• KirsiLaa

    Hur ska man nu bjuda till möhippa?

    En av mina tärnor är på hugget och har pratat mycket om planerna för möhippan. Jag ska väl ge henne en lista på vilka som ska bjudas, och det är där jag blir lite fundersam. 

    Jag tänker att ingen ska utelämnas, utan alla i lämplig ålder (vilken det nu kan vara) ska få chansen att vara med. Men, ska listan innehålla samtliga kvinnor som är bjudna på bröllopet eller bara de kvinnor som har tackat ja?  

    Hur har ni gjort/planerar att göra?  


  • Svar på tråden Hur ska man nu bjuda till möhippa?
  • KirsiLaa

    Tack för svaren. 

    Det blir alla bjudna på listan. :) Nu är ju frågan vilka åldraar äl lämpliga. Själv är jag 31, så de mellan 25 och 35 känns självklara. Men ska jag även bjuda de som är 18-20 och de som är 35-40?  


  • KirsiLaa
    daniiel skrev 2012-01-21 17:06:53 följande:
    Jag tycker det känns skönt att få skriva ihop listan själv, för då kan man verkligen se till att ingen glöms bort. Min make har nog inte så stor koll på alla mina kusiner och skolkompisar osv.

    Bara för den sakens skull, så betyder det ju inte att man vet när, var eller hur hippan kommer bli.
    Precis min tanke där. Mina tärnor är bra kvinnor alla tre, men de kan vara lika tankspridda som jag. Så jag föredrar att skriva listan själv i lugn och ro så att jag vet att alla som ska komma med kommer med. Jag kommer att både dubbel- och trippelkolla listan. :) 

    De som hamnar på listan blir från 18 år och uppåt. Då fick jag med två kusiner och ett kusinbarn som jag gärna vill ha med. Min blivandes systerdotter blev också nedskriven, även om vi bara har träffats en gång. Det finns bara en som är under 40 men över 35 (en av marskalkarnas fru) som var kandidat, men henne gillar jag inte alls, så jag kanske kan dra gränsen vid 35 då. Jag känner mig väldigt elak dock. :| 
  • KirsiLaa
    daniiel skrev 2012-01-21 19:38:12 följande:
    Hehe ja, precis :)

    Jag tycker inte du behöver känna dig elak. Brukar du umgås med henne? Om inte, så förväntar hon sig nog inte att bli bjuden på hippan heller faktiskt. Bara för att hennes make står din blivande nära, så betyder inte det att ni måste vara goda vänner. Jag tycker nog du kan dra gränsen vid 35år med gott samvete :)

    Haha det kan bero på att jag känner igen situationen, en av min makes bästa vänner (som var marskalk på vårt bröllop) har en sambo som jag tycker väldigt illa om :P
    Jag har träffat den här kvinnan två gånger. Första gången tyckte jag inte om henne, men tänkte att jag kanske var för stressad iom att jag värdinnade just den festen vi sågs på. Andra gången åkte vi till dem (de bor ca 4 timmar iifrån) och skulle spendera helgen där. Jag höll på att gå isär redan fredag kväll och på lördag eftermiddag krävde att vi åker hem.

    Sambon var till en början jätteledsen över att jag inte tycker om henne, hon är en sån där översittartyp som tror att hon är bättre än alla andra och minsann ska påpeka alla fel hon hittar och bara ser ner på en.  Men efter några omgångar av förklaringar och försäkran om att jag inte förväntar mig att han ska sluta umgås med sin vän bara för att jag inte tycker om frun hans, samt att det är inte värre än att jag kan befinna mig i samma rum och prata och bete mig som folk när det behövs. 

    Men okej. Jag ska försöka låta bli att känna mig elak då. :) Det hade nog känts bättre att inte bjuda med den andra marskalkens sambo heller. Men hon är ju jättetrevlig och i min ålder, så henne har jag ju gärna med. :) 
  • KirsiLaa
    Anneli256 skrev 2012-01-21 18:57:31 följande:
    Det  är min åsikt att alla kvinnor som är bjudna till bröllopet ska bli tillfrågade. Jag vet att en del inte kommer att delta tex min mammas moster osv pga ålder. Men jag har valt att inte lägga mig i vilka eller hur det görs. Det är upp till mina tärnor och jag skulle bli mycket förvånad om det inte blev någon möhippa eftersom dom är ganska på hugget Skrattande När jag blev tillfrågad om jag hade önskemål så svarade  jag bara, inte något som kostar för mycket vill  inte att någon ska behöva tacka nej pga dom inte har råd att delta.Guld i mun
    Jag hade den tanken först också, att alla oavsett ålder ska bli tillfrågade. Men när jag hade funderat en stund på det så kändes det inte riktigt rätt att mamma, mormor, fastrar etc. skulle vara med... 
Svar på tråden Hur ska man nu bjuda till möhippa?