Inlägg från: sommar2014 |Visa alla inlägg
  • sommar2014

    Förlovningsring

    Gå till en butik och kolla! Vi köpte våra ringar från Schalins på Guldfynd. Jag minns inte exakt vad våra ringar kostade, kanske 2000-2500 styck? Detta var för mer än tre år sen! Det är enkla ringar i rött guld. Men det går säkert att hitta mer originell design, det som brukar bli dyrt är ju diamanter och andra ädelstenar. Flera guldbutiker har ju webbshop så googla!

  • sommar2014

    Chicita: Jag träffade min kille när jag var nästan 19, vi förlovade oss när jag var 20 och är fortfarande tillsammans sedan 4,5 år. Nu blev jag väldigt mycket vuxnare efter studenten och att jag flyttade hemifrån (vi träffades sommaren efter studenten) och jag var mycket barnsligare och inte förlovnings-mogen när jag var 15... Men alla är ju olika mogna och vill båda förlova sig tycker jag att man ska göra det! Att förlova sig är ju egentligen en mindre grej än att t.ex. flytta ihop tycker jag! OM det skiter sig är det ju betydligt enklare att bryta en förlovning än att flytta isär exempelvis. Vi var relativt unga när vi träffades, men jag har aldrig tänkt att det är något tillfälligt förhållande bara för att vi är unga. Det kändes rätt från början. Inte måste man gå igenom flera misslyckade förhållanden innan man hittar den rätta! DÄREMOT bör man ju vara medveten om att mycket händer i ens liv när man börjar gymnasiet, tar studenten, flyttar hemifrån, börjar plugga på högskola, börjar jobba etc. Man är ju inte samma person livet genom! Men jag har hunnit ändras många gånger efter att jag fyllde 20 och hoppas att jag aldrig kommer fastna i att vara exakt likadan även efter att jag fyllt 60!

  • sommar2014

    Kan dock lägga till att jag kommer byta till ringar i vitt guld senast när vi gifter oss! Min ring har alltid känts fel och för liten i storlek. Jag hade innan bestämt mg för precis vilken sorts ring jag ville ha men så ville min kille tvärtom och då blev det så. Jag tyckte jag bestämde allt annat så då fick han bestämma ringar. Haha! Dessutom var den sorts raka ring jag tänkt mig alltför obekväm och jag var ovan ringbärare. Så mitt enda råd: man kan ha olika ringar!!! :)

  • sommar2014

    Jo jag håller med om att det kan vara smart med billigare ringar men tycker det är en tråkig inställning att man måste träffa flera fel killar innan man träffar den rätta. Om man råkar träffa rätt kille när man är ung ska man ju vara glad för det tycker jag! Som att man inte får satsa på sitt förhållande innan man gått igenom flera uppbrott!
    Vi visste att vi inte ville/kunde gifta oss (eller köpa riktigt dyra/fina ringar) förrän efter minst 5 år så vi valde att spara lite så vi inte behövde köpa de allra billigaste ringarna! :)

  • sommar2014
    Chicita skrev 2012-02-26 18:36:48 följande:
    Jag tror du ska läsa om mitt inlägg igen och kanske även vad Knyttan skrev som svar där med
    Sorry, jag läste kanske lite slarvigt. Skäms

    Dock tänker jag att det är ganska tråkigt att höra exempelvis "2 av 3 (eller vad siffran nu är) äktenskap slutar i skilsmässa" när någon berättar att den ska gifta sig! Det var bara så jag tänkte. Att det faktiskt kan hålla hela livet även om man träffas när man är unga. Solig
  • sommar2014
    Chicita skrev 2012-02-26 19:00:01 följande:
    Det finnns inget "ungt och dumt" i tonårskärlek. Man älskar inte någon mer pga att man är gammal...
    Och oavsett ålder så blir man ju inte förälskad i någon för att man tänker att man ska testa någon ny om ett tag. Utan varje förhållande går man ju in i med tanken att "this is it" Glad

    Som jag skrev i mitt första inlägg så finns det dom som varit tillsammans i stort sett hela livet.
    Och om man inte satsar på ett förhållande så kommer det ju aldrig att hålla heller. Hur gammal man än är så kan man ju inte gå runt och tänka att det inte ska hålla när man träffar någon ny, för då dömer man ju ut förhållandet själv.

    Satsa på er två. Men satsa inte alla pengar ni har på ringarna. Spara lite till firandet också, och kanske lägg undan för att kunna byta ut dom i framtiden FlörtSolig
    Då är vi helt överens! SoligSolig
Svar på tråden Förlovningsring