• Juni 2012

    Är det ok att prata med sin blivandes kompisar om svensexa?

    Några veckor efter att inbjudan har gått ut tänkte jag messa min m2b´s bror och fråga om de har bestämt datum för svensexan. Annars vet vi ju inte vilken helg de har planerat och vi måste vara hemma (annars är vi alltid bortresta på helgerna)

  • Juni 2012

    Våra inbjudningar landade i gästernas brevlådor i tisdags (14/2) och jag undrar när och om jag kan messa m2b´s brorsa och lite luftigt fråga vilket datum de har tänkt sig svensexan och om de vill att vi ska vara hemma den helgen eller om vi ska vara i stugan?
    Min m2b jobbar ju vissa helger, och får reda på det med ca 1-½ veckans varsel, så det vore ju bra att veta vlken helg de har tänkt så han kan förska ansöka om ledigt.
    Men m2b´s bror har inte ens reagerat på inbjudan, ringt, skrivit på facebook eller något för att tacka för inbjudan och säga att de kommer/inte kommer.

    Våren kommer ju gå snabbt, det är påsk och en del andra helger så de lär ju planera i ganska god tid, tycker jag. Vissa i gänget har ju barn som de behöver fixa barnvakt till också.

    Ska jag bara vänta på att de hör av sig med ett datum då de vill ha m2b hemma/ i stugan?
    Eller ska jag vänta tills hans bror svarar på inbjudan? OSA:t är 10 maj, vilket ju blir i sista sekund om de ska börja planera då.
    Eller ska jag messa (när, isåfall?) och fråga vilket datum de hade tänkt sig?

    De kanske inte har planerat något alls, trots att de är ett killgäng som hängt ihop sen lekis och att de som tidigare gift sig fått en svensexa? Då blir det ju pinsamt om jag messar och frågar om datum....
    M2b´s brorsa fick visserligen ingen, men inbjudningarna gick ut ca 10-12 dagar innan vigseln så det var ingen som hann fixa någonting. Vi gick inte på vigseln då det var för kort varsel och vi redan var uppbokade den helgen.

    Hur ska man göra?

    Rörigt inlägg, skyller på febern Tungan ute

  • Juni 2012
    daniiel skrev 2012-02-18 16:22:53 följande:
    Du skulle ju kunna slänga iväg ett sms och bara skriva något i stil med "Om ni tänkt dra ihop en svensexa kan det vara bra om jag/vi fick veta vilken dag. Hör gärna av dig så fort du vet något." Då behöver han ju inte känna att han redan nu bör ha börjat planera den saken, men du planterar ett lite frö och får kanske igång hans tankar på om/när en svensexa skulle vara lämpligt. Att förvänta sig att han (mf.) redan nu, inte ens en vecka efter inbjudan kommit ut ska ha hunnit bestämma en sådan sak är lite väl tidigt kanske.
    Jo, än är det tidigt så klart :) De har ju inte ens reagerat på inbjudan än
  • Juni 2012
    daniiel skrev 2012-02-18 16:45:39 följande:
    Men jag tycker inte det är något fel på att "kika läget" lite ändå, snart, så att säga :) Jag hör ju dock inte till dom som tycker att svensexa/möhippa ska vara helt hemligt för både brud och brudgum och att man absolut inte får lägga sig i och fråga något angående den saken. Man ska inte planera den själv, det håller jag med om, men man måste ju kunna få lite info om det är sådana saker som tex din blivandes jobbtider eller liknande med i bilden.
    Jo, precis.
    Eller så kan man göra som på en möhippa som jag var på för ett antal år sen, köra hippan och sexan samma dag utan att brudparet vet något....
    Jag frågade om vi bara skulle hippa i 4-5 timmar och sen åka hem? Nääää, hela dagen skulle vi vara borta! Jaha...Deras hund då? Oj då, den tänkte vi inte på.... Så det fick avslöja lite av planerna så brudparet fick chansen att fixa vovvevakt Tungan ute
  • Juni 2012
    Aniara4 skrev 2012-02-19 09:07:52 följande:
    Jag önskar att jag hade pejlat läget med hans vänner lite tidigare, eller reagerat på att ingen frågade efter kontaktuppgifter. Det höll på att inte bli nån svensexa...
    Det är just det jag är orolig för.
  • Juni 2012
    Juni 2012 skrev 2012-02-19 10:16:53 följande:
    Det är just det jag är orolig för.
    Kan säga att det är inte ens fem veckor kvar nu och ingen har hört av sig. Så det blir inget, för någon av oss.

    Hur har det gått för er andra?
  • Juni 2012
    daniiel skrev 2012-05-17 00:02:27 följande:
    Har du frågat runt lite ännu?
    Nej, jag vill inte att de rafsar ihop något för att de känner sig tvingade av mig. VIll de fira/uppmärksamma m2b så gör de det ändå. De tidigare brudparen i hans kompisgäng har de planerat för utan att bruden tvingats säga något.

    Jag känner inte hans kompisgäng heller, de svarar knappt på tilltal från mig och de slutade höra av sig när han träffade mig...

    Vill de fira honom så gör de det utan att jag ska tjata Tungan ute
Svar på tråden Är det ok att prata med sin blivandes kompisar om svensexa?