• Chicita

    Förlovningsring

    Nu blir jag säkert halshuggen av någon.
    Men mitt största råd till dig är att välja dom billiga (tråkiga) ringarna, eller kolla på silverringar eller liknande som inte blir så dyrt.

    Jag säger inte att det inte kommer att hålla mellan er. Men ni är unga och mycket kan hända. Bara att gå igenom gymnasiet kan ändra en person rätt mycket.

    Jag har varit förlovad två gånger (första gången när jag var 18) och gått igenom ett flertal seriösa förhållanden (med seriös menar jag att vi har bott ihop och att förhållandet varat mer än 2 år) innan jag hittade han som blev min make. Ok det betyder inte att alla måste göra det, men statistiken talar för att ju yngre man är när man binder sig - destå större chans att det kraschar.

    Det jag vill komma fram till är att jag skulle i din sits, ha köpt dom billigare ringarna (eller i alla fall en "billig" ring). Och sen byta ut dom om några år när ni kanske börjar fundera på giftemål.
    Största anledningen till det rådet är inte för att jag tror att det inte kan hålla mellan er (det finns dom som varit tillsammans i princip hela livet). Utan för att ringar slits. dom blir repiga och fula efter ett tag och eftersom ni är unga så ska dom alltså hålla i väldigt många år. Ni har alltså längre tid på er att tappa bort dom också om man ska se det så Tungan ute
    Så satsa på ringar som ni kanske kan byta efter ett par - tre år eller något sånt utan att det blir en stor ekonomisk förlust...

  • Chicita
    Kimji skrev 2012-02-26 18:32:30 följande:
    Hmm... :) Kanske ska ta och köpa två billigare ringar för cirka 1000kr då? :D Pga kanske måste köpa nya senare med tanke på att vi fortfarande växer. 
    Det är smart Solig
  • Chicita
    sommar2014 skrev 2012-02-26 18:15:04 följande:
    Jag tror du ska läsa om mitt inlägg igen och kanske även vad Knyttan skrev som svar där med
  • Chicita
    sommar2014 skrev 2012-02-26 18:38:19 följande:
    Jo jag håller med om att det kan vara smart med billigare ringar men tycker det är en tråkig inställning att man måste träffa flera fel killar innan man träffar den rätta. Om man råkar träffa rätt kille när man är ung ska man ju vara glad för det tycker jag! Som att man inte får satsa på sitt förhållande innan man gått igenom flera uppbrott!
    Vi visste att vi inte ville/kunde gifta oss (eller köpa riktigt dyra/fina ringar) förrän efter minst 5 år så vi valde att spara lite så vi inte behövde köpa de allra billigaste ringarna! :)
    Jag skrev inte att man måste träffa flera killar. Det är en sak du själv läser in och tolkar i det jag skriver.
  • Chicita
    Kimji skrev 2012-02-26 18:52:29 följande:
    Vill bara säga igen att min kille och jag har pratat om att vi kan förändras så som ni säger men varken han eller jag vill träffa flera fel personer för att hitta den rätta, vi är sådana personer så att vi bara kan älska en enda person i hela vårt liv :)
    Jag vet att ni tycker att vi är unga och dumma med tonårskärlek men för oss betyder vi allt för varann :) Vi har hjälp varann med allt och just därför vill vi utveckla vårt förhållande med förlovning även om vi kanske är lite för unga för er men ej för oss :) 
    Det finnns inget "ungt och dumt" i tonårskärlek. Man älskar inte någon mer pga att man är gammal...
    Och oavsett ålder så blir man ju inte förälskad i någon för att man tänker att man ska testa någon ny om ett tag. Utan varje förhållande går man ju in i med tanken att "this is it" Glad

    Som jag skrev i mitt första inlägg så finns det dom som varit tillsammans i stort sett hela livet.
    Och om man inte satsar på ett förhållande så kommer det ju aldrig att hålla heller. Hur gammal man än är så kan man ju inte gå runt och tänka att det inte ska hålla när man träffar någon ny, för då dömer man ju ut förhållandet själv.

    Satsa på er två. Men satsa inte alla pengar ni har på ringarna. Spara lite till firandet också, och kanske lägg undan för att kunna byta ut dom i framtiden FlörtSolig
  • Chicita
    sommar2014 skrev 2012-02-26 18:55:58 följande:
    Sorry, jag läste kanske lite slarvigt. Skäms

    Dock tänker jag att det är ganska tråkigt att höra exempelvis "2 av 3 (eller vad siffran nu är) äktenskap slutar i skilsmässa" när någon berättar att den ska gifta sig! Det var bara så jag tänkte. Att det faktiskt kan hålla hela livet även om man träffas när man är unga. Solig
    hehe det är lugnt, och jag misstänkte att någon skulle gå in och börja läsa - bli upprörd, och kanske inte läsa resten ordentligt Flört

    Ja och det skrev jag ju också Flört
    Alltså att det kan hålla hela livet...
  • Chicita

    Titanringar är helt klart ett alternativ att rekommendera Glad
    Mest för att dom är helt nickelfria, men också för att dom är lite "coola" så att säga.
    Lite "tuffare och yngre" design på dom än dom flesta traditionella ringar.

  • Chicita

    Lite dyrare än guldringarna du tittade på först då. Men ändå inte jättedyrt Glad

    Och värdet sitter ju inte i pris eller material. Utan i betydelsen.

Svar på tråden Förlovningsring