Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    knyttan skrev 2012-08-18 11:37:50 följande:
    Daniiel: Tråkigt att det är så, själv som humanist så kan jag tycka att det läggs alldeles för stor vikt vid naturvetenskapen och att samhällsvetenskap, språk mm ses ner på, som om det skulle vara någon sorts tidsfördriv Skrikandes när det egentligen är precis lika viktigt att vi har duktiga historiker, statsvetare och lingvister i samhället som att vi har ingenjörer och tekninker. Usch det gör mig arg! Hoppas det går bra med juridiken i alla fall! Jag har tänkt så här efteråt att det skulle ha varit intressant att plugga lite juridik, och det är ju alltid användbart!
    Ja, jag kan inte annat än hålla med. Nu tror jag ju att varför de satsat så just här är pga högeskoleutbildningarna som finns på orten, att där behövs de naturvetenskapliga ämnena mer. Tråkigt för oss andra dock. Ja, jag känner lite så, att det är bara en tillgång för mig personligen att fördjupa mig lite mer i juridik. Det kommer jag förmodligen har mer nytta och glädje av vidare under livet än fysik eller kemi :P
  • daniiel
    Chicita skrev 2012-08-18 14:59:40 följande:
    Det var någon som vägrade se helheten i mina inlägg i en tråd och skulle debattera detaljer istället.
    Ja, jag läste det där. Otroligt onödigt av den andra personen och jag förstår helt klart att du drog dig ur den där diskussionen.
  • daniiel
    DD - Jag blir också nyfiken på vad det är för husmorsprojekt du har på gång? :)

    Vi har varit och spelade minigolf idag med makens föräldrar och hans syster med sambo. Jättekul var det :) Det var första gången dottern (5½år) prövade och hon var otroligt duktig. Det gick bättre för henne på många av banorna än för oss andra. Ja, på vissa andra så fick hon fuska lite :P Vi blev bjuda på middag hos svärföräldrarna också, alltid skönt :) Speciellt nu när vår spis inte funkar :P Vi får en ny i början av veckan och det ska bli så skönt! Har velat ha en ny sen vi flyttade hit för 2år sedan.
  • daniiel
    Darling Daisy skrev 2012-08-19 06:14:37 följande:
    Hihi, mina husmorsprojekt består bara av lite inläggningar av grönsaker  
    Ska försöka sylta squash, lägga in gurka och göra krusbärsmarmelad.
    Inte så jättespännande, men för mig som aldrig gjort det  förut blir det kul och avancerat.
    Jag tycker det låter spännande, speciellt med krusbärsmarmeladen. Jag älskar krusbär och om/när vi köper hus är det ett måste med krusbärsbuskar! :)

    Hoppas det ska gå bra och bli gotti-gott :D
  • daniiel

    Hihi jag har också första skoldagen idag, men börjar inte förrän 14.20, så ska passa på att vara lite ledig med dottern nu de sista timmarna :D

    Lycka till TheD, det kommer nog gå jättebra :)


  • daniiel
    Chicita - Kan tänka mig att du är trött, förstår om ni har mkt att göra och tänka på :) Spännande dock att få vara med sådär riktigt från start :)

    DD - Åh, vad kul att tapetsera! Jag älskar att göra om hemma, även om förarbetet inte är den roligaste delen. Vad blir det för tapet? :)

    Niini - Nääe, huvva vad trist med förkylning! Hoppas att det är något som går över riktigt snabbt!

    __________

    Nu är första skolveckan över, både för mig och dottern, och jag tror att vi båda har haft en rolig veckan :) Kursen privatjuridik som jag läser verkar väldigt rolig och intressant. Har tidigare läst rättskunskap, men det var bara en hälften så stor kurs.

    Idag fick vi dessutom vår nya spis, woho! :D

    Jag har suttit och sytt mer tyll i underkjolen, så jag har ont i nacken och händerna, men jag tror att det kommer se bättre ut iaf. På söndag ska det fotas, hoppas vi slipper regn, för då blir det svårt.

    Just ja, jag har lite huvudbry nu också. Jag fick veta av en gammal bekant att de känner några som måste omplacera sin hund för att sonen i familjen inte tål hunden och har fått astma. Hon undrade om vi var intresserade, då hon vet att vi älskar djur och har en hund redan. Det är en 5-årig hund med barnvana, jättesnäll och fin. Vad göra? Vi har egentligen all tid i världen för en till hund och vi skulle kunna ta oss råd.. och.. plats.. ptja, finns det hjärterum så ;P Men samtidigt, vi har en dotter, en hund och två katter redan. Jag vill inte ens tänka på hur våra föräldrar (främst mina) skulle reagera. Visst, det är vi som bestämmer över oss, men att ta en sådan diskussion känns jobbigt. Egentligen skulle mina föräldrar ta hunden tycker jag, deras tik skulle må bra av sällskapet, men jag vet att de inte vill. Bluhu.. ibland är det lite jobbigt att vara så svag för djur :P
  • daniiel
    Nikkita skrev 2012-08-27 20:18:45 följande:
    daniiel: Vill färst börja med att säga, Vilket underbart foto Solig

    Jag bor i Malmö så jag är väl medveten om att det finns många som tror på det här med isbjörnar i norr! Hade en på jobb som var övertygad om att de springer runt på gatorna i Sundsvall Glad Haha fick snällt förklar för henne att så inte är fallet. Om jag ska handla eller gå på stan & vara ledigt klädd så har jag ecco gympadojor som är super sköna. Ska jag till jobb så blir det lite finare skor, ganska ofta med klack (converse när jag är sportigt sommarklädd)
    När det är varmt ute så blir det sandaler. 

    Så det skiftar beroende på väder & tillfälle Glad
    Tack :)

    Haha och då är ändå Sundsvall gränsfall att räknas till norrland ;P Men nog har man hört att vi rider på renar till skolan, bor i kåtor och jagar isbjörnar. Att vi har snö året runt och alla äger minst en skoter var och ja, det stavas s-k-o-t-e-r, inte scoter eller scooter. Det är något helt annat. Ja, osv osv osv.

    Jag hade ett par skor från ecco som jag köpte när jag väntade dottern, för de hade kardborre. Magen var ivägen, så kunde inte knyta skor själv :P haha Men de var väldigt sköna, använde dom tills dom föll i bitar. Kanske skulle satsa på ett par nya såna.
    Niini skrev 2012-08-27 20:46:26 följande:
    Ljusrosa converse för det mesta. Annars ett par vääl ingångna Vagabondballerina eller mina adidas superstar.
    Jag älskar ju mina Chuck Taylor, men det börjar bli lite väl kallt och blött för såna här uppe nu. Ballerinaskorna fick jag lägga bort för ett par veckor sedan.
    Chicita skrev 2012-08-27 21:00:06 följande:
    Jag använder antingen RYN eller WEB.
    Både sandaler och hela skor.
    (så kallade massai-skor) annars får jag så ont i fötter och knän att jag inte klarar av att gå dagen efter
    Nikkita skrev 2012-08-27 20:20:38 följande:
    Lycka till med allt!!! Hoppas att ni blir klar i god tid så ni kan slappna av & njuta av allt jobbet innan öppningen 
    Ahaa, vad är det för skor? Skönt att det finns skor som du kan ha ändå utan att få väldigt ont :) Måste vara jättejobbigt att få så ont att inte kunna gå :/
    Darling Daisy skrev 2012-08-27 23:15:39 följande:
    Jag har oftast sköna jumpaskor/promenadskor hemma. Om jag är i stallet har jag stålhätteskor. Om jag ska bort eller in till "stan" åker nåt snyggare på (=skor som inte har varit i stallet ). Oftast utan klack. På sommaren ofta sandaler.
    Äger inga converse  

    Har varit och ridit ikväll. Shit, vad kul det är!!

    Imorgon ska jag till Göteborg på seminarium om Grön hälsa, grön omsorg och grön rehab. Det ska bli jätteintressant och spännande. Får gå upp ganska tidigt bara, ska åka vid 05.15 typ.. Urr, sovdags nu!  
    Jag brukar använda Reebok Freestyle, men nu är det dags att köpa nya och jag tvekar på om jag ska köpa ett nytt par såna eller välja något annat. Haha men va? Äger du inga converse? Jisses, jag trodde alla hade minst två par ;P

    Vad är grön hälsa, omsorg och rehab? Alltså vad handlar det om? :) Hoppas du fick sova ordenligt, hua för att stiga upp den tiden! Och hoppas att dagen blir intressant och rolig :)
Svar på tråden BT-Veteraner