• Marjasinus

    Ofrivilligt möhippeslös?

    Jag har varit med och räddat situationen två gånger nu på ett par år för kompisar där alla väntat på best man och best man väntat på nån annan o s v.

    Vi ska gifta oss borgerligt men vi har ändå utsett två vittnen som får spela rollen som marshalk/tärna men ändå ganska nedtonat. Men när vi gav dom uppdraget så sade vi till båda två att ansvaret för svensexa/möhippa ligger på dom - bara för att det inte skall falla mellan stolarna.  

    Men sen känner jag lite såhär också. Om jag inte hade hört något ifrån någon av min sambos kompisar när bröllopet börjar närma ang. helger som passar, gästlista etc så hade jag reagerat och tagit tag i situationen. Jag förväntar mig även att min sambo hade gjort detsamma för mig.  

  • Marjasinus
    Brudiframtiden skrev 2012-07-22 07:43:29 följande:

    Tror bara inte det är lika självklart att fixa något om man inte är bjuden på varken vigsel eller fest, tyvärr...Sen kan jag hålla med dig om att det inte har med vartannat att göra..men jag kan tänka mig att folk resonerar så...!


    Jag tror som du. Bara att få med någon som inte är bjuden på bröllopet/festen till en svensexa verkar vara helt omöjligt. Jag har försökt flera gånger, även i lägen där brudparet valt att 15-20 gäster och verkligen bara de närmaste närmaste är bjudna.

    Men det är inte fult att be om en svensexa/möhippa. Och som jag skrev i mitt tidigare inlägg så kan faktiskt ens blivande maka/make hjälpa till och dra i trådarna så att det faktiskt blir något av. 
  • Marjasinus
    polkapinne skrev 2012-08-04 10:40:14 följande:
    Jag med? Jag var bergsäker på att det var idag jag skulle bli hippad.  

    Det är den enda helgen innan bröllopet som jag är ledig. Dessutom ringde min syster för ca 1½ vecka sen och skulle kolla hur jag var ledig den här månaden. Hon trasslade in sig i lögnen så jag fattade att något var på gång. Men nu sitter jag här ensam och äter frukost...

    Riktigt besviken blir om det inte blir något. Sambon hade sin för två veckor sen. Han hade fått veta datumet innan så han kunde va ledig och det hade inte gjort mig något om det inte blev en överraskning utan då hade jag kunnat säga på jobbet att det datumet måste jag va ledig.  
    Dagen är ju inte slut än! 
Svar på tråden Ofrivilligt möhippeslös?