• daniiel

    Vilka "regler" gäller för möhippa?

    Pascha skrev 2012-04-16 09:30:17 följande:

    En fråga: Kan man som brud ordna en möhippa på eget initiativ?


    Jag misstänker nämligen att jag inte kommer att få någon möhippa, det är allt för turbulent i min bekantskapskrets, många bor väldigt utspridda, har dåligt med pengar, har för mycket att göra.


    Jag känner att jag hellre drar ihop en själv än att helt bli utan. Jag missade stora delar av min student och har aldrig haft någon större födelsedagsfest (fyller dagen före julafton) så det känns väldigt viktigt för mig att få en möhippa.


    Hur skulle ni göra?


    Tacksam för råd!


    Och mitt svar blir istället - JA! Jag ångrar så bittert att jag inte bjöd in själv till en hippa och maken likaså med sin svensexa. Jag fick ingen hippa alls, trots att jag blivit förvarnad om att det skulle komma en. Jag fick sedan veta att de hann inte före bröllopet, så jag skulle få en kort efter, men nu drygt ett halvår senare så får jag nog börja inse att det blir ingen hippa för min del.

    Vi hade tidigare pratat om att vi skulle bjuda in till en sorts gemensam hippa och svensexa, där männen under eftermiddagen var för sig och kvinnorna för sig, äta middag så och efter det mötas upp allihopa för att ha en fest under kvällen. Sedan fick vi ju dock reda på att de redan planerade hippa/svensexa, så vi la ner planerna, tyvärr.

    Makens svensexa blev kaos och inte alls bra, men han var ju självklart tacksam över att de ordnade med något öht.

    Man kanske inte nödvändigtvis måste kalla det just möhippa om man ordnar det själv, men det blir ju ändå samma sak. Bruden med vänner som gör något roligt innan bröllopet och firar tillsammans.
Svar på tråden Vilka "regler" gäller för möhippa?