Inlägg från: CamillaForsgren |Visa alla inlägg
  • CamillaForsgren

    Visa era bröllopstårtor! :)

    Jag har en helt klar bild i huvudet hur jag vill att våran tårta ska se ut (ja i princip iallafall).
    Jag kommer baka den själv (är utbildad bagare/konditor).
    Jag tänker mig en trevåningstårta täckt med vit sp och svart spets runt av marsipan(tänker köpa en silikonform). Någon slags blommor, blir förmodligen svarta rosor om jag nu lyckas med det. Rosor är inte min starkaste sida, men har lite tid på mig att träna. Sen får jag se vilken caketopper det blir, är riktigt sugen på den där i trä som så många andra i tråden men den kanske inte riktigt passar till det svartvita temat. 
    Fyllningar har vi inte bestämt eller ens pratat om än. 

  • CamillaForsgren

    Här är våran tårta:


    Inte ett dugg nöjd med den. Den var väl god, men den ser hemsk ut.
    Allt gick fel när jag skulle baka den.
    Enklast att förklara på vilket sätt om jag beskriver det som är i först.
    I de två undre våningarna är det två biskvibottnar och 2 poundcakebottnar(i översta är det bara en av biskvi). Fyllningarna är dulche de leche och vit chokladfluff(hårt vispat). Strykt med citronsmörkräm.

    Ja för det första så var det varmt de dagarna jag skulle baka tårtan, vilket bara det är en katastrof. Smörkrämen skar sig över natten, sockerpastan var så mjuk att den knappt gick att kavla utan att den gick sönder och bottnarna bara gled fastän fyllningarna var skärfasta. Det resulterade alltså i en ful tårta. Ingen som vågade säga det dock.

    Får dock göra om det troligtvis om några år (löftesförnyelse) som tur är. Då ska jag inte ta mig vatten över huvudet utan köra på tvåvåningstårta men ännu mer säkra fyllningar.

Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)