• emzerus83

    Brudar Västmanland 2013

    MrsDavidsson skrev 2013-02-07 16:11:34 följande:
    Vi har provfotografering nästa söndag å då tänkte jag fråga om vi kunde få vara på stadshotellet. För vi ska bo där på bröllopsdagen så då kommer fotografen eventuellt hinna fota lite därifrån då också.
    Stadshotellet är ju en gammal byggnad så där kan man nog hitta någon fin baggrund :) å där får man säkert komma in.
    Vi har en fotograf från stockholm som ska fota 30 min förberedelser, 1 timmes fotografering innan vigseln, under vigseln och sen gratulationerna efter vigseln när vi kommer ut på trappan. Sen ingår 50, som vi väljer ut, redigerade foton på cd-skiva i ett format så att vi kan göra vad vi vill med dem. 

    Har någon av er funderat på gåva till toastmaster/madame?
    Och vad ska ni ge era karlar i morgongåva? 

    Och emzerus83... jag är likadan!! Pratar bröllop hela tiden! Men inte med alla utan har valt ut tre offer.. mina två tärnor och min moster :P 

     
    Ja stadshotellet har jag inte ens tänkt på... vi ska ju visserligen inte bo där men man kanske kan ringa o fråga hur de ställer sig till det iaf! Skadar ju inte att fråga :)

    Vi har min bror som ska fota...han kommer vara med under förberedelser på fm, fota oss innan vigseln sen vigseln o efter vigseln, sen får han vara vanlug gäst :) Vi får detta som present av honom!

    Jag har börjat fundera på gåvor...ska ge vår toastmaster o toastmadame o värdinnor.Funderar på nå smycke till tjejerna och ev manchettknappar till toastmastern som vi graverar m något.

    Till min blivande så funderar jag på en secret-box-fotografering. Tror det skulle vara väldigt oväntat o uppskattat :) men jag vet bara inte om jag riktigt vågar! För att ta hos ett riktigt proffs blir för mkt pengar o min bror är ju duktig men det känns lite halvskumt att fotas av honom...haha... :) Min bror ställer iaf upp har han sagt....min syster är också duktig så hon kanske kan vara med o ta vissa bilder hon också...

    Vad har ni andra tänkt, om ni ska ha nån morgongåva?
  • emzerus83

    Priserna jag sett har legat mellan 2-3000 kr....och det är för mkt för mig. Vi har sagt att vi ska ge något personligt som inet behöver kosta så mkt. Därför passar det ju bra att brorsan fotar...frågan är bara om jag vågar :) Man får ta ett glas vin innan så att man slappnar av kanske :) haha

    Tänker som du MrsDavidsson att vi vill gärna ge något för att visa vår uppskattning för att de hjälper till på vår dag o även innan med all planering osv. Men om man vill köpa något eller kanske bjuda på middag i efterhand det är ju såklart upp till var och en. Inget som väl är något måste :)

    Får kolla upp vad det kostar att fotas i slottet... Tidö Slott kontaktade jag för typ 1 år sen då vi först funderade på att vigas där. Kommer gifta oss borgerligt. Men de tog 15000 kr /h. Så det blev inget med det.... Kostar säkert mycket även om man bara vill fotas där inne.

    Konstmuseet o gamla konstmuseet- vart ligger det?

  • emzerus83

    Jag tror att vår plan om att vigas i bygdegården där vi ska ha festen skiter sig :( Min blivande har suttit o ritat i nå cad-program o ritat upp rummet vi hade tänkt inreda som vigselrum o satt ut stolar o det blir alldeles för trångt :(
    det kommer inte att gå! Vi måste såklart åka dit o provmöblera snart... men sitter ändå o letar efter andra lösningar.

    Försöker googla på Västerås slott men jag hittar ingenting annat än bilder osv på det. Vet någon om man får vigas i nå rum där o vad det isånnafall kan tänkas kosta?

  • emzerus83

    har fixat med inbjudningarna ikväll så det ska bara läggas i kuvert o postas under helgen :)

    ska ringa o boka tid med florist imorrn...för konsultation... är bestämt att mamma ska baka våra tårtor o hon ska provbaka till sin födelsedag den 9 mars så hoppas att det blir bra :)

    Händer lite iaf :)

    Hur går det för er andra?

    vad vart det för ring då lillasofie?


    sophiebus skrev 2013-02-14 21:28:28 följande:


    Superläcker bukett!!!! va duktig du är!!!
  • emzerus83
    JOOL 09 skrev 2013-02-28 15:35:21 följande:
    Fina!  Och superfin bild på er två :)

    Lägger ut en bild när jag är klar med mina med!
    Tack! Ganska enkla kort men vi vart nöjda :)

    ja lägg ut en bild sen...är så kul att se hur alla gör :)

    Du hade hittat en klänning också skrev du i förra inlägget...vad vart det? har du nån bild? :)
  • emzerus83

    Jag fick tips här i tråden om Euroflorist i Igorgallerian....så jag har bokat där. Var dit o tyckte jag fick så bra kontakt med en som jobbar där...hon förstod precis vad jag menade o började visa bilder på datorn på olika blommor. så det kändes jättebra o jag tyckte att de låg lägre i pris också än andra jag kollat med :)

  • emzerus83
    Pörcy skrev 2013-03-02 22:52:00 följande:

    Jag beställde min bukett samt bordsdekoration på Cityflower i Igor. Jag blev dessvärre väldigt besviken.. Vi var och hämtade bordsdekorationerna på fredagen och de var inte alls som jag förväntade mig. Jag ville ha grönt och vitt som skulle gå lite åt det aprikosa hållet. Döm av min förvåning när det sitter några tokorange blommor i buketterna! Eh vad hände där?? Hon såg på mig att jag blev besviken men det var ju för sent att göra nåt åt det då. Sen hade jag förklarat att jag ville ha en ganska liten bukett, en "boll" på ca 20 cm i diam (12-15 rosor), istället fick jag en halvrundad sak på 35 cm med 20 rosor!! När hon sa totalpriset så var det 700 kr högre än det jag hade räknat på från början. Inte undra på när det när jag helt plötsligt får betala för fler rosor än vad som var överenskommet från början. Det var min man som hämtade min brudbukett på lördagen och då skulle han betala det sista och då drog hon av på priset eftersom jag inte var nöjd med bordsdekorationerna. Att jag inte var nöjd med buketten fick dom aldrig veta för jag orkade inte tjafsa mer. Till saken hör att det var inte samma tjej som jobbade under bröllopshelgen som jag beställde av så jag misstänker att kommunikationen inte blev helt korrekt.. Men det är skitsamma nu, gifta blev vi ända! :-P


    Jag ville väl egentligen bara säga att ni ska vara noggranna när ni beställer och var så tydliga som möjligt, jag var tydligen inte tillräckligt tydlig. Men de låg bra i pris när jag jämförde också så det är nog helt ok att beställa där trots att jag blev missnöjd.


    Tråkigt att du inte blev nöjd!!! Så vill man ju absolut inet att det ska bli. Hade du med dig bilder o så på hur du ville ha din bukett? Jag har haft med mig bilder o visat fast det var tom innan min konsulation som jag ska ha om ca 1 månad.... visade bilder på ungefär hur jag ville ha buketten o vilka blommor o vi kollade blommor på nätet o så färger på blommor de hade hemma för att hon skulle veta hur jag ville ha det.

    Förhoppningsvis har de lärt sig något!! usch nu vart jag lite nojjig :(
  • emzerus83
    Pörcy skrev 2013-03-03 09:56:12 följande:

    Nej jag hade inte med mig några bilder men vi tittade i lite kataloger där så att jag hittade en typ som jag ville ha, bestämde vilken ros jag skulle ha, vilka detaljer det skulle vara och lite så. Buketten såg ju ut som jag ville ha den men mycket större.. :-/


    Har du visat bilder så borde det ju inte vara några problem kan jag tycka! Se bara till att det antecknas noga utifall att det inte är samma tjej som jobbar när du beställer som när du gifter dig. Kanske t.o.m lämna bilden där?


    Dom är ju jätteduktiga där men i mitt fall blev det ju mer miss i kommunikationen än nåt annat så jag vill bara tipsa er så att ni blir nöjda!


    Ja man får se till att vara extra noga o lämna bilder o allt!! :)
    maddek skrev 2013-03-03 11:37:32 följande:


    jag tycker att de här korten var jättefina!! som du själv skrev- klassiska o stilrena!! Tycker absolut att du kan köra på dom!!!
Svar på tråden Brudar Västmanland 2013