• Dejli

    Förlovning och frieri..?

    För mig är förlovning = frieri och frieri = förlovning... någon friar och då är man förlovade om den andra tackar ja, eller så kommer man gemensamt överens om att förlova sig.

    Sedan kanske man är förlovade i 15 år och först då bestämmer datum, men att kalla det frieri (igen) tycker jag personligen bara är fånigt.

  • Dejli
    aurum skrev 2012-03-26 17:44:53 följande:
    Att köpa matchande ringar efter överenskommelse och diskussioner är inte en förlovning för mig, det är att bära matchande smycken.
    Fast just så har det ju gått till i Sverige väldigt länge, mycket mer svenskt traditionellt än Hollywoodmyten om att mannen ska gå ner på knä och fria... däremot kan jag hålla med om att det inte är ett frieri, men förlovning är ju ett löfte om äktenskap, oavsett om någon friat eller om man kommit överens gemensamt. Det har ingenting med smycken att göra, man behöver ju inte ens ha ringar om man inte vill det.
  • Dejli
    Aniara4 skrev 2012-04-24 19:55:46 följande:
    Vansinnig blir jag inte, bara väldigt nyfiken på hur du tänker dig ett jämställt förhållande eftersom din bild av det verkar vara något riktigt hemskt!
    Det är nog inget problem för aurum att det inte är jämställt.

    Jag hoppas livet och hennes man behandlar de kvinnor som inte vill leva jämställt väl så de inte blir satta på backen en vacker dag för att de tycker att "en man är en man och en kvinna en kvinna". Det har hänt ett antal hemmafruar i mina föräldrars bekantskapskrets, de har det inte så kul nu...
Svar på tråden Förlovning och frieri..?