Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Visa era bröllopstårtor! :)

    teddy skrev 2012-04-23 20:30:35 följande:
    Alla ni tårtfreak, hihi! Flört
    Va e bästa smaken att kombinera med choklad?? ...inte vit choklad...
    Något syrligt...
    Hallon tycker jag själv är den bästa kombinationen. Men annars citrusfrukter.

    Att vispa grädde med limecurd exempelvis är en höjdare till kladdkaka Solig 
  • Chicita
    teddy skrev 2012-04-23 20:51:03 följande:
    Mmm, funderar på hallon faktiskt... dock inga citrusfrukter, gillar inte min blvande...
    Då tycker jag att du kör på hallon Glad
  • Chicita
    lepaus skrev 2012-07-05 08:40:48 följande:
    Vi har också köpt den där tårttoppen för jag tycker den är jättefin + ett minne att ha sen, men vår konditor tror att den kan vara för tung, hon trodde att det kanske kunde gå om man bara hade den för ett kort tag (för fotograferingen) och sen ta bort den. Hade ni några problem med det? Vad hade ni för fyllning i tårtan? 
    Be henne klippa av en blompinne (oanvänd alltså) och stoppa ner i tårtan rakt under där caketoppern ska stå så får den stöd. pinnen ska vara några millimeter kortare än vad tårtan är hög så den hamnar under ytan. Det tillåter toppern att sjunka ner lite och på så sätt få lite stöd och balans, men att ha något som lyfter den underifrån
  • Chicita
    frida o björn skrev 2012-08-13 12:29:38 följande:

    Vilka fina tårtor!
    Smulan: hur kunde tårtan bli så billig som 1200 kr??


    fruStendahl: Vad tar Ica för bröllopstårtor?


    De vi har hört än så länge tar mellan 2500-3000 kr för 100 bitar. Hade gärna hittat billigare, men


    vill inte ha hemmagjorda.


    25-30:- per bit är jättebilligt. Ska du komma undan billigare så får du nog baka själv.
    Om jag bakar åt andra än mig själv så tar jag 20:- / bit och det täcker omkostnaderna precis. Ett bageri som kan köpa in i storpack får ju en lägre kostnad per bit, men dom behöver ju också en vinstmarginal för att överleva som företag... 
  • Chicita
    LyckligaBruden skrev 2012-08-13 13:20:46 följande:
    Å gud vilka fina tårtor! Och vad stora!

    Hur räknar man portioner? Ska man räkna dubbla portioner?
    Varför ska man räkna dubbla portioner? 
    Efter mycket mat (som det ofta är på bröllop) så är man ofta så mätt att många knappt vill ha tårta, men tar en liten bit ändå.
    Sen finns det givetvis alltid några tårtmonster som äter både två och tre bitar om dom får Flört 

    Och vad som är en portion beror ju mycket på vad man har för innehåll, hur hög tårtan är osv. 
  • Chicita

    Jag kan ju säga så här att jag gjorde den här tårtan till ett sällskap på 30 personer



    Och den här till ett sällskap på 60 personer


    Det var en undervåning på denna som blev mosad av tyngden, så den lät vi stå kvar i köket som "reservtårta" och ställde ut den lösa bottenvåningen som jag förberett innan bredvid...


    Med andra ord var det alltså två likadana tårtor + en extra botten till dom som var 60.

    Den första tårtan (30 pers) blev halva nedre botten kvar på.
    Den andra tårtan (60 pers) blev både den kraschade bottnen som stod i köket + den lösa som stod bredvid och en stor del av den näst största våningen kvar av...

    Så svaret på frågan "hur mycket tårta behöver man" blir - Hur långt är ett snöre?
    MAO - omöjligt att svara på...
    Men jag vill hellre att det blir för mycket tårta, än att några blir utan.
     
  • Chicita

    Hmm... blev lite fel där...

    Med andra ord var det alltså två likadana tårtor + en extra botten till dom som var 60.
    För att förtydliga detta så ska jag alltså säga att både tårtan med röda hjärtan och den med snäckor var lika stora. 4 våningar var, men att snäcktårtan hade en extra bottenvåning vid sidan av...

     

Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)