• Chicita

    Äktenskapsförord

    Vi har inte skrivit äktenskapsförord av den enkla anledning att jag inte har något som maken ens skulle behöva bråka om ifall vi gick skilda vägar. Och jag har inte heller råd att behålla hus och sånt om vi går isär men han har det om jag helt enkelt överlåter min del till honom (vilket jag självklart gör i så fall).
    Vi kommer däremot skriva ett kontrakt att om han säljer huset inom X-tidsram så tillfaller halva eventuella vinsten mig).
    Jag har ärvt allt jag någonsin kommer att ärva redan, för när pappa går bort så finns inget direkt av värde att få ut.

    Maken kan möjligtvis ha något att förvänta sig från sina föräldrar, men där är dom 3 syskon som ska dela så det blir inga stora summor heller.

    Jag förstår anledningen till att många vill skriva äktenskapsförord, och jag ser det inte som oromantiskt eller som att man förväntar sig att det nån gång kommer att ta slut.
    Och jag är inte så blåögd att jag tror att alla förhållanden slutar med kramar och en överenskommelse att dela på sig. Men i vårt fall finns inget direkt att bråka om helt enkelt... 

  • Chicita
    DesireeL skrev 2012-07-09 08:40:24 följande:
    Många tror att de inte kommer att börja bråka men jag vill varna för att man aldrig vet vad som kommer att hända i framtiden och att statestiken tyvärr inte ser ljus ut. Jag hoppas att du har rätt men vågar du/ni chansa? Går ni isär nu så kommer ni dela på allt oavsett vem som äger vad. Du kommer ha rätt till hälften av värdet. Det spelar ingen roll om du inte kan bo i huset. Om huset är värt 4 miljoner så är 2 miljoner dina. Hur många hade tvekat på att kräva desssa pengar om t.ex. man blir lämnad för att ens make träffat en annan. 
    Jag vågar chansa...
    Huset är nybyggt så vi har lån på mer än försäljningsvärdet. Även om vi har hunnit betala av en del av lånen ifall vi går isär så blir det ingen större vinst och den kan jag gärna avstå i så fall.
    För det ligger mycket kärlek, blod, svett och tårar i själva huset då vi byggt i princip allt på egen hand. Och jag ser hellre att han behåller det än att någon annan ska flytta in och börja pilla på "vårat hus".

    Jag gick ifrån ca 150 000:- (kanske mer eftersom jag inte vet vad han faktiskt sålde lägenheten för i slutänden) när jag och exet gjorde slut, och då var han ändå en stor jävla idiot under i princip hela förhållandet och vi skildes inte åt som vänner...
    Pengar är inte allt, i alla fall inte för mig. 
Svar på tråden Äktenskapsförord