• Chicita

    BT-Veteraner

    Känner att jag saknar nånstans att bara snacka om allt mellan himmel och jord med alla trevliga människor som varit här länge. Och som alltså redan är gifta...
    Inte om något speciellt ämne utan bara prata.
    Ett ställe att umgås, att kanske ta en cyberfika, bestämma träff eller bara "vara".
    En plats att prata om jobb, hundar, gymmet, bil, hus och hem osv...

    Jag har sett att det finns trådar där det pratas om barn och familj.
    Men när man inte har barn så känns det inte som rätt ställe att hänga. Även om man säkert skulle vara välkommen. Jag vill inte förbjuda barnprat här, men det är alltså inte så att man "måste" ha barn för att få vara med och prata.

    Skulle gärna se att vi undviker bröllopsämnen så det här inte blir en "fråga dom gifta-tråden".
     

  • Svar på tråden BT-Veteraner
  • Lenblo
    daniiel skrev 2014-03-23 21:35:09 följande:
    Jag måste få fråga också hur ni hade det under själva dopet. Vilka psalmer hade ni? Hade ni någon dikt eller annan sång? Valde ni några gudföräldrar? :)
    Tja... formellt sett var det ju en barnvälsignelse eftersom vår församling tillämpar vuxendop som överlåtelsehandling. Det var en del av den ordinarie gudstjänsten och det var lovsångsledaren som gjorde ett anpassat urval av sånger. Jag minns att psalm 21 (Måne och sol) var med. Jag tycker den är fin och den är tydligen rätt vanlig vid dop. Här finns andra tips:
    www.svenskakyrkan.se/default.aspx
  • Chicita

    Vi har haft det jättetrevligt :) 
    Lagom partaj och lagom vila och umgås :)

    Men nu är jag verkligen gristrött ;)  

  • snowstars

    Tjohej på er! Läser intressanta inlägg om alkoholens vara och icke vara. Jag är heller ingen som dricker alkohol, tycker inte om smaken, och sambon dricker bara öl och sällan några mängder. Bland annat därför valde vi ett alkoholfritt bröllop, för det känns konstigt att bjuda på något som vi inte tycker om eller kan något om.. Ska bli spännande att se hur de inbjudna reagerar på det. 

    Jag har ett väldigt intensivt schema just nu och längtar tills mitten på maj då det börjar plana ut lite. Förutom job och studier försöker jag även dona lite med bröllopsplanering även om jag har tänkt ta det mesta i sommar när jag är ledig. Ibland undrar jag bara hur jag tänker när jag planerar..

    Sambon fick jobba idag (specialjobb som bara kunde göras på en helg) och jag passar på att göra bort lite plugg. Solen skiner men till skillnad från resten av världen gör det mig nästan deprimerad. Har svårt att sova när det blir för ljust i sovrummet, till exempel. Men jag tror jag ska ge mig ut på en långpromenad med hunden om någon timme.  

  • Chicita
    snowstars ja om man inte tycker om alkohol så finns ju ingen anledning att dricka det :) 
    Man kan ha precis lika kul nykter som påverkad och det hoppas jag att era gäster kommer att märka :)

    Vår hund är väldigt vår-yster just nu. Han vill inte vara inne, bara ute ute ute...
    Så man får locka med att han kan få "sitta snöret" när man är påväg hem från en promenad och han slår i bromsen eftersom han vet att om man går hem så kanske man måste gå in :P
    I går låg han ute på gräsmattan och solade, samtidigt som han frös så han skakade. Men in skulle han då absolut inte ;)
  • Lenblo

    Vi är så lättade här hemma! Försäkringsbolaget hade skickat våra fakturor till vår förra adress. De plockade in den i systemet en gång i tiden eftersom vi behövde försäkringen för vår villa redan innan vi flyttat, för bankens skull. Sedan lät försäkringsbolaget den gamla adressen ligga kvar i registret och när avierna kom i retur gick en ny avi automatiskt ut till vår riktiga, folkbokförda adress. Så inte
    denna gång: Vi fick varken avier, påminnelse eller uppsägning. Så de hävdade att vi borde insett att fakturan var tre månader sen och att vi därmed inte längre var försäkrade hos dem.
    Nu ringde Henrik upp en chef för att boka en tid för att mötas och diskutera saken ordentligt. Det finns nämligen några juridiska spetsfundigheter som gör att vi antagligen skulle vunnit i domstol ändå - men i så fall fått pengarna någon gång nästa år. Då säger plötsligt chefen: Men ojdå! Vi måste visst se över våra rutiner. Jag lägger in er som försäkrade igen och ser till att ni får en faktura. Ni kan skicka in era anspråk till skadeavdelningen. Blir det bra?

    Våren är jättetidig! Jag gick idag förbi en hel dunge med vitblommande träd.

  • Chicita

    Vad härligt Lenblo :D


    Då börjar det lösa sig lite nu då :) 

    Här har det regnat i 2 dagar och jag börjar bli rätt trött på vädret som inte kan bestämma sig för vår eller vinter :P

  • TheD

    Våren var ju här i mars och nu idag snöade det lite på morgonen. Så jag längtar till västkusten över påsk för då brukar det vara soligt och skönt :) Då blir det solning, grillning, promenader och springturer.