Inlägg från: Sara 120707 |Visa alla inlägg
  • Sara 120707

    Gifta sig ung

    Jag är 23 och min sambo 30.


    Personligen tycker jag inte att det har jättemycket med åldern att göra, även om jag tror att det är få människor som är tillräckligt mogna vid 19 (det finns naturligtvis undantag).


    Det jag tycker är mycket optimistiskt är att inte bo tillsammans innan man gifter sig eftersom det är då man verkligen lär känna den andra människan. Man får uppleva hur vardag tillsammans känns och även se den andres alla "dåliga" sidor (Alla har vi sådana :P). Jag har bott på internatskola och senare delat lägenheter med diverse rumskompisar, bor nu med min fästman(och första riktiga pojkvän). Efter att ha bott tillsammans med olika människor så kan jag säga att man får en helt annan insyn i någons personlighet när man bor ihop.


    Jag förstår inte heller varför de som säger att de inte vill ha sex innan de gifter sig, automatiskt utesluter att bo ihop innan. Det finns inget tvång på att ha sex bara för att man bor ihop.


    Jag skulle personligen aldrig gifta mig med någon jag aldrig haft sex med, eftersom jag av erfarenhet vet att det inte alltid funkar på det sexuella planet även om det är någon man tycker mycket om.


    Det är ju upp till var och en hur viktigt man tycker detta är men det är ju tråkigt att få det som en kalldusch om man byggt upp stora förväntningar. Sex och samboende innan äktenskapet är ju ett val men detta är mina erfarenheter.


     

Svar på tråden Gifta sig ung