig känns det konstigt och jag vet inte hur det går till. Vilka efternamn "får man ta"?
    Samma problem här! Min blivande vägrar ta mitt efternamn, vilket är lite tråkigt. Jag har ett rätt speciellt namn medan han har ett "Svensson" ;) För oss lär det bli dubbeltnamn, även fast jag önskar vi kunde enas. Just namnen är faktiskt det enda vi någonsin inte kommit överrens om :p Svårt!
  • Augusti13
    OBS - läs gärna med glimten i ögat :D

    Någon fler än mig som känner att det sticker till lite så fort någon skriver att de har valt samma datum? Haha! Alltså, vi har valt att gifta oss 10 augusti, och värje gång någon annan skriver att de ska gifta sig då så känns det lite konstigt. Det är ju VÅRT datum! ;)

    Vad gäller inbjudningar tänker jag att våra skickas ut i april/tidigt maj med OSA typ 1:a juni. Vi har ju redan skickat Save the Dates, så det är ingen brådis med inbjudningarna :)
  • Augusti13
    Lakinna skrev 2013-01-08 16:12:24 följande:
    Haha kan hålla med om att jag hoppar till lite varje gång jag läser att någon annan också tagit "mitt" datum (som också är 10/8!), fast mer på ett positivt sätt som " Åh vad bra de har också valt den 10e, då är det nog ett bra val" ....... paranoid eller vad?!
    Haha kanske det! Nä men helt ärligt, vet inte varför, bara något jag har reflekterat över. Vi har ju planerat detta så länge, så 10 augusti har blivit som vår egen utopi typ.. Förstår hur dumt det låter!
  • Augusti13
    Längtandsfull skrev 2013-01-08 18:17:34 följande:
    Känner isåfall tvärtom =) att när jag hör att någon mer ska gifta sig 10/8 så pirrar det i kroppen och längtan växer =)
    Härligt! Vi verkar vara många med det datumet iaf :) Vi tyckte det var perfekt eftersom gästerna själva kan välja att lägga sin semester hit till Stockholm (min sida kommer från olika delar av Norge), eller att ha sin semester innan :)
  • Augusti13
    Längtandsfull skrev 2013-01-23 16:12:04 följande:
    Va långt ni kommit.. Jag vill göra så mycket nu men å andra sidan vill jag inte gö allt nu för va ska jag gö då om några månader?? Känns som att jag har jättelång tid på mig. Gifter oss 10 augusti.
    Samma datum som dig, fast jag känner tvärtom :p Att det är så mycket som ska hinnas med, så jag är nästan stressad. Till exempel har jag börjat höra mig för hos frisörer/makeup artister om de kan komma och fixa mig den 10:e, men flera är redan bokade. Galet! Köpte min klänning förra veckan och den kommer först i maj/juni. Så det finns mycket man kan tänka på redan nu.
  • Augusti13
    Längtandsfull skrev 2013-01-25 09:56:56 följande:

    Imorgon skall vi ta en heldag och kolla klänningar i Göteborg.. Men eftersom att jag känner att det är hur långt kvar som hällst till den 10 augusti så känns det lite fel att köpa klänning nu. Men titta kan man ju =)


     


    På söndag skall vi kolla ringarna. Har lämnat in massor av eget guld så ringarna kommer nog inte gå på då mycket i pengar =)


    Hur gör ni med ringarna?


    Jag skall ha 2 st och min blivande skall ha 1. Egentlligen vill vi ha kvar våra förlovningsringar men eftersom att det var så många årsen som vi förlova oss så tänkte vi inte alls då på att den skulle passa ihop med mig andra ring..


    Så om dom förlovningsringarna vi har idag inte går att göra om på nått sätt så kommer vi förlova oss på nytt med nya ringar som passar ihop med min andra ring.


     


    Lite rörigt kanske =)


     


    Men om dom ringarna vi har idag inte går att fixa till så att dom passar ihop med andra så måste vi ju köpa nya förlovningsringar och det får vi ju isåfall göra redan nu. Så vi får använt dom lite innan bröllopet =)


    Jag kommer också få en ny förlovningsring nu snart, så att den passar med min vigselring :) Min blivande har dock kvar sin, och kommer inte heller ha någon ny vigselring.
    Angående klänning är det inte alls för tidigt att köpa enligt butikerna, då det ofta tar 5 - 6 månader att få klänningen efter köp, och efteråt vill man kanske justera något.
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!