• Chicita

    Vilka "regler" gäller för möhippa?

    Det är helt ok att bjuda de som inte står på listan över inbjudna om dom känner bruden väl. Men det är långt ifrån säkert att dom tackar ja om dom inte är bjudna på själva bröllopet...

    Du kan planera datum och tid ihop med hennes blivande make exempelvis eller hennes mamma eller någon annan som står henne nära. Alltså boka upp något som hon inte förväntar sig ska vara fejk.
    Jag skulle säga att det är bättre att ha hippan för tidigt än för sent också eftersom man blir mer stressad ju närmare bröllopet man kommer och man har masssa annat inplanerat då. 

  • Chicita
    Pascha skrev 2012-04-16 09:30:17 följande:

    En fråga: Kan man som brud ordna en möhippa på eget initiativ?


    Jag misstänker nämligen att jag inte kommer att få någon möhippa, det är allt för turbulent i min bekantskapskrets, många bor väldigt utspridda, har dåligt med pengar, har för mycket att göra.


    Jag känner att jag hellre drar ihop en själv än att helt bli utan. Jag missade stora delar av min student och har aldrig haft någon större födelsedagsfest (fyller dagen före julafton) så det känns väldigt viktigt för mig att få en möhippa.


    Hur skulle ni göra?


     


    Tacksam för råd!


     


    Om det är väldigt viktigt för dig att ha en "sista kväll med vännerna" så tycker jag att du kan bjuda in till just det.
    En tjejkväll med lite spaprodukter (kanske passa på att bjuda in någon som kan demonstrera Marja Entrishprodukter eller Rosenmetoden eller liknande så ni på så sätt får göra en skön ansiktsbehandling Flört )
    Men kalla det inte för en möhippa i så fall. En tjejkväll eller en vän-kväll kanske? Bjud in även killkompisar som du tror skulle vara intresserade av mat och prat Glad

    Annars tycker jag att passionsblomman har helt rätt. Ta upp det med nån vän så där lite allmänt och berätta om att du så gärna skulle vilja ha en hippa men att du tror att det inte blir någon pga kompisförhållandena...
     
Svar på tråden Vilka "regler" gäller för möhippa?