• Chicita

    Vill ha tips på annorlunda frieri!

    Tja vårt var minnesvärt, men inte så jätteplanerat eller romantiskt.

    Och för ärlighetens skull så måste jag ju säga att jag inte riktigt har förstått varför det måste vara så superspeciellt... Även om man frågar över en tallrik spagetti en torsdag så kommer man minnas det ändå liksom Flört 

    Så här gick det till för oss i alla fall.

    Vi hade tänkt gifta oss den ett visst datum men det var så långt tills det inföll på en lördag.
    Varför vi ville ha det datumet spelar ingen roll.
    Men vi hade bollat med tanken att vända så det blev tvärt om med datumet istället så skulle vi kunna gifta oss året innan (eller var det till och med 1,5 år, inte säker). 
    Att vi ville göra det tidigare berodde på att mamma var jättesjuk. Både MS och KOL är ingen bra kombination.

    Ca 1,5 år innan det tidigare datumet var jag och brorsan och mammas bästa kompis på ett möte med mamma och behovsplanerare + vårdpersonal för att försöka övertyga mamma om att hon behövde bo på vårdhem och inte hemma.
    Hon var envis och vägrade. Tills jag i ren frustration talade om att vi hade tänkt gifta oss, men att vi ville ha henne i livet. Och hennes bästa chans att överleva fram till datumet var att gå med på att lägga in sig på vårdhemmet. Så då sa hon ja.

    Efter det var det ju bara att åka hem och berätta för maken (eller tja sambon var det ju då) att "jo du vet det där tidigare datumet vi tittade på... Det blir då".

    Tyvärr var det inte tidigt nog för mamma.
    Men hon dog ju i alla fall med vetskapen om att hon hade fått vara med och bidra på det sätt hon kunde och att det skulle ske (hon hade pratat om att vi hade äktenskapstycke sen vi träffades) 

Svar på tråden Vill ha tips på annorlunda frieri!