Inlägg från: Sjörå |Visa alla inlägg
  • Sjörå

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    brud20130817 skrev 2013-04-07 10:56:42 följande:
    Hej,

    jag har lite funderingar om att byta klänning till dansen på kvällen. Min m2b tycker inte att man ska byta klänning men då jag tror att den långa klänningen blir väldigt svår att dansa med tycker jag att det vore bra att kunna byta till en kortare. Vad tycker ni? Som ni ser har jag redan införskaffat en extra kort klänning men känner mig lite osäker och behöver lite input. Hur gör/tänker ni andra?
    Jag tycker att du ska byta om till den kortare klänninge. Den är supersnygg och det är ju inte varje dag du får chansa att bära två snygga klänningar. Den ser ganska svårdansad ut så byt du om du känner för det. Jag kommer inte att byta klänning under kvällen vilket mest beror på att jag inte dansar så mycket och därmed hoppas jag inte få några problem. 
  • Sjörå

    Imorgon är det fyra månader kvar och jag har lite panik. Men när jag tittar på listan känns det inte som vi har sådär jättemycket kvar att stå i. Nästa helg ska min blivande man prova sin frack och se om han kan ha den eller om han ska ha sin kostym. Som måste sys in eftersom den är för stor och han vägrar gå upp fem kilo för att den ska passa. Jag förstår honom till fullo. 

    Blir en helg utan planering och mindre planering helgen efteråt så det känns som om det rullar på fort nu. Mardrömmarna har redan börjat komma, om att klänningen inte passar och liknande.  

  • Sjörå
    soderpling skrev 2013-05-02 08:18:35 följande:
    Nu måste jag börja fundera på psalmer.
    -hur många psalmer ska man ha och vilka?

    m2b tycker vi ska ha blott en dag... eller vad den nu heter.
    Man måste ha två psalmer men det står en fritt att välja flera. 

    Blott en dag brukar man ha på begraviningar så den kanske inte är så passade på ett bröllop. Men det kanske bara är jag som förknippar den med begravningar. 
  • Sjörå

    Är det någon som vet om man kan skicka in hindersprövningen och anmälan om efternamnsbyte i samma kuvert? De ska till samma adress enligt blanketterna. 

    Nu har jag påbörjat att gå in mina skor så att de är bekväma på bröllopsdagen. Läste att man bör gå en timme om dagen i fem veckor för att de ska vara bekväma. Bäst att påbörja nu så att jag hinner.  

  • Sjörå
    soderpling skrev 2013-05-03 11:08:53 följande:
    SjöVi skickade allt i samma kuvert. Jag byter  efternamn.

    Bra tips om skorna, det måste jag verkligen göra. Min skor är fina men har aldrig varit beväma. Har också hört att strumpor i skorna hjälper till för att gå in dem.
    Tack för hjälen. Blöta strumpor i skor är ett välkänt husmorstips men ska inte användas om man har skor i satin eller liknande eftersom man då kan få fläckar på skorna som inte går att få bort.  
  • Sjörå
    psychosomatic skrev 2013-05-03 11:15:28 följande:
    Åh nej, jag får inte mina skor förrän i mitten på juli!! :(
    Du hinner säkert gå in dem ändå. Huvudsaken är att man använder dem något iallafall så hinner de bli bekväma. 
  • Sjörå
    JennieG skrev 2013-05-05 13:17:53 följande:

    Angående morgongåva - är det inte tradition att mannen köper till bruden och inte tvärsom? Eller har jag helt missförstått?


    Den gamla traditionen är att mannen köpte ett smycke eller liknande så att hon klarade sig om han dog. En sorts försäkring. Från början bestod oftast morgongåvan av ett torp eller liknande så att änkan med barnen kunde leva vidare. 

    I dagsläget har morgongåvan inget praktiskt värde utan mer ett symboliskt och då är det vanligt att båda partnerna ger en symbolisk gåva till varandra.  
  • Sjörå

    Vi ska inte ha vigselprogram. Det känns lite överflödigt att ha ett program för en vigsel på 30-40 min. Vi väljer att istället vika en sida i festhäftet med tack till de personer som hjälpte till vid vigseln. Vi var på en vigsel i somras utan vigselprogram och jag saknade det inte alls. 

  • Sjörå

    Nu tycker jag också att det börjar kännas verkligt. Vi har väldigt bra kontakt med Hällsnäs och de svarar snabbt och utförligt på frågor. Fick idag kontakt med de som ska göra vår bröllopstårta och ska försöka se till att vi kan komma dit och provsmaka lite olika sorter. Det är lite bökigt att planera bröllop 30 mil bort men än så läng går det rätt bra. Försöker få till alla besök en helg i juni så att det mesta är avklarat. På lördag ska vi beställa/köpa vigselringar och i nästa vecka får jag förhoppningsvis klänningen. Det enda som är lite problem är att få någon att sjunga på vigselakten men det ska väl också lösa sig. 

  • Sjörå
    Daisy skrev 2013-05-20 12:46:58 följande:
    Jag ska kommer byta till min sambos efternamn när vi gifter oss. Men fattar inte riktigt när man skicka in namnbytarpappret. Är det samtidigt som hindersprövningen??

    Hur gör ni?
    Vi skickade in den samtidigt som hindersprövningen. Hämtade ner blanketterna från Skattverkets hemsida, skrev unde dem och skickade in dem. De ska skickas till samma ställe så det går bra att lägga dem i samma kuvert. Sparar man lite papper och porto. (Väg och kolla så att brevet inte väger mer än 20 gram, då är det dubbelt porto som gäller)
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!