Inlägg från: Sjörå |Visa alla inlägg
  • Sjörå

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Jag har ingen aning om vad slutsumman kommer att bli men cirka 100 000 skulle jag tro. Är så lyckligt lottad att våra föräldrar står för vårt bröllop. Mina betalar lite mer men så är jag enda barnet också. Vigselringarna betalar vi dock själva. 

    Det känns som om det mesta rullar på vilket är lite skrämmande eftersom allt än så länge har löpt på väldigt smidigt. Fast jag slarvar med att gå in skorna och det känns som om något jag kommer att ångra om jag inte gör ordentligt. Så skärpning på den fronten.  

  • Sjörå
    MissFannie skrev 2013-07-08 17:57:23 följande:
    Jag har en liten kluring om det här med alkohol! Vad tror ni om min beräkning nedan? Är det hållbart? Ska till Tyskland i helgen och nu börjar jag fundera på om jag tänkt på allt :P
    Jag hade köpt några flak alkoholcider till dem som vill dricka något med alkohol i men inte öl eller vin. Jag är en sådan person och jag känner flera andra. 

    Dessutom hade jag satsat på fler och roligare alkolholfria alternativ. Gärna några goda mustar och annat som finns i Systembolagets sortiment. Eftersom jag ofta kör bil till och från fester tillhör jag de gäster som uppskattar några goda, alkolholfria alternativ.  
  • Sjörå

    Vad roligt att läsa om alla era möhippor. Jag har på känn att jag inte kommer att få någon möhippa eftersom det är väldigt få helger kvar innan bröllopet som inte är uppbokade. Och eftersom jag vet att min blivande man kommer att få en svensexa kommer jag ärligt talat bli lite besviken om jag inte får någon möhippa. Men det är lika bra att stålsätta sig och vara beredd på att  jag inte kommer att få någon. 

  • Sjörå
    MissFannie skrev 2013-07-08 21:22:18 följande:
    Tack för era svar! Skrattande Ska se över det med alkoholfritt alternativ till middagen, annars tror jag att med allt blannevann (groggvirke kanske det heter i överiga sverige kom jag på) vi tänkt köpa till baren så är tanken att man ska kunna blanda sig några fina alkoholfria drinkar :)
    Fast groggvirke är ofta läsk och andra söta saker. Många som dricker alkolholfritt tycker inte att det passar så bra till maten eller tycker att läsk är för sött och därför vill ha lite andra alternativ. Som äppelmust från Kullamust tillexempel. Finns både på systemet och på typ Coop, där det sistnämnda är billigare. 
  • Sjörå

    Idag fick jag en minihippa av mina kollegor, totalt oväntat och väldigt trevligt. Jag hade föreslaget en after work idag och så visade det sig att de bjöd mig på mat och så satt vi på Hamnmagasinet här i staden och åt gott och hade det jättetrevligt. Underbart och så snällt av dem att göra det eftersom det bara är en av dem som är bjudna på bröllopet. En tiara fick jag ha på huvudet också. 

    Vi har ett klassiskt honnörsbord på bordplaceringen men sedan blandar vi ganska vilt. Struntar i reglerna varannan kille, varannan tjej och har satt samman folk som vi tror kommer att ha roligt tillsammans. Många hamnar i närheten av sin partner och en del nära sina föräldrar och syskon vilket är svårt att undvika om man bara har 37 gäster.  

  • Sjörå
    Helipa skrev 2013-07-09 23:09:00 följande:
    Jag har faktiskt inte ens tänkt att man kunde hoppa över varannan kille/tjej, hahaha, så insnöad är jag på alla jäkla traditioner och skit. Men det är ju SJÄLVKLART att man kan det, varför inte? om man ändå ska frångå traditionerna så kan man ju göra det ordentligt ;) 
    Varannan tjej, varannan kille bygger ju dessutom på att alla är jämna par och att man inte har med några samkönade par bland gästerna. Och vi har båda sakerna faktiskt. Därför struntar vi i denna regel och tänker att det är viktigare med en bra placering av gästerna än vilket kön de har. 

    Vår nästa stora sak att ta tag i är musiken på festen. Antingen så ska vi göra en spotifylista eller så gör vi en annan lista att lägga på datorn. Problemet är dock ett antal: jag dansar inte, spotify har jag inte (mina föräldrar har) men jag är inte van att arbeta med det, jag har ingen aning om vad vi ska ha för musik och både jag och min blivande lyssnar på hårdrock, inte så dansvänligt.

    Modern musik som spelas på radion ogillas av oss båda så vi ska försöka få tag i musik som vi iallafall står ut att lyssna på. Det blir nog mycket 80-tal och 90-tal samt Frank Sinatra, Dean Martin och liknande. Hur gör ni med musiken? 
  • Sjörå
    Aug 2013 skrev 2013-07-12 09:35:28 följande:
    Jag har köpt tylltyg i grönt och klippt fyrkanter, hällt i havre (så inte fåglarna får ont i magen utav riset) och sen knytit ett vitt band runt. 
    Att fåglarna får ont i magen av riset är en myt, detta har bekräftats av ornitologer. Men kolla gärna med kyrkan/annan vigselplats att det är ok att slänga ris eller liknande. Detta är inte menat som kritik mot just dig utan ett allmänt tips. 

    Angående morgongåva. Jag har efter mycket velande köpt en klocka till min blivande man. Nu har iofs en snygg klocka men har sagt att om han vill ha en till ska det vara en exklusivare klockan än den han har nu. Så när jag hittade en klocka från Georg Jensen på extarpris slog jag till. Betalade 4500 istället för 12 200. Vill han inte ha den får jag väl ta den. Länk till klockan om någon är nyfiken. http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=13222 
  • Sjörå
    Augusti13 skrev 2013-07-12 10:45:42 följande:
    Jättefin klocka, Sjörå! Letar också efter en klocka i morgongåva till min sambo, men det är så dyyyrt. Vet att han vill ha svart läderrem och att själva klockan ska ha guldinfattning. Hittar inget under 10 000:p
    Det här kanske kan vara något. Man kan designa sin egen klocka och det kostar under 2000. 
    http://www.fewsome.com/home/

    Var inne på en sådan klocka innan jag hittade den jag köpte på rea. 
  • Sjörå
    jenniferochaugust skrev 2013-07-12 15:00:56 följande:
    Ja, alltså jag hade "bara" tänkt, typ*:
    * Skavsårsplåster
    * Plåster
    * Huvudvärkstabletter
    * Ev nål och tråd
    * En proteinbar

    Vad ska man ha med egentligen?
    Näsdukar, mattande puder och läppglans ska jag ha med i min. Halstablett också ifall jag blir hes. 
  • Sjörå

    Vi påbörjade projektet med att skriva ut vårt festhäfte idag men papprena till skrivaren tog slut. Dumt av oss att inte tänka på det innan och köpa på oss fler papper idag. 

    Dagens roliga: Min blivande man satt och tittade igenom rean på Royaldesign idag och fastnade för klockan jag har köpt till honom. Han sa: Oh så himla snygg den är, den skulle jag köpa om jag hade råd. Men det har jag inte just nu. Vilken lycka att jag köpte den till honom.  

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!