• Aniara4

    Blir mitt planerade frieri för "töntligt"?

    marsbruden skrev 2012-03-05 22:25:13 följande:
    Jag förstår inte. Någon måste väl ha friat när ni förlovade er? Eller? För att kunna fria får ni väl bryta er förlovning först och sen genomföra frieriet. Fast det blir ju ingen överraskning direkt. Nä vad rörigt. Min blivande och jag förlovade -99 oss efter ett gemensamt beslut. Vi ville gifta oss nån gång i framtiden. Men ingen av oss friade på traditionellt vis. Nu när vi beslutat gifta oss så undrar folk vem som friade. Vaddå? Vi har ju varit förlovade i många år. Det har ju alla vetat. Jag förstår inte hur folk tänker riktigt.
    Samma här. Vi började prata om att gifta oss, och när det hade mognat tillräckligt förlovade vi oss, dvs bestämde att vi skulle gifta oss inom en rimlig framtid och satte på oss ringar för att markera detta beslut. Strängt taget gjorde väl vi också fel eftersom vi bestämde en förlovningsdag i förväg, ska man vara riktigt petig var vi ju förlovade i samma stund som vi var överens om att vi ville gifta oss.

    Men att fria (=fråga om den andre vill gifta sig) när man redan är förlovad (=överens om att man ska gifta sig), för mig är det rena snurren. Men jag börjar väl helt enkelt bli en konservativ tant som inte begriper mig på såna därna modärna påfund.

    Nå, om du nu vill genomföra en friericharad blir det säkert bra som du har tänkt dig.
Svar på tråden Blir mitt planerade frieri för "töntligt"?