• bettansss

    GE MIG BILDER! På ert pyssel inför den stora dagen :)

    Här kommer bilder på mitt trettonhelgspyssel! Har gjort typ en miljon (känns det som i alla fall...) tissue pompoms i svart vitt och guld i två olika storlekar som ska hänga hemma hos mamma och pappa där vi ska ha mingel mellan vigsel och fest. 



    Såna här vimplar ska också hängas upp. Just på denna har jag skrivit våra initialer på och försökt få till samma typsnitt som vi använt oss av i inbjudan, (inte lätt att måla av sådär men så kommer det ju säkert vara lite mörkt eftersom vi gifter oss i februari, så det får gå). Kanske ska ha den bakom oss under midagen eller på nåt annat bra ställe. Vi får se!


    Och bordsplaceringslappar! Inbjudan trycktes upp på vitt papper som vi satte dit på samma beigea papper som här nedanför, och så det är samma typsnitt som i inbjudan också. 

  • bettansss
    Nettis1985 skrev 2014-01-07 08:28:19 följande:
    Åh så mycket fint ni gör :D men hur gör man de där bollarna bettansss?
    Bröllopsplanering
    Tack! Bara att söka på youtube på "tissue paper pom pom" så kommer det upp en massa tutorials, lite svårt att förklara utan bilder. Det går ju förstås lika bra att köpa färdiga på typ etsy och så, tror man kan hitta såna för ett ganska bra pris om man nu ska räkna in tiden som man lägger ner på att göra det själv. Men tycker att det är roligt att pyssla och göra saker själv och det är inte så himla svårt heller. :)

     
  • bettansss
    Nettis1985 skrev 2014-01-07 19:18:07 följande:

    Wow vad det var enkelt att göra dom :D och jag skulle däremot aldrig köpa dom när de var så enkla att knåpa ihop på egen hand :D Så tusen tack för tipset Bettansss


     


    Bröllopsplanering
    Ingen orsak, det är väl det tråden är till för, inspirera och hjälpa varandra :) Så länge man tycker det är roligt kan man lika gärna göra dem själv! 
  • bettansss
    swdnchick skrev 2014-02-02 16:21:52 följande:
    Så bra att det blev lyckat! :)
    Här är mitt pyssel. Har gjort två pompoms. De är inte perfekta ännu, men de ska hänga i taket på vår lokal så det gör inte så mycket. Den andra bilden är den som jag gjorde först, och den blev rätt misslyckad. 
    De blir bättre och bättre ju fler man gör, är uppe i runt 15 pompoms och nu ser de riktigt proffsiga ut! :) Syns ju inte när man hänger upp dem att de inte är helt perfekta heller. 
  • bettansss
    bettansss skrev 2014-02-02 17:04:26 följande:
    De blir bättre och bättre ju fler man gör, är uppe i runt 15 pompoms och nu ser de riktigt proffsiga ut! :) Syns ju inte när man hänger upp dem att de inte är helt perfekta heller. 
    swdnchick - Ser att jag i min kommentar låter som att dina pompoms inte är fina, så menar jag inte! Ber om ursäkt om du tog illa upp :)
  • bettansss

    Som många andra tidigare i den här tråden har jag gjort färdiga blad för gästerna att fylla i istället för gästbok. Lådan har jag köpt på Lagerhaus och sen har skrivaren fått gå varm! 



    Har provgjort en goodiebag idag också som jag tänkte att gästerna ska få innan vigseln. På första bilden ser ni vad som ligger i. En karamell som det står "Just married" på från myheart.se, en rispåse som jag gjort själv av transparent papper från Panduro, en näsduk (från Lagerhaus) inslagen i cellofan och ett visitkort som jag beställt från Vistaprint. På baksidan är det en bild på mig och min blivande och på framsidan står det instruktioner till Wedpics som jag hoppas gästerna vill ladda ner för att dela foton direkt på mobilen. 


    Papperspåsarna är från Panduro och så har jag satt på ett klistermärke med våra initialer på (från Calligaphen), samma klistermärke satte jag på kuverten till inbjudningarna. 


     
  • bettansss

    IdaRebeccka och JW2014: Tack för feedback! Ska fundera lite på hur jag ska formulera mig på näsdukarna. Engelskan är egentligen inte nödvändig för gästernas skull, men vet inte riktigt om jag håller med er angående att det låter finare på svenska ;) Däremot tänkte jag på att det bästa nog är att hålla sig till ett språk så att jag därför måste bestämma hur jag ska skriva på rispåsen också.

  • bettansss
    Carro87 skrev 2014-02-05 10:28:24 följande:

    Ååå så fin låda och kort du gjort. :)


    Jag funderar också på att göra färdiga blad för gästerna att fylla i. Vad använde du för papper? Vanliga A4 känns för tunna och sladdriga :)


    Tack! Lådan är visserligen från Lagerhaus så den kan jag tyvärr inte ta åt mig äran för, men jag är nöjd ändå, tycker en är jättesöt. :)

    Jag använde lite tjockare papper, ja. Det står 200 g/m2 på förpackningen, vet inte vad det innebär i tjocklek/vikt på det enskilda pappret, men det är tjockare än vanligt A4-papper som man kanske annars har i skrivaren. Skrev två blad/A4 så jag har skurit till dem till lite mindre än A5/blad att fylla i.  Tycker det blev lagom! 
Svar på tråden GE MIG BILDER! På ert pyssel inför den stora dagen :)