• jakother

    Bröllop inom ett år efter förlovning?

    Vi förlova oss förra året den 27 augusti på en hamnpromenad på Lidingö och ska gifta oss vid en fors i Västerbotten iår den 25 aug..

    Någon fler som gifter sig inom ett år efter förlovningen?


    För All Tid 2012-08-25 frokenfjellstrom.blogg.se
  • Svar på tråden Bröllop inom ett år efter förlovning?
  • pulmonate
    Annamolly skrev 2012-06-17 14:40:45 följande:
    Det blir ett ar och tre manader for oss, for han friade pa vintern men vi vill gifta oss pa sommaren.

    Medan vi ar pa amnet, kan ingen forklara for mej varfor det ar sa manga som har forlovningsringar fast ingen har friat och dom inte vet om dom ska gifta sej? Ar det som en slags 'aktenskap light' eller vad handlar det om? Ar det for att man inte tycker aktenskap ar viktigt men man vill ha en ring for att signalera till andra att man ar upptagen? (Jag menar absolut inget illa med detta, jag ar bara nyfiken hur man tanker. Det verkar hanga ihop med att det ar sa fa som gifter sig i Sverige, kan det stamma?)
    Ja det har jag också undrat. I Sverige är det många som förlovar sig när dom är jätte unga men det verkar inte ha något att göra med bröllopet. Man har ju ganska starka Sambo-regler i Sverige som inte alls finns i många andra länder, så ofta tror jag inte att man ser någon anledning. Folk verkar också skaffa barn vid en lägre ålder än övriga Europa (detta kanske bara är min uppfattning...) och har man redan barn ser man heller ingen vits med att gifta sig. Desutom har man andra prioriteringar när man redan har barn. Det är svårare att lägga ut 80 000kr eller vad man nu lägger på ett stort bröllop om man redan har en familj att ta hand om. 
    Här i Italien är alla desutom mer religösa, och det är desutom många som inte bor ihop inan de gifter sig. Det finns inga som helst Sambo-lagar så för att ha lite rättigheter så gifter man sig. De skaffar också barn relativt sent i snitt (över 30).  
  • Miss M
    daniiel skrev 2012-06-17 18:19:45 följande:
    Jag tycker att så länge man förlovar sig med intentionen att faktiskt gifta sig, om det sedan är om 6 månader eller 6år spelar mindre roll, så förlovar man sig att rätt anledning och då har inte förlovningen tappat sin mening. Om man däremot förlovar sig och samtidigt inte någonsin vill gifta sig, så tycker även jag att förlovningen tappar sin mening och det är tråkigt. Vill man inte gifta sig, så bör man inte heller förlova sig.
    Även jag håller med om att en förlovning innebär att man planerar att gifta sig (någon gång i framtiden)!

    Vi förlovade oss på vår 5-årsdag förra sommaren och kommer gifta oss ca 2 år efteråt, sommaren 2013 alltså. Vi har ett par i närmsta släkten som gifter sig denna sommar, så dels ville vi inte att vårt bröllop skulle krocka med deras och sen kändes det lagom med 2 år för att låta förlovningen "sjunka in" och för att planera. Glad
  • Johanna89

    Jösses vad alla här verkar ha bråttom :P
    För oss går det nästan exakt 3 år från förlovningen, kanske är för vi är så unga?
    Men vill dra ut på allt så man verkligen hinner njuta av det :)

  • fannyohenrik

    vi förlovade oss i slutet på februari och gifter oss i juli så det är 5 månader.. men vi gifter oss på den dagen då vi varit tillsammans i 12 månader.

  • Nina9

    Förlovning 26/2, giftemål 6/10.  Här har det gått undan =)))

  • ElinFalk85

    Jag och T förlovade oss efter 3 månader ihop, (vi flyttade ihop efter 1 månad och jag hyrde ut min lägenhet i andra hand) och vi gifte oss på valborg i år. tror det blir inom ett år =).

  • zita
    ElinFalk85 skrev 2012-06-18 14:10:50 följande:
    Jag och T förlovade oss efter 3 månader ihop, (vi flyttade ihop efter 1 månad och jag hyrde ut min lägenhet i andra hand) och vi gifte oss på valborg i år. tror det blir inom ett år =).
    Låter väldigt likt hur det var för mig! Min fästman friade efter, ja, lite mer än två månader efter att vi träffats, men vi visste båda två att det skulle hända och han kunde väl helt enkelt inte hålla sig längre, hehe.

    Vi planerar nu att gifta oss på vår ettårsdag, så det blir ju inom ett år av själva frieriet. Vi bodde tillsammans i Portugal först, där vi träffades och han vuxit upp, och där ser folk väldigt annorlunda på förlovning också. Ytterst ovanligt att man bor tillsammans och/eller är förlovad en längre tid innan man gifter sig Nu har vi iofs flyttat till Sverige men kör på det ändå - varför vänta när hjärtat hittat rätt? 
  • gbg2012

    Vi förlovade oss 28/10-09 på vår fyraårsdag och gifte oss nu 2/6-12. Är jättenöjd med det! =)

  • BlåAugustibröllop

    Förlovning - på ny år i år.
    Vi gifter oss i år 5/8. Min m2b frågade ju om jag ville gifta mig med han - det är ju det "förlovning" är. Många idag säger väl  - vill du förlova dig med mig. Vi ville gifta oss på sommaren och sommaren efter skulle varit att vänta för länge. Solig

Svar på tråden Bröllop inom ett år efter förlovning?