• FreNi

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Det är just nu ett år kvar till den stora dagen, och jag tänkte att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i augusti 2013 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Flört

    Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe  planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka. Hoppas vi får många roliga stunder här i tråden! {#emotions_dlg.flower}

  • Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!
  • Helipa
    caroline2013 skrev 2013-06-22 16:27:44 följande:
    Jag hoppar in här, gifter mig den 17 augusti. Jag har ingen klänning ännu! är smått stressad över det.. Pyssel och dekorering av stället är inte fixat heller, eller presenter till följet och inte bordsplacering. Vi har semester i fyra veckor snart. Förutom klänningen, blir det tight att fixa det här då? Hur ska man ligga till? -Vi kommer inte att överdriva något åt något håll
    egentligen behöver det inte ta så lång tid, ifall man bara har lite is i magen.
    Gå in till bröllopsbutikerna nu, min magkänsla är att det borde vara lite rea nu eftersom bröllopssäsongen är igång och de flesta redan har köpt sina klänningar nu. Men börja prova! Oavsett om du handlar i butik eller på nätet så är det bra att ha provat de olika modellerna så att du vet vad du passar och trivs i.

    Pyssel och dekorering är inget ni behöver ha klart nu, men det kan ju vara bra att börja planera vad ni ska göra.
    Vi har inte heller börjat med bordsplaceringen, men vårt osa går ut om en vecka så vi väntar lite till, men den är nog bra att komma igång med snart  för den tror jag tar tid..
    Känn ingen stress utan bestäm er för att inleda första semesterveckan med att gå in för all bröllopsplanering och att ta tag i det ordentligt då!
    Vi har inte semester förrän precis innan bröllopet och därför har vi lite då och då "planeringsmöte" då vi sätter oss ner och går igenom vad som är klart, hur vi vill ha det, vad som är kvar att fixa och hur/vem som ska fixa det. Jättebra sätt att reducera stressen på! Då får man lite bättre koll på läget.
     
  • VI20130831

    Vi har bara småsaker kvar, men det stressar mig ändå! Småsaker som vem som ska skjutsa oss mellan olika platser, vem som ska ansvara för barnen etc. Dessutom har vi insett att vi satt osa väldigt sent, 1 augusti och gifter oss den 31 så allt som har med mate på minglet efteråt får liksom vänta....Eftersom vi "bara" har mingel efteråt trodde jag att jag skulle slippa känna stress men det är mkt praktiskt runtomkring som..stressar!Min tärna var här på midsommarafton och jag passade på att prova klänningen...den sitter så perfekt, längtar tills jag ska få ha den på mig!   


  • Mpta

    Helipa skrev 2013-06-20 23:32:13 följande:Mpta: välkommen! Jag är också relativt ny i tråden, men har fått ett sånt fint välkomnande av alla :) Kul när man kan hjälpas åt och peppa varandra!Sen har jag en fråga till alla ni som har lite mindre bröllop, dvs <60 gäster, hur många har osat? alt. hur många osade i sista sekunden? Våra inbjudningar kom fram sista veckan i maj, vi har osa 1 juli och än så länge har typ 4 personer med sina respektive svarat. I övrigt har ingen annan svarat. Våra föräldrar vet vi ju kommer, men det känns lite trist att så få har svarat. här stressar man med inbjudningarna och sen sitter man och rullar tummar.. en del vet man ju kommer att komma, men man vill ju ändå få det bekräftat, plus ifall de ska ha alkoholfritt, specialkost, allergier, osv. vi skickade ut våra inbjudningar redan i april, några svarade direkt när de fick inbjudan och resten svarade typ sista veckan eller osa dagen, många sa att de helt glömt bort att osa, antagligen för att de fick inbjudningarna så tidigt så de tänkte att det var långt kvar men som sagt vi fick in alla osa till slut :)

  • Mpta

    men ursäkta va rörigt det där inlägget innan blev ;)till veckan ska det fixas lite med klänningen, är lite små bekymmer fast säkert inget som systers svärmor inte kan fixa eftersom hon är duktig på att sy och fixa :) köpte min klänning redan i november  tror det är strl 36-40 eller liknande på den, fick barn i juni förra året så i november när ja köpte klännningen hade ja inte gått ner alla kilon än, nu har ja väl typ gjort det och klänningen är en aning för stor haha.. så ja får icke gå ner mina sista kilon under sommaren men det är väl ingen risk att det händer :p jag är ingen mini människa men jag har knappt nån överdel eller jo mage har ja men tyvärr har mina bröst i stort sett försvunnit efter mina gravditeter och viktnedgångar, rumpa och lår har ja men det är ju inget som gör nån skillnad på en klänning, nertill kan man ju ha de flesta klänningar eftersom de är ganska "vida", jag har snörning bak på min klänning och den måste verkligen dras åt för att sitta bra och då ser inte snörningen snygg ut, kvar sitter den men det känns liksom som den sitter löst även fast den inte gör det, ska köpa en vettig bh imorn som kanske kan underlätta knytningen så jag hoppas att det kommer bli bra tids nog! Är inte så oroad över själva klänningen egentligen  tror att systers svärmor kommer fixa det som ska sys galant utan det som oroar mig mest är väl att få snörningen snyggt gjord !  

  • Sjörå

    Vi fick nästan alla våra osa sista veckan och en del sista dagen. Så ha is i magen och påminn inte gästerna förräns era osa har gått ut. Ibland verkar det som om folk tänker svara detta datum istället för svara senast detta datum. 

    Vi har ikväll gjort bordsplaceringen och börjat tänka ut vad vi vill ha med i festhäftet.Jättesvårt med festhäftet eftersom jag inte vill att det ska kännas som om gästerna är på en studentsittning utan på ett bröllop. Därför kommer vi inte ha med bröllopsbingo eller i mitt tycke fåninga etikettsregler. Det vi har planerat att ha med än så länge är:


    1. Välkomsttext


    2. Var är jag? (Kort om Hällsnäs)


    3. Meny


    4. Kamera och gästbok


    4. Presentation brudparet (Taget från vår hemsida)


    5. Bordsplacering


    6. Vem är det? Och vad kan vi prata om?


    7. Stort tack


     Vad tycker ni saknas?
  • Längtandsfull

    Vi har bara gjort ett litet festhefte. A4 vikt på 3 så det blir ungefär som en folder.
    Vi har med välkomstext, roliga ordningsreglar, bordsplacering, svåra ord att säga när man är full osv), Tacktext.

    Sambon sitter med den ikväll och hoppas på att den snart är klar.. Allt tar välldigt lång tid.

     

  • Aug 2013

    Hej tjejer!
    Gud vad tiden går. Börjar verkligen känna stress, vet inte vart jag ska börja med allt nu när det är så pass kort tid kvar?!
    Pysslat lite med småsaker på sista tiden iallfall. ska imorgon köpa havre till "rispåsarna" (vi fick inte ha ris med tanke på fåglarna) som jag redan köpt ett grönt tyll tyg till ska även köpa ett vitt band imorgon att knyta runt dem.
    Måste försöka få in alla detaljer nu de dagar jag är ledig innan bröllopet då jag hastigt och lustigt böt jobb i veckan så har massor att lära mig där med nu så hjärnan går på högvarv.
    Bordsplaceringslapparna har jag sågott som gjort klart men saknar några pärlor som jag behöver köpa i veckan så är även dom klara. såhär blev dom.



    Enkla och lagom enligt min smak :)
    Ska försöka få klart festhäftet inom en snar framtid men då måste även bordsplaceringen vara klar så vi kan ha med den då vi srivit (nästan klart) någon om varje gäst.
    Måste även lämna in klänningen på strykning och passformscheck så den inte är för stor till dne stora dagen.
    Bytt sminktjej då den andra inte visat något intresse alls så ska snart ha en testsminking med henne. Även håret är testdag inbokad.
    Känns som vi har en hel del klart men är livrädd för att missa något som endå är en självklarhet att de ska vara med!

    Hur går det för er andra? Inge som vill dela med sig utav sin checklista så jag inte missat något på min som mest finns i mitt huvud vilket gör det svårt för sambon att få hjälpa till ;) hihi
  • Längtandsfull


    Här är min klänning =) Ska klippas av lite i tyller bak under klänningen sen är den klar =)
    Bak är ett långt härligt släp..

    Vad tycker ni??? 
  • Alvstina

    Först hade vi också tänkt att ha en presentation av varje gäst, men några känner vi inte så bra och vissa har vi aldrig träffat tidigare. Det känns inte helt ok att presentera personer som: pojkvän till xx, och sen inte mer. Vad vi däremot ska ha med är menyn, tack, bordsplacering, statistik över var gästerna kommer ifrån och dialektala uttryck från dessa platser. Kanska någon sång. Pappa spelar nog mer än gärna piano till. Det brukar bli så på våra släktträffar.. och tidslinjen -om oss.

    Längtansfull, jag tycker att du är superfin i din klänning!

  • Alvstina
    Aug 2013 skrev 2013-06-23 20:56:44 följande:

     


    Fina placeringskort! Vad har ni använt för font till dem?
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!