• aurum

    Förlovning och frieri..?

    Förlovning för mig = mannen friar och kvinnan säger ja.
    Möjligen att det kan funka åt andra hållet oxå - o ja jag är extremt konservativ och medveten om det.

    Att köpa matchande ringar efter överenskommelse och diskussioner är inte en förlovning för mig, det är att bära matchande smycken.

    Jag har själv inte fått "frågan" än av min blivande, men jag råkade få reda på att den kommer komma relativt snart, så jag ser mig som "halvförlovad" eller vad man ska säga. Jag VET att vi ska gifta oss, troligtvis redan i år, men jag vet inte alls när förlovning kommer ske, vad för ring han köper eller något annat som har med det hela att göra.
    Vi pratar lite smått ibland om att "när vi gifter oss så".. men mer än så är det inte. Jag vet att han troligtvis kommer "ta med mig" till USA o ha bröllopet där, men det är inte alls säkert och/eller bestämt. Bara något han nämnt i förbegående.

  • aurum
    Dejli skrev 2012-03-26 19:28:45 följande:
    Fast just så har det ju gått till i Sverige väldigt länge, mycket mer svenskt traditionellt än Hollywoodmyten om att mannen ska gå ner på knä och fria... däremot kan jag hålla med om att det inte är ett frieri, men förlovning är ju ett löfte om äktenskap, oavsett om någon friat eller om man kommit överens gemensamt. Det har ingenting med smycken att göra, man behöver ju inte ens ha ringar om man inte vill det.
    Nej, det är ett ganska modern påfund som funnits de senaste 80 åren eller nått sånt.
    Traditionellt så uppvaktade man och friade, sedan planerades bröllopet och man gifte sig för att så flytta ihop i samband med bröllopet.
  • aurum
    Green skrev 2012-03-26 19:49:17 följande:

    Nää, nuförtiden ska vi vara jämnställda vetdu aurum Flört


    hahaha den som försöker styra upp mitt (vårt) förhållande så det blir jämnställt kan dra något gammalt över sig!
    DemonFy fan för sådana relationer! (min egen högst personliga åsikt som ni inte behöver bli vansinniga över)
Svar på tråden Förlovning och frieri..?