• Aniara4

    Städer att åka till i slutet av september?

    Prag eller Barcelona kanske? Båda är ju vana vid turister, så åtminstone i de mer "turistiga" delarna bör man klara sig bra med engelska.

    Jag var i Prag 1996, och det enda problem jag hade var när min kamera blev stulen och jag skulle göra en polisanmälan. Jag kunde 5 språk, polisen kunde tjeckiska...  Men det gick hyfsat med kroppspråk och lite tyska tills de lyckades skaka fram en tolk! Skrattande

    Men som sagt, på hotell, restauranger och turistattraktioner kan man nog räkna med att de kan engelska vart man än åker.

  • Aniara4

    Jag har alltså inte varit i Barcelona (än), men min erfarenhet av att resa till olika ställen är att på de platser där det finns turister brukar det gå att göra sig förstådd på engelska. Tar man sig utanför turiststråken och besöker mer "genuina" delar av staden/landet kan det vara knepigare.

    Edinburgh tror jag är väldigt mycket finare än Glasgow, som ju är mer av en arbetarstad. Däremot är det galet mycket backar i Edinburgh!

    Dublin tycker jag personligen är överskattat, det är mest som vilken europeisk stad som helst. Om jag skulle åka till Irland skulle jag åka till Galway på västkusten, väldigt mycket mysigare och med spekakulär natur alldeles utanför. Men det är förstås inte lika smidigt att åka dit som till Dublin över en helg.

Svar på tråden Städer att åka till i slutet av september?