• Hanna05

    GE MIG BILDER! På ert pyssel inför den stora dagen :)

    Här kan ni gärna lägga upp bilder på allt pyssel ni hunnit med & ska göra inför den stora dagen. Behöver stor inspiration nu! :))

  • Svar på tråden GE MIG BILDER! På ert pyssel inför den stora dagen :)
  • Fröken Finemang
    Cissi skrev 2012-10-08 15:30:40 följande:
    Vitt och silver kommer det bli, med vinter tema. Så det är ju inte direkt nån färg med. Hade tänkt mig nått i den här stilen.

     


    Blir till att köpa en massa snygga julkulor i vitt och silver att dekorera med.


     


     


     


    Jag jobbar extra på Zelected by houze (www.zbh.se) har garnträd som liknar trädet  på den översta bilden om det är nått du "behöver"..
  • Cissi
    Teresa L skrev 2012-10-08 18:11:52 följande:

    En kompis till mig som gifte sig på vintern tog det steget längre och sprayade konstsnö (sånt man kan ha på fönsterna eller julgranen) med lite glitter på ljuslykorna och vattenkarafferna. Det blev rätt läckert. :)


    Ooo vilken bra idé, den snor vi. =)
  • Fremm
    Hipo1 skrev 2012-10-07 01:24:12 följande:
    Fremm: om ni ska ha varm soppa i skålarna är det kanske inte så lyckat att ha festprogrammet ovanpå då det kommer att bli blött av ångan. Bättre under servetten då så kan ni duka fram allt och de som ska servera bara ställa dit skålen m soppa i. Ska ni ha både efterrätt och tårta? Vi hade förrätt, buffé och sen kaffe å tårta. Vi hade karaffer m vitt å rött vin, vatten och öl på bordet och gästerna fick ta själva det de ville ha. Hade även några läsk utplacerade. Efter maten hade vi bensträckare då toastmaster körde ut alla ur rummet. De som hjälpte till i köket plockade bort allt från borden, ställde fram kaffekoppar m skedar på och assietter, tårta och kakor på fd buffébordet. Så när vi skulle äta efterrätt gick vi och hämtade den själv och vid kaffebordet stod en serveringspersonal och hällde upp avec. Kaffe hade vi i kannor på bordet så manick servera själv. Funkade superbra! Har man nån som kommer och serverar drycken, som du skriver vitt till förrätt och rött till varmrätt så tycker jag ni ska duka med båda glas plus vattenglas från början.
    Tack för din input, nej så klart att vi inte kan ha festprogrammet på om soppan ligger i tallriken ;) det var mer om den INTE gör det... har inte kollat med cateringen än om hur de tänkt att ha det, smidigast vore ju så klart att den redan va serverad men eftersom den måste hållas varm så måste ju allt vara i tid och inte försenat... om soppan ligger i så får ju festprogrammen ligga under servetten... :)

    Jättebra idé om självservering av drycken, det ska vi tänka på... ja vi kommer ha både efterrätt och tårta men vi kommer vänta med tårtan en stund... det kommer bli en lång kväll och natt i och med att det är på nyår och dansen först kommer efter tolvslaget... tack för alla dina kloka råd och tips! Superbra! :)
  • Fremm
    CoolJen skrev 2012-10-07 12:07:25 följande:
    Fremm:
    Japp det är fint med ljus men kanske ska ni satsa på att bara ha 2 olika(men desto fler) på bordet och kanske ha burkarna vid fönstren, andra bord eller nåt bra ställe?

    Jag skulle dukat med 2 vinglas och ett vattenglas. Det första vinglaset placerar du i mitten av allt(mittemellan besticken) detta är vitvinsglaset
    Det andra vinglaset placerar du till höger om det andra vinglaset och sen sist vattenglaset längst till höger.
    För de som vill dricka öl och läsk så kan de använda vinglasen.

    Undrar också över dessertbesticken, ska ni ha dessert+tårta så ha endast dessertbesticken i dukningen, på det sättet Pyttsan beskrev. Samma sak om ni bara ska ha tårta. Ska ni däremot ha bägge så ha tårtskedar vid tårtan/kaffet, alternativt att det dukas fram senare.

    Hur många gäster ska ni ha och när gifter ni er?
    Stort tack för dina råd och tips oxå, vi får väl se hur vi gör när det närmar sig, kanske inte blir så packat sen när drycken kommer dit osv... men vi är nog rätt inne på att ha alla dessa olika typer av ljuslyktor men kanske inte så många av varje sort så tätt... vi får se som sagt men uppskattar dina råd och tips...

    Va bra att man kan dricka öl ur vinglasen i alla fall ;)

    Smart där, ja vi ska ha både dessert och tårta men du har rätt i att det räcker ju att duka till desserten och så tar man bestick till tårtan när man tar tårtbiten...

    Om alla tackar ja vilket det ser ut som nu så blir vi 94 pers. Ska spara ner era kommentarer så jag kommer ihåg dem när det blir dax...
  • SaraJoakim
    Cissi skrev 2012-10-08 15:30:40 följande:
    Vitt och silver kommer det bli, med vinter tema. Så det är ju inte direkt nån färg med. 
    Ni kan ju fortfarande ha Blått som en färg detalj :) Det är ju "vintrigt" :)
  • Teresa L
    Cissi skrev 2012-10-08 15:30:40 följande:
    Vitt och silver kommer det bli, med vinter tema. Så det är ju inte direkt nån färg med. Hade tänkt mig nått i den här stilen.


    Blir till att köpa en massa snygga julkulor i vitt och silver att dekorera med.


     



    Älskar den här tårtan! Ska ta med mig en bild och se om man kan få nått liknande



    Namn lapparna ska vara kottar som sprayas med silver och sånna ska även ligga som dekoration tillsammans med ljus och nått annat som jag inte har kommit på ännu.


    Å så kommer vi vara i en lokal som är helvit 9m i takhöjd och jätte stora fönster - ett gammalt bryggeri - och fullt med en massa ljusslingor. (förhoppningsvis *håller tummarna* möte med dom nästa vecka)

     


    Jag va bara tvungen att lägga upp en länk på en urfräck klänning jag kom att tänka på när du skrev att ni ska ha vitt och silver. :)


    http://www.missmoneypenny.nu/sv/balklanningar-1/vacker-balklanning-i-silver-stl-3436.html


    Tycker den är hur häftig som helst!

  • msE
    Cissi skrev 2012-10-08 15:30:40 följande:
    Vitt och silver kommer det bli, med vinter tema. Så det är ju inte direkt nån färg med. Hade tänkt mig nått i den här stilen.

     


    Men vitt e ju en färg (eller egentligen flera färger) o silver e ju jättefint :) vilken winter wonderland känsla man får med det temat :)
  • Burre


    Så här kommer våran "solfjädersprogram" se ut i kyrkan (Ingen svart ram, den är bara för att man ska se formen)
    På baksidan kommer Psalmen att stå sen alla namn på präst, näbbar osv osv

    Vad tror ni?
  • Minuz

         Pappersstrutar till godisbordet


     Inbjudan postas idag så nu kan jag börja med resten av pysslet, då vår "lilla" hemlighet inte längre är hemlig......

Svar på tråden GE MIG BILDER! På ert pyssel inför den stora dagen :)