• Imke1977

    Bröllop i Gävle 2012. Behöver tips och idéer om allt!

    Jag och sambon ska gifta oss i soldathemmets kyrka den 2/6 2012. Planeringarna har börjat på allvar. Och med tre barn och jobb blir det tufft att hinna med att sätta mig ner ordentligt känner jag. Jag vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga. Och tar tacksamt emot tips och idéer för att göra dagen till en dröm.

    Sen det här med budgeten. Allt man kan spara pengar på tas emot tacksamt. Från håruppsättning till maten.

    Skulle verkligen behöva komma i kontakt med fler Gävle brudar att dela tips med

  • Svar på tråden Bröllop i Gävle 2012. Behöver tips och idéer om allt!
  • MyWeddingday

    Hej! 4V

    Vi har valt att  ta en kuvertavgift på 280:-/person, skrev då på inbjudan att deras närvaro var den enda gåva vi önskade. Detta täcker långt ifrån mat och dryck per person men det gör att vi kan lägga lite mer pengar på en vacker lokal mm.

    Vi lämnade in lite guld när min vigselring skulle göras vilket sänkte priset en del, fråga någon äldre i släkten om de har något gammalt guld... Kul att "släktguldet" går i arv  i stället för att ligga in en gammal byrå =)

  • MyWeddingday

    Är ringen klar? Annars rekomenderar jag guldsmeden på söder, han gav utan tvekan den bästa servicen! Och då yrade jag runt ett bra tag först Glad

  • Maria och Toni

    Är du ute efter Schalins ringar kan du köpa dem billigare i Skutskär än i Gävle just nu. Själv så sparade jag 4000:- .

  • Imke1977

    Ja jag har faktiskt kollat på en av Schalins ringar. Vart hittar jag ringar i skutskär?
    Annars har även jag eget guld faktiskt som jag fått av släkten. Men jag vet ju inte vad jag ska göra med det... vet inte vad jag vill ha. Finns det även guldsmed i skutskär eller?

    MyWeddingday: Såg på din profil att du ska gifta dig i Thailand. Vilken dröm.....

  • Maria och Toni

    Du hittar ringarna på Öbergs Ur och Optik som ligger i de röda bodarna mittemot Coop.  De hade en hel del Schalinsringar och det gick fort att beställa 4 dagar tog det bara. Jag föll för ringen "solvind" och hade tittat på den inne i Gävle men då det var dags att köpa så hade de höjt den rejält. Jag hade planer på att åka in till  Uppsala så jag sökte på återförsäljare av Schalins ringar och så fick jag upp Öbergs Ur i Skutskär och sparade i och med det mycket pengar. Vad jag vet så finns det ingen guldsmed i Skutskär men Öbergs Ur hade som sagt mer än bara klockor. :)

  • Maria och Toni

    Om du vill ha tips på en bra brudbutik så kan jag rekomendera Hefa brud och bal i Uppsala. De både säljer och hyr ut brud och balklänningar. Personalen var jättebra och plockade fram olika alternativ som kunde passa just mig. Letade klänningar i Gävle i somras men hittade inte mycket i min storlek (38/40) men det var säkert för att det mesta var slutsålt inför högsäsongen.

    Bröllopsmässa kan ju också vara nått att gå på om man vill få lite inspiration men själv så hade jag inte riktigt tiden till det. Och bröllopstidningar så klart :)

  • Blivande fru Clain

    Hejsan


    Vi ska gifta oss 28/7 2012 i gamla bomhus kyrka men ha festen på soldathemmet.


    Imke 1977: Vi kan ju bolla lite ideer angående festlokalen. Hur har ni tänkt göra med mat och dryck? Jag försöker oxå hitta på bra alternativ som inte kostar multum. Läser alla bröllopstidningar från pärm till pärm


    Vilket bra tips med ringarna i skutskär...tack!

  • Jelica

    Hej! Vi beställde vår tårta på Ica maxi och det blev en hit bland våra gäster :) 2200:- för 70 bitar och ställning.. billigaste vi hittade i gävle. Gifte oss i juli nu i år..


  • Imke1977

    Blivande fru Clain: Åh va skoj. Härligt Med mat tror jag vi tänker buffé faktiskt. Och varm buffé. Vi kikar runt lite på priser just nu men förslaget ligger på GTC restaurangen. Vi har vänner som använt sig av dom vid bröllop och var jättenöjda. Och billigt var det oxå tydligen. Dryga 100 kr/person och mycket mat.
    Annars jobbar jag på sjukhuset och tänkte gå förbi imorgon och kolla vad dom har för priset på både catering och tårta.

    Vi har oxå kikat på Maxi när det gäller tårtor. Dom är jättegoda dom vi ätit. Och vi vill hålla det enkelt och vill helst ha vanlig prinsesstårta isåfall. Och just nu spånar vi om vi kanske ska ha någon fom av tårtbuffé. Alltså olika tårtor. Roligt, men ju inte lika fint. Ja vi får se

    Drycken funderar vi på att åka till Tyskland och inhandla.


    Själv då?

  • MyWeddingday

    Hej igen!

    Japp, vigsel i Koh chang sen After wedding party i Templet Gävle för familj och vänner, läängtar nu! Både jag och min blivande har köpt klänning och kavaj mm genom www.pierina.nu/ ( ring och boka tid så har hon egen butik som bara du/ni får komma in i) Ligger nära ån i Gävle, supertrevlig och kan i stort sätt beställa vad du vill om hon inte har det i butiken Glad Allt från billigt till dyrt...

Svar på tråden Bröllop i Gävle 2012. Behöver tips och idéer om allt!