• K och T

    GE MIG BILDER! På ert pyssel inför den stora dagen :)

    Har gjort första utkastet på hur designen på våra inbjudningskort kommer att vara. Vårt tema som ni säkert förstår är vitt och orange. För att få med all information om tips på hotell, spotifylista som de ska lägga in musik på m.m. så tänkte vi ha små tags som man kan skriva på fram och baksidan. Dessa ska jag skriva förand på men på de vita rutorna blir datorskrivna för att det ska gå lite snabbare att göra.




  • K och T
    Julibrud 2014 skrev 2014-02-10 13:30:42 följande:
    Glytten skrev 2014-02-06 16:54:19 följande:Jag fick inspiration härifrån och testade också att göra en servettring so matchade våra inbjudningskort :) Googlade fram en sockerstärkelse gjord på hälften vatten och hälften strösocker, socker lag alltså. Visst blev spetsen hård, men det var ett jäkla jobb att få loss den när den torkat, och då använde jag ändå en glasburk för att den hade någorlunda glatt yta. Ska testa en stärkelse med florsocker också och se om det blir mindre klistrigt. Och kanske att göra dem runt en rulle bakplåtspapper istället. Så här blev det i alla fall!


    Jättefina servettringar! Funderar också på att göra sånna. Var har du köpt din spets? Hur bred är den?
  • K och T
    Julibrud 2014 skrev 2014-02-16 21:21:18 följande:
    Kanske bör nämna att det inte är bomullsspets. Den är betydligt tunnare än vanlig virkad spets. Det blev finare på korten tyckte jag, men jag trodde först inte att det skulle funka med stärkelsen. Men efter lite exmprimenterande så gick det bra att göra dem runt en papprulle (som det varit plast-eller aluminiumfoli på) som jag täckte med bakplåtspapper. Jag rullade alltså in papprullen i bakplåtspapper och fäste med ett par gummiband, sedan doppade jag spetsbanden i sockerstärkelse, virade runt rullen och lade i ugnen på 50 grader i någon timma, drog ut papprullen först och lossade sedan servettringarna från bakplåtspappret. Pilligt men förhållandevis smidigt jämfört med att försöka lirka av servettringarna från något som behöll formen, typ en glasburk som jag testade först...
    Jag har letat efter recept på sockerstärkelse men hittar inget. Hur gjorde du din blandning eller var hittade du receptet?
Svar på tråden GE MIG BILDER! På ert pyssel inför den stora dagen :)