Inlägg från: Niini |Visa alla inlägg
  • Niini

    BT-Veteraner

    TheD skrev 2012-08-01 20:20:45 följande:
    Tja!

    Vad mer har män när man äter kräftor? Jag vet att Chicita inte äter det goda från vattnet :p men andra som tittar in här kanske kan komma med förslag.

    Kräftor
    Räkor
    Baguette
    Ost
    Dryck

    Är det verkligen något mer. Snaps kan ni skippa att skriva :)
    Majonäs vet jag att några vänner brukar ha med. Sen brukar vi även ha kött/korv/svamp/majs att grilla på våra kräftskivor då de inte är så mättande...
  • Niini

    Verkligen kul att du tog initsiativ till denna tråd :) För nog är det svårt att slita sig härifrån trots att man hängt här i 3 år o varit gift i drygt 1 år :)


  • Niini
    daniiel skrev 2012-08-04 10:11:00 följande:
    Vad kul att ännu fler trevliga tjejer hittat hit! :D

    Chicita - Självklart håller även jag tummarna för dig, att det inte ska vara MS. Men jag förstår det där med att inte veta vad det är och ibland känns det nästan då som att det får vara vad som helst, bara man får veta. Så att man får en förklaring, en anledning till att man mår som man mår osv.

    DD - Hur mår du nu? Har såret blivit bättre?

    1700tal - Kan inte låta bli lite bröllopsrelaterat, men hur går det för er? Det börjar väl dra ihop sig nu? Hur mår du och hur känner du inför allt nu?
    ______________

    Nu är vi hemma från stugan igen, dit vi åkte för att få lite lugn och ro och så dottern skulle få bada lite.. Vi hann inte vara där i mer än en timma innan det kom en stooort åskväder. Det kom hagel lika stort som spelkulor och himlen lyste vit av blixtar och det mullrade på och ösregnade i flera timmar. Vi tänkte att nu måste åskan vara nära. Stugan ligger på en ö just utanför Skellefteå och när sedan kikade in på lokaltidningens hemsida, så var det en kille i Skellefteå som hade filmat när blixten slog ner
    " target="_blank">

    och tydligen var det inte den enda blixten som hade slagit ner i närheten. Tack gode gud att det inte slog ner på ön!
    Hujj, låter inget vidare! Hade två väldiga åskväder här också förra helgen - gick sådär 8 blixtar på varje knall så det var lite svårt att avgöra hur långt borta det var. Många i grannkommunerna hade iaf haft strömavbrott, vilket vi slapp då vi bor inne i stan. Jag var mest rädd för maken som inte var hemma i säkerhet utan ute på svensexa :P
    Kom några muller imorse också för den delen, men var nog bara något tillfälligt. Regnet står som spö i backen nu, tur man får sitta inne o gosa med hunden. Är inte ett dugg avis på maken som är ute på ännu en svensexa ;)
  • Niini

    Jo, förra helgen var det en barndomsvän o idag är det en som vi brukar umgås en del med. Augusti blev fullsmockat! Inte ett enda bröllop på hela sommaren o plötsligt dimper två inbjudningar ner. Den 11:e o den 18:e :D Ganska trevligt sätt att avsluta sommaren :)


  • Niini
    Darling Daisy skrev 2012-08-04 19:22:11 följande:
    Jo, då det artar sig Det har varit lite varigt och otäckt i veckan, men tack o lov så har jag fått en kanonbra sjuksyrra som håller ordentlig koll på mig nu. Hon ritade av sårkanterna och så fick jag komma tillbaka dagen efter för att hon skulle se om rodnaden gick ner eller inte. Det hade den gjort så jag slapp antibiotika

    Vilket oväder ni råkade ut för! Visst är det vackert och spektakulärt med åska. Jag gillar det också, men blir lite orolig för djuren och husen ifall det är väldigt nära.
    Just det, du bor ju i Skellefteå. Vi köpte en häst därifrån i veckan! En jättemysig kallblodstravare.

    Niini:
    Vad härligt med en sån bröllopstät sensommar! Att gå på bröllop är ju det näst bästa, efter att gifta sig själv  
    Jamen absolut! Hoppas bara på bättre väder än vad vi haft idag.

    Kommer nyss hem från en joggingtur, riktigt härligt väder för sånt nu efter en hel dags regn! :)
  • Niini
    Darling Daisy skrev 2012-08-04 20:07:38 följande:
    Vi håller inte på med trav, så skelleftehästen ska bli rid och körhäst hos oss. Det är min mamma som ska rida/köra honom.
    Vi har en liten uppfödning av dressyrhästar, så vi har 9 hästar totalt. Av dessa är det tre unghästar som är egna uppfödningar.

    Var ute och gick med nya hästen i kväll, snacka om power-walk! Han har ett ordentligt tempo när han bara skrittar. Det är nyttigt för mig med lite effektiv motion

    Nu när knölen på magen är borta och konstaterad ofarlig, så känns det lite mer motiverande att röra på mig också. Det påverkade mig nog mer än jag trodde att inte vara säker på om jag "mådde bra" eller inte. Kändes typ som "det är ju ändå ingen idé att försöka röra på mig om knölen är farlig"... Logik på hög nivå!

    Nä, nu ska jag gå ner och umgås med mannen - det är ju trots allt lördagkväll!  
    Inget ont som inte för något gott med sig brukar man väl säga ;)
  • Niini
    Vad gör ni förresten sådär annars då ni inte hänger här?

    Själv jobbar jag heltid på ett äldreboende som sjukskötare. Utöver det har bröllopsplanerna övergått till att planera husbygge. Jag drömmer mig bort o maken håller i tömmarna så jag inte svävar iväg allt för mycket Flört
  • Niini
    TheD skrev 2012-08-04 21:25:31 följande:
    Jag jobbar i tidningstryckeriets packsal (två olika tidningar beronde på vart det behövs folk) och kör ut tidningar. Är även danslärare och Zumbainstruktör. Kommer till hösten börja plugga till "Friskvårdskonsulent med Hälsoekonomisk inriktning" vilket känns jättebra då det är stpr efterfrågan på dessa folk. Personer som inte existerar egentligen så det känns super att vara den första "omgången" som pluggar detta för att minska sjukskrivningar och ta hand om folk på arbetsplatser - företag etc.
    Oj låter spännande att vara "testkull"! Kom gärna o ta hand om oss på andra sidan potten sen, kryllar av krämpor på jobbet Obestämd
    Nikkita skrev 2012-08-04 21:27:33 följande:
    Tack så mycket för tipsen på ekologiska märken Skrattande Vissa känner jag till men inte alla så ska kolla upp dem!! Jag jobbar som rekryteringsansvarig på ett stort säljföretag. Sätter ut annonser, ringer folk för intervjuer & bokar in dem på kurser. 

    I övrigt håller jag & min man på att leta hus för fullt just nu Solig Väntar på att rätt ska dyka upp så vi kan flytta från lägenheten & slippa jobbiga grannar som springer genom lägeheten på våningen över kl: 03.00 Skrikandes 
    Ska bli skönt med trädgård & friheten att göra vad man vill, när man vill. 

     
    Åh, känner så igen det där! Vi har också en sån granne, fast hon knullar så hela huset hör Skrikandes Sen har hon 6 ungar (MINST) som ränner upp o ner i trapporna dagarna i ände..
  • Niini
    hjgs skrev 2012-08-04 21:38:55 följande:

    Jag jobbar heltid inom socialtjänsten som handläggare, och har även skrivit på papper som deltids brandman så i vinter och vår blir det utbildningar där, och så ska jag ta lastbilskort vilket skrämmer skiten ur mig :-P


    och när jag inte jobbar eller hänger här så så renoverar vi på mardrömshuset och tränar hund och mig själv även om jag legat på latsidan med det mesta ett tag.


    Jag skulle nog aldrig våga mig på lastbilskörkort! Tycker det räcker gott o väl att behöva backa med vår Honda Accord (heter det kombi på svenska? farmare kallas den här i Finland iaf..).
    Sara 120707 skrev 2012-08-04 21:39:17 följande:

    Vet inte riktigt om jag har veteranstatus än iof


    Jag håller på att plugga, har tre år kvar av en femårig utbildning och just nu käns det väääldigt långt.


    Borde egentligen sitta o plugga just nu, inför en resttenta jag planerar att ta nu i augusti.


    Oj du skulle veta hur flitig jag var att städa när det var tentadags Oskyldig Jag måste nog ha den sämsta självdisciplinen nånsin Obestämd Tur man har studierna bakom sig ;)
  • Niini

    Oj, jag skulle tydligen inte ha gått o sett film igårkväll Tungan ute


    iSusanna skrev 2012-08-04 22:00:38 följande:
    Jag är forskare på Karolinska Institutet. Jobbar med ämnesomsättning och träning, mestadels.  
    Spännande, har du några tips på hur jag ska träna o komma upp i vikt lite då min ämnesomsättning är av raketfart? :)
    knyttan skrev 2012-08-04 22:32:02 följande:
    Jag är språklärare på högstadiet. Nu när jag inte har ett bröllop att planera så ska jag även komplettera min utbildning så jag blir behörig gymnasielärare... plus att vi letar ny lägenhet. Jag menar, man kan ju inte "bara" jobba 47 h i veckan, det blir ju långtråkigt att ha så lite att göra Tungan ute
    Nej nej, absolut inte. Är alldeles för slappt att bara jobba 47h Flört Ska ni ha större lägenhet eller bara komma till ett nytt ställe?
    daniiel skrev 2012-08-05 00:03:30 följande:
    Haha men jisses vad jag känner mig ung, oerfaren och "lat" när jag läser om allt ni andra håller på med ;P

    Jag fick min dotter när jag var 19år och gick sista året på gymnasiet, jag hade en termin kvar. Hon föddes med ett hjärtfel och är hittills opererad 4 gånger på andra sidan landet. Mycket av min tid sedan dess (hon är 5,5år nu) har därför spenderats på sjukhus och hemma med att ta hand om henne. Själv har jag dessutom mått väldigt dåligt sedan jag fick henne med depressioner och panikångest, som jag nu äntligen i höstas fick reda på vad det beror på (pmds) och äter numera medicin och känner att jag kan börja fungera igen. Blev även sjuk (gallan) och var dålig riktigt dålig under drygt 6 månader för 2år sedan. Hann med en bukspottkörtelinflammation också innan jag äntligen fick min galloperation. Mitt liv sedan jag fick min dotter har alltså kantats av mkt sjukdom och sjukhus.

    Jag har samtidigt försökt att göra klart gymnasiet på både komvux och folkhögskola. Nu har jag bara kvar 50 poäng till ett slutbetyg, så ska försöka tenta av det under hösten samtidigt som jag bara är hemma-mamma för att dottern ska orka med första terminen i förskoleklassen. Vad jag ska göra sen har jag ingen aning om. Jag kommer då vara 26år gammal utan utbildning, arbetslivserfarenhet och körkort. Ja, samt mamma till ett kroniskt sjukt barn. Väldigt attraktiv på arbetsmarknaden ;) haha

    Vi har dessutom två katter här hemma, den ena är 6år och den andra 5år, samt en söt liten hund (staffordshire bullterrier) som blir 10 månader nu i augusti. Så jag tar ju hand om våra underbara djur också :)
    Innan vi är 50 är du nog ikapp oss ;) Du har ju faktidkt hunnit med massor egentligen, bara inte samma saker som vi andra. Hur mår dottern nufötiden?
    Lenblo skrev 2012-08-05 00:56:26 följande:
    Jag vill vara med! Har hängt här i ett år efter bröllopet för de trevliga diskussionernas skull. Och eftersom bildfunktionen ÄNTLIGEN fungerar på min dator tänkte jag passa på att lägga upp en bröllopsbild. Efter allt besvär vi hade måste jag få skryta lite.

    Jag är läkare som vill ha barn och ett fast jobb. Brödjobbet jag har nu är ok och lönekontot är glatt men jag vill ju in på handkirurgen, på en ST-tjänst. Och tyvärr är det ingen brist på underläkare inte. Alla vill ha specialister men ingen vill utbilda specialister. Barnverkstaden traskar på utan något dagräknande sedan ett år, men egentligen är jag lika delar besviken och lättad varje månad. När vi började hade jag ett fast jobb inom räckhåll, trodde jag, men chefen visade sig vara en dr Jekyll/Hyde-personlighet och vi kunde sedan inte förmå oss att skjuta upp familjebildandet på obestämd tid. Jag försöker mota bort vaga obehagskänslor av att vi kanske inte kommer att kunna få så många barn vi nu vill ha om det ska gå i den här takten.

    Nåja. Vi har precis köpt hus med stort badrum i källaren. Toalett, handfat, tvättstuga med vask och bastu i ett. Nykaklat och fint av förra ägaren. Massagefåtöljen står i ett hörn och vi försöker hitta en lämplig jacuzzi för två att ställa i ena änden. Glad Det kommer att bli lite trångt men ingen fara på taket. Kattlådan till de åtta små älsklingarna (fem är nu 11 veckor) står i badrummet på ovanvåningen. Här finns några bilder på dem också.
    picasaweb.google.com/104036469523121338909
    /2012Kattsommar?authuser=0&authkey=Gv1sRgCO3BsNXei ZOSBQ&feat=directlink
    Hade inte en aning om att det kunde finnas brist på jobb även för läkare, här i trakterna verkar de dras i rockärmen åt alla håll. Alltid lär man sig något nytt! Jättefint foto btw :)
    Darling Daisy skrev 2012-08-05 09:17:03 följande:
    Kul med så många inlägg!

    Jag har jobbat som lärare på gymnasiet och på vuxenutbildning, men är för tillfället arbetslös. 
    Jag söker jobb inom skolan och inom lantbrukssektorn (är agronom). 
    I övrigt så går mycket tid till att sköta djuren = hästar, getter, höns, hundar, katter, och gården.
    Har även en dotter på 3,5 som kräver sin beskärda del uppmärksamhet.  

    Bor på landet, i ett hus som behöver renoveras. Vi är såna som renoverar lite här och var allt eftersom, så vi har halvfärdiga projekt i hela huset Ingen metod som jag rekommenderar.
    Vårt badrum är också i storlek med Daniiels, så det är vår dröm att bygga ut och få ett lite större badrum. 
    har ett par bekanta som också renoverar hus, från 50-talet nångång. har förstått på dem att det är ett livsprojekt att renovera - de tycks hela tiden hitta nya saker att åtgärda :D

    Innan vi hade rörrenovering här i huset så hade vi faktiskt på wc men det ena var mer som en skrubb med wc-stol o handfat, man hade handfatet bokstavligen i famnen när man satt där o knäna tog i dörren (o då är jag bara 163 cm..). Numera huserar tvättmaskinen där o vårt badkar slängde vi tyvärr ut då vi hellre hade ett lite ordentligare handfat med skåp. När vi bygger hus kommer vi ha en wc (med duschhörna) samt ett stort badrum med bastu OCH badkar - vägrar kompromissa på den fronten! ;)
  • Niini
    daniiel skrev 2012-08-05 15:52:42 följande:
    Just ja, på tal om inget alls verkligen.. Jag har ett litet, gammalt sminkbord hemma som jag varken har plats för eller behov av. Det skulle må bra av en omgång färg. Nu tänkte jag sälja det, men vad fasiken kan man ta för ett sånt här? 50kr? 150kr? Stolen ingår inte.


    Vad sött! Försök kolla på nätet ifall du hittar något liknande, gamla möbler kan vara bra mycket mer värda än vad man tror ibland :)
  • Niini
    daniiel skrev 2012-08-07 09:31:32 följande:
    Woho, sminkbordet gick för 520 kr! Satte utgångpris 150, så jag fick en smärre chock när jag såg vart det landade. Nåja, jag är väldigt nöjd, jag köpte det för typ 30kr och sminkbordet betalar nu för middagen vi ska ha på lördag ;D
    Inte illa! Sa ju att du kan få mer än du tänkt för det ;)
  • Niini
    daniiel skrev 2012-08-11 10:41:42 följande:
    Det var soool, sol, sol hela dagen lång igår och jag stod 10 timmar i köket och lagade mat :P Vi hämtade på kvällen upp nyckeln till lokalen där vi ska vara ikväll, men tror ni det gick att låsa upp? Nej! Paniken började smått infinna sig, hur ska vi hitta någon annanstans att vara på mindre än ett dygn? Nåja, efter ett par timmar hade vaktmästaren bytt lås och nu funkar det :)

    Idag skiner solen också, men jag ska göra klart det sista med maten, stryka alla dukar och fixa det sista som ska göras, tex blommor, musiken osv.

    Woho, ikväll firar vi ett år som gifta och det kommer bli skitkul! :D Lite mysigt också att den riktiga bröllopsdagen är på måndag, så den får vi helt för oss själva :)

    Hoppas att ni alla får en underbar helg! :)
    Hoppas ni får en riktigt bra dag!

    Ska snart börja ställa mig i ordning för bröllop nr. 1, mycket mulet tyvärr men vi ska hoppas brudparet slipper regn idag :)
  • Niini
    daniiel: vad roligt att höra att det blev lyckat :)

    Här håller vi som sagt på med husplaner också. Dock kommer vi bygga vårt drömhus, har en tomt o nu väntar vi bara på att alla ska komma från semestrarna så vi kan börja ta offertar från olika ställen :) Blir (tyvärr) elementhus så får se hur mycket vi klarar av att göra själv sedan. Ska försöka aktivera halva släkten så kanske det inte blir så dyrt ;)
  • Niini
    Nikkita skrev 2012-08-13 17:11:00 följande:
    Åh va roligt att ni fick en lyckad fest Skrattande

    Jodå vi åkte & tittade på 4 hus, men inget som föll oss i smaken. Antingen dålig plats för bilarna, gammalt & i behov av mkt renovering el. inget badrum... Men men, letandet fortskrider & vi har 3 visningar till i helgen. 
    Det kommer ut nya hus på marknaden hela tiden nu känns det som, så drömmhuset dyker nog upp  så småningom Solig 
    Niini skrev 2012-08-12 17:15:07 följande:
    daniiel: vad roligt att höra att det blev lyckat :)

    Här håller vi som sagt på med husplaner också. Dock kommer vi bygga vårt drömhus, har en tomt o nu väntar vi bara på att alla ska komma från semestrarna så vi kan börja ta offertar från olika ställen :) Blir (tyvärr) elementhus så får se hur mycket vi klarar av att göra själv sedan. Ska försöka aktivera halva släkten så kanske det inte blir så dyrt ;)
    Åh va kul att ni ska bygga själv! Har ni ritat huset själv eller med hjälp av arkitekter? 
    Någon av er som är byggare el. liknande så ni kan göra lite själv oxå, eller all hjälp ska hyras in? 

    Beundrar de som lägger ner sin själ & sin tid för att bygga om & rusta upp Glad Har en väninna som har köpt ett riktigt renoveringsobjekt (som dessutom är K-märkt) & de måste bygga om hela huset totalt invändigt. det var trampat jordgolv, lertegel väggar mm, så massor med jobb. Nu är hennes kille byggare själv så de får mkt till inköpspris & kan göra många saker själv & det underlättar ju givetvis!Vilken liten krabat, kan se det framför mig Skrattande Så sött... 
    Vi försökte länge att rita planlösningen själv men när vi hade så som ville ville ha det så var det alltis ett enpalnshus på över 200 kvadratmeter.. :P O jag är inte villig att städa nåt sånt! Hittade för ett tag sen en riktigt bra planlösning där endast lite dörrar o väggar skulle flyttas, vilket var enkelt i photoshop. Min pappa är inom byggbranschen så förhoppningsvis kan han hjälpa o sen tycker jag själv också att det är rätt kul att pyssla med såna saker så iaf tapeter/måla o golv ska vi väl försöka göra själva :)

    Köpte för ett antal år sedan en fyrarummare o efter en omfattande rörrenovering i huset så renoverade vi lite (bytte golv i köket, målade o tapetserade om) o bara den renoveringen räckte gott o väl för mig för att inse att jag vill ALDRIG renovera ett helt hus :D
  • Niini

    Usch, förarbete är inget kul..

    Jag har min sista semestervecka denna vecka o hade storslagna planer på att gymma, fotografera, planera husbygget men istället fick jag sällskap av min (o)vän förkylningen i måndags...


  • Niini
    daniiel skrev 2012-08-27 19:06:03 följande:
    Vad använder ni för skor till vardags? Tex om ni ska gå ut med hunden, åka och handla, lämna barnen på skola/dagig, ta er till jobb/skola osv.
    Ljusrosa converse för det mesta. Annars ett par vääl ingångna Vagabondballerina eller mina adidas superstar.
Svar på tråden BT-Veteraner