• Mpta

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Ny i denna tråd men hoppas att jag får haka på :) när ja såg denna tråd för snart 1 års sen tänkte ja att det är lååångt kvar inte behöver ja gå med i nån tråd än men sen sa det typ poff och nu är det ju snart dags, gifter oss den 3 augusti :) Sen kan ja väl erkänna att mycket planerande inför dagen har inte vart min stora grej, jag gillar att planera men har alltid tänkt att jag ska ha ett enkelt bröllop! Det ska inte vara för mycket planerande som gör det jobbigt för oss och jag vill göra det mesta själv, från mat till smink, en toastmaster kändes bara onödigt eftersom det ska va som vilken fest som helst, bordplacering kändes drygt och skulle ta för mycket av min tid sen gillar ja inte tanken på att bli placerad där man kanske inte vill bli placerad och hur ska vi veta vart alla vill sitta?:).  Ja så tänkte jag för ett år sen :P  Nu har det som sgat gått ett år, från en början skulle ja inte ens ha en brudklänning men det är nu fixat :P dock en billig sådan för 1000kr, helt pltösligt ska ja även gå till frissan och fixa håret samt smink(enkel sminkning eftersom ja fortfarande vill vara mig själv, och jag använder mestadels mascara), fixa naglarna har ja bokat tid för och potatisgratängen kände ja att ja inte orkade göra själv så d har ja bokat via catering, tårta tänkte ja göra själv men nu har ja skickat den uppgiften till en kompis :)  Även en toastmadame är utsedd, va vi kräver av henne vet ja dock inte riktigt eftersom ja inte har vanan inne på att planera bröllop :P men hon ska väl åtminstone hälsa alla välkomna, vill nån hålla tal el dyl har väl hon koll på det, känns väl mest som en trygghet att man har nån under kvällen som man vet kan stötta en med diverse saker. Bordsplacering säger ja fortfarande nej till, vi vet att de flesta av våra vänner tycker att det kan vara ett nervöst moment och varför ska ja lägga ner ett antal timmar på att välja vart folk ska sitta? Folket får helt enkelt sätta sig där dom trivs för det viktigaste för mig denna kväll är att dom ska få en lika rolig och trevlig kväll som vi förhoppningsvis ska få :) Men som sagt allt blev inte så simpelt som från första början, men det känns ändå skönt att ha bollat vidare några uppgifter så vi slipper tänka på det, det är ju fortfarande mycket som ska fixas! Håruppsättningen blir antagligen enkel men det känns ändå kul att få bli lite upppiffad, och känna sig lite extra omhändertagen denna dag, man gifter väl sig bara en gång eller?:)Det är en person som har tackat nej till bröllopet av ca 60 pers! och det är min barndomskompis sambo pga att dom inte hade någon barnvakt så d känns inte hela världen eftersom det inte är nån vi umgås med. men ja måste då säga att bara tanken på att i stort sett alla vi bjudit kommer på bröllopet gör mig lycklig! Tänk att så många vill dela denna dag med oss!jag har säkerligen hundratals frågor att ställa men detta inlägg är redan för långt så det känns som ja avslutar här och kanske kommer med frågor och tankar sen :)         

  • Mpta

    Helipa skrev 2013-06-20 23:32:13 följande:Mpta: välkommen! Jag är också relativt ny i tråden, men har fått ett sånt fint välkomnande av alla :) Kul när man kan hjälpas åt och peppa varandra!Sen har jag en fråga till alla ni som har lite mindre bröllop, dvs <60 gäster, hur många har osat? alt. hur många osade i sista sekunden? Våra inbjudningar kom fram sista veckan i maj, vi har osa 1 juli och än så länge har typ 4 personer med sina respektive svarat. I övrigt har ingen annan svarat. Våra föräldrar vet vi ju kommer, men det känns lite trist att så få har svarat. här stressar man med inbjudningarna och sen sitter man och rullar tummar.. en del vet man ju kommer att komma, men man vill ju ändå få det bekräftat, plus ifall de ska ha alkoholfritt, specialkost, allergier, osv. vi skickade ut våra inbjudningar redan i april, några svarade direkt när de fick inbjudan och resten svarade typ sista veckan eller osa dagen, många sa att de helt glömt bort att osa, antagligen för att de fick inbjudningarna så tidigt så de tänkte att det var långt kvar men som sagt vi fick in alla osa till slut :)

  • Mpta

    men ursäkta va rörigt det där inlägget innan blev ;)till veckan ska det fixas lite med klänningen, är lite små bekymmer fast säkert inget som systers svärmor inte kan fixa eftersom hon är duktig på att sy och fixa :) köpte min klänning redan i november  tror det är strl 36-40 eller liknande på den, fick barn i juni förra året så i november när ja köpte klännningen hade ja inte gått ner alla kilon än, nu har ja väl typ gjort det och klänningen är en aning för stor haha.. så ja får icke gå ner mina sista kilon under sommaren men det är väl ingen risk att det händer :p jag är ingen mini människa men jag har knappt nån överdel eller jo mage har ja men tyvärr har mina bröst i stort sett försvunnit efter mina gravditeter och viktnedgångar, rumpa och lår har ja men det är ju inget som gör nån skillnad på en klänning, nertill kan man ju ha de flesta klänningar eftersom de är ganska "vida", jag har snörning bak på min klänning och den måste verkligen dras åt för att sitta bra och då ser inte snörningen snygg ut, kvar sitter den men det känns liksom som den sitter löst även fast den inte gör det, ska köpa en vettig bh imorn som kanske kan underlätta knytningen så jag hoppas att det kommer bli bra tids nog! Är inte så oroad över själva klänningen egentligen  tror att systers svärmor kommer fixa det som ska sys galant utan det som oroar mig mest är väl att få snörningen snyggt gjord !  

  • Mpta

    Igår insåg ja att det är typ 1 månad kvar till vi ska gifta oss, 4 veckor! Shit det går ju jätte fort! Ja som tänkte att det va långt kvar så det är ingen stress! Är så många småsaker och småfrågor som jag skulle behöva ta tag i men får väl egentligen ingentingt gjort, kanske är dags att sätta fart nu men även fast det antagligen är mycket att göra vet ja inte riktigt va ja ska sätta igång med, knivigt läge :)

  • Mpta

    Jag är inte ett dugg inblandad i svensexan å heller inte möhippan ;) vet dock att svensexan sker den 14juli och vet på ett ungefär va dom ska göra. Själv så går man ju typ på helspänn varje helg nu för man vet ju aldrig riktigt när de slår till :)

  • Mpta

    Igår morse fick ja ett sms, i smset va det en packningslista med diverse saker, finkläder, träningskläder, tandborste, disktrasa, sexiga underkläder mm. Vissa saker fick ju en att fundera, varför skulle ja tex ha 4 spikar med mig??:) men just den biten va mest för att skrämma upp mig :) Jag fick en tid som ja skulle befinna mig vid vägen, efter ett tag kom mina vänner i en minibuss, drog på mig ögonbindel, krona å ett band som d drog bride to be på, vart skit nervös att ja skulle få värsta pinsamma outfiten å skämma ut mig på stan, det är verkligen inte min grej att tex sälja kyssar på stan! Men sån slapp ja!!:) när vi va framme tog de av mig ögonbindeln och framför mig stod en segway!! Wiihoo va kul det va! Lite nervöst i början men sen blev ja proffs ;) segwayen fick jag åka runt med på stan och leta ledtrådar, sista ledtråden va i kassan på systemet så där fick ja pengar å en inköpslista :) sen va det in i bussen igen å ja visste självklart inte vart vi skulle! Vi hamnade på en folktom strand där vi hade lite picknick och drack skumpa! Sen skulle sexiga kort knäppas på mig så ja fick klä på mig "hulahula"kläder,(hade nån okänd vart där hade ja vägrat), de har lovat att bilderna inte ska visas för allmänheten så min chansning är att kanske min blivande man kommer få ta del av dom sen(fick knäppa ett antal bilder under dagen där ja skulle posera sexigt i "sexiga" utstyrslar) men detta kunde ja som sagt acceptera för det va ju bara vi där :) Vi åkte vidare med bussen och nästa stop blev en paintballplan, jag klädd i en kodräkt och dom i lite mer diskreta kläder :) har aldrig spelar paintball förr men fy så roligt vi hade det!! Väldigt svettigt dock!! Efter det åkte vi till ett litet ställe med pool, dusch å bastu, gjorde inpackningar och fixade till oss å myste. Sen blev det middag på en grekisk restaurant och sen skulle dom ta mig till vårt boende för natten! Vi hamnade på en camping precis bredvid ett parkområde där det va lite festligheter denna kväll. Så vår bostad för natten blev en husvagn! Vi satt utanför å drack å pratade sen gick vi in på parken, dansade oss svettiga, drack å hade d riktigt skoj. Hade kronan på mig tack vare den fick ja många grattis kramar å gratis drinkar :) klockan 3 stupade jag i säng!! Och imorse blev det hotellfrukost på ett hotell i närheten. Har haft en helt toppen dag/kväll och jag känner mig så hedrad över allt dom har planerat och lagt ut pengar på för mig! Dagen innehöll en himla massa skratt och prat, solen sken! Ja det kunde nog inte bli så mycket bättre, helt i min stil!

  • Mpta

    Vi har alltid tänkt ett billigt bröllop men det har väl tillkommit lite avgifter som vi inte tänkt från början men vi är inte uppe i många av era summor än så länge iaf :) men mycket har ja dock inte koll på än men ja skriver upp utgifter så ja ska väl räkna ihop sen. Men min brudklänning kosta iaf 1000kr, ring 3000, hår/smink ca 1500kr, bukett kanske hamnar runt 500kr, naglar 350kr. Sambon har köpt kläder för 3000kr. Sen har vi tre barn, allt till dom blir väl kanske lite över 1000kr. Maten ska vi laga själv förutom potatisgratängen som skulle kosta lite över 1000kr tror ja. Servering:1000kr, en som spelar i kyrkan 500kr. Fotar gör en intresserad släkting å den kommer antagligen få någon gåva. Tårta gör en kompis så d blir nog inte så dyrt. Lokal hyr vi från tors-sön för 2000kr. Det som ja känner just nu kommer bära iväg är ju all denna alkohol, är än så länge väldigt osäker på hur mycket vi måste köpa också! Sen är det ju massa fler "små" utgifter som tillkommer som blir mycket när man lägger dom på hög! Jag är föräldraledig plus att vi håller på att renovera så jag kan väl inte påstå att vi lever nå lyxliv just nu :p

  • Mpta

    Lilo84: samma här, en månad kvar!! Shit det går ju skit snabbt, känner inte att ja har helt koll på läget men egentligen så har ja det, är nog mest oro! Är nog mer oroade över att gästerna så få det tråkigt än att ja ska få en bra, fast en bra dag för mig är ju när gästerna har skoj så :)

  • Mpta

    Tinalilaloppa: Kan inte citera via telen. Skoj med nån mer som lite lägre i budget, gissar på att vårt kommer att hamna på ungefärlig summa som eran, det som mest skenar iväg är väl som sagt alkohol samt mat. Så svårt att avgöra mängd men man köper väl hellre lite mer av allt än för lite!:)

  • Mpta

    Klockan 10 skulle jag vara redo för min hippa, då skulle ja stå efter vägen å vänta, dom kom dock inte förns 10.20(allt för att göra mig nervös över hur å när ja egentligen skulle bli hämtad). Visst får man ett lyckorus under å efter hippan, det slår en verkligen vilka underbara människor som man har runtomkring sig som gör allt detta för en:)

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!