• Strawberry

    Vilka "regler" gäller för möhippa?

    Pascha skrev 2012-04-16 09:30:17 följande:

    En fråga: Kan man som brud ordna en möhippa på eget initiativ?


    Jag misstänker nämligen att jag inte kommer att få någon möhippa, det är allt för turbulent i min bekantskapskrets, många bor väldigt utspridda, har dåligt med pengar, har för mycket att göra.


    Jag känner att jag hellre drar ihop en själv än att helt bli utan. Jag missade stora delar av min student och har aldrig haft någon större födelsedagsfest (fyller dagen före julafton) så det känns väldigt viktigt för mig att få en möhippa.


    Hur skulle ni göra?


     Tacksam för råd!


    En hippa är svårt att ordna på egenhand då det ska vara en överraskning till bruden och så vidare. Men självklart kan du fira att du ska gifta dig med en "sista tjejkväll" och det tycker jag du ska göra!! Men jag skulle nog inte kalla det just möhippa. Har du några tärnor eller någon tjej som står dig väldigt nära, toastmaster eller liknande? Då hade jag pratat med henne och meddelat att du förstår att det inte kommer att bli någon möhippa men gärna vill fira och fråga om ni tillsammans kan ordna något. Kanske kan ni bestämma en dag och sen bjuda in alla som vill på stor grillkväll eller liknande med vin och så vidare. Då kan du ju nämna för tjejerna att du skulle uppskatta små överraskningar men att du främst bara vill fira med dem och ha en kul kväll.
Svar på tråden Vilka "regler" gäller för möhippa?