• Hanna05

    GE MIG BILDER! På ert pyssel inför den stora dagen :)

    Här kan ni gärna lägga upp bilder på allt pyssel ni hunnit med & ska göra inför den stora dagen. Behöver stor inspiration nu! :))

  • Svar på tråden GE MIG BILDER! På ert pyssel inför den stora dagen :)
  • K och T
    Julibrud 2014 skrev 2014-02-10 13:30:42 följande:
    Glytten skrev 2014-02-06 16:54:19 följande:Jag fick inspiration härifrån och testade också att göra en servettring so matchade våra inbjudningskort :) Googlade fram en sockerstärkelse gjord på hälften vatten och hälften strösocker, socker lag alltså. Visst blev spetsen hård, men det var ett jäkla jobb att få loss den när den torkat, och då använde jag ändå en glasburk för att den hade någorlunda glatt yta. Ska testa en stärkelse med florsocker också och se om det blir mindre klistrigt. Och kanske att göra dem runt en rulle bakplåtspapper istället. Så här blev det i alla fall!


    Jättefina servettringar! Funderar också på att göra sånna. Var har du köpt din spets? Hur bred är den?
  • frkmaria
    EochA skrev 2014-02-16 14:43:54 följande:
    Haha ser att jag verkligen är ordblind idag :P Nu kommer en version som jag tror funkar.


     
    Står det 4/8 -14? Då har det ju inte hänt än!! Eller menar du 4/8 -13. Bara en liten fundering? Texten är liten så det kanske inte ens är en 8. :) 
  • EochA

    frkmarira du har helt rätt. Förlovningen har icke skett ännu men han har hintat om att han kommer fria när jag fyller 30, precis det datumet ;)
    Bröllopet vill vi ha den 10/1-15 :) Så långt är det bestämt :P


  • frkmaria

    Tänker att det är onödigt isf med ett spara datum-kort när det är så kort tid kvar! För ni kan ju inte skicka ut förrän i augusti då och då är det ju inte ens ett halvår, då "får" man skicka de vanliga inbjudningskorten! ;) 

  • Julibrud 2014
    K och T skrev 2014-02-16 14:44:01 följande:
    Jättefina servettringar! Funderar också på att göra sånna. Var har du köpt din spets? Hur bred är den?
    Köpte den på e-bay (av försäljaren ming209209 om nedanstående länk inte fungerar). 2$ för 10 yards, alltså ca 9 meter, minns inte hur lång leveranstid det var. Den är ungefär 4.5cm bred. Jag tycker färgen är ivory men dom kallade den beige (om du nu är ute efter samma färg så är det alltså beige och inte vit när man anger färg i beställningen).

    www.ebay.com/itm/10-Yard-Embroidered-Net-Lace-Trim-Ribbon-8-Color-Select-F-325-2-/271287033787
    Mintur skrev 2014-02-15 16:58:29 följande:
    Hej :) Har kikat runt lite och tänkte be er om förslag . Vårt tema ska vara film , tänkte ha biobiljett som placeringskort , frågan är vad vi ska ha för hållare , pysslar gärna själv men det får inte bli för dyrt. Har inte bestämt dukning än men vill gärna ha en färg som går igen oxå kkse både på inbjudning och dukning. Tyckte förslaget med virkade dukar som man doppar i sickerstärkelse lät gulligt , då skulle man kunna ha rosa band runt ? Att ha ljus i alltså , och typ discokulor som nån gjorde till barnkalas ? Då blir temat silver, rosa och spets/ virkat ? Too much ? Behöver verkligen hjälp !!! Det viktiga är film tema och det känns som man följer det med diskokulor och massa ljus på borden ?
    Nu var det förvisso inte det du frågade efter, men min första tanke när jag läste temat film var att man kunde duka med en svart löpare på vit duk och klippa ut fyrkanter på rad längs kanterna på löparen, så att det ser ut som en gammaldags filmrulle. Vill man vara extra ambitiös och matcha med ert färgtema kan man ju sy på rutor av olika färger, alltså som bildrutor på en filmrulle. En idé bara...
  • Julibrud 2014
    Julibrud 2014 skrev 2014-02-16 20:57:59 följande:
    Köpte den på e-bay (av försäljaren ming209209 om nedanstående länk inte fungerar). 2$ för 10 yards, alltså ca 9 meter, minns inte hur lång leveranstid det var. Den är ungefär 4.5cm bred. Jag tycker färgen är ivory men dom kallade den beige (om du nu är ute efter samma färg så är det alltså beige och inte vit när man anger färg i beställningen).

    www.ebay.com/itm/10-Yard-Embroidered-Net-Lace...:X:eRTM:US:1123
    Mintur skrev 2014-02-15 16:58:29 följande:
    Hej :) Har kikat runt lite och tänkte be er om förslag . Vårt tema ska vara film , tänkte ha biobiljett som placeringskort , frågan är vad vi ska ha för hållare , pysslar gärna själv men det får inte bli för dyrt. Har inte bestämt dukning än men vill gärna ha en färg som går igen oxå kkse både på inbjudning och dukning. Tyckte förslaget med virkade dukar som man doppar i sickerstärkelse lät gulligt , då skulle man kunna ha rosa band runt ? Att ha ljus i alltså , och typ discokulor som nån gjorde till barnkalas ? Då blir temat silver, rosa och spets/ virkat ? Too much ? Behöver verkligen hjälp !!! Det viktiga är film tema och det känns som man följer det med diskokulor och massa ljus på borde
    Kanske bör nämna att det inte är bomullsspets. Den är betydligt tunnare än vanlig virkad spets. Det blev finare på korten tyckte jag, men jag trodde först inte att det skulle funka med stärkelsen. Men efter lite exmprimenterande så gick det bra att göra dem runt en papprulle (som det varit plast-eller aluminiumfoli på) som jag täckte med bakplåtspapper. Jag rullade alltså in papprullen i bakplåtspapper och fäste med ett par gummiband, sedan doppade jag spetsbanden i sockerstärkelse, virade runt rullen och lade i ugnen på 50 grader i någon timma, drog ut papprullen först och lossade sedan servettringarna från bakplåtspappret. Pilligt men förhållandevis smidigt jämfört med att försöka lirka av servettringarna från något som behöll formen, typ en glasburk som jag testade först...
Svar på tråden GE MIG BILDER! På ert pyssel inför den stora dagen :)