Inlägg från: förlovadflicka |Visa alla inlägg
  • förlovadflicka

    Gifta sig ung

    Noomi01 skrev 2011-08-18 11:41:53 följande:
    Tack för alla fina svar! :) Det är så intressant att se hur olika människor ser på giftemål och bröllop^^ Och lycka till ni som snart ska gifta er, jag hoppas att allt blir underbart för er Skrattande Jag försöker att begränsa mig lite, men jag är en stor bröllopsjunkie och nu har jag gjort ett konto här; det är som att släppa lös en knarkare i en cannabisaffär, haha!
    Haha, så är det för mig också :P Skrev ett meddelande till dig :)
  • förlovadflicka
    Silketuss skrev 2011-08-18 13:05:28 följande:
    Jag är en gammal räv, som varit gift tidigare! Jag gifte mig riktigt ung, var inte ens arton år. Jag är nog lite gammaldags av mig, i vissa frågor. Jag tycker inte att det är fel att gifta sig ung, ingen annan kan bestämma en sådan sak. Den som gifter sig senare, har inga garantier för att deras äktenskap skulle bli lyckligare eller bättre av det. Däremot har jag svårt att förstå att de som vet att de vill gifta sig någon gång, kan skaffa barn med någon, men ändå inte veta om de vill gifta sig med barnets andra förälder? Det är en sak, om man vet eller tror att man vet att man inte vill gifta sig, men om man vet att man vill det...varför skaffa barn med någon man inte vet om man vill gifta sig med? Förstår ni hur jag tänker? Ett äktenskap som blir "fel", kan man göra något åt, man skiljer sig och sedan behöver man inte ha med varandra att göra mer. Men om man har barn, är man bundna till den andre resten av livet, vare sig man lever tillsammans eller går ifrån varandra. Jag hamnade utanför ämnet här, men förstår ni hur jag menar?
    Förstår precis! Jag upplever det också som att folk tycker inte längre att det är något att skaffa barn i tjugoårsåldern men att gifta sig- "det är ju ett så stort steg". Say what? Absolut, det är ett stort steg, men skaffa barn är ju något som kräver mycket större mognad än att gifta sig. Kan inte heller förstå varför folk tycker det är ett så stort steg när de flesta redan bott ihop en längre tid och livet som gift inte kommer bli så mycket annorlunda... Det är ju ett större steg för oss som inte bor ihop innan (och bra mycket mer underbart! :D)
Svar på tråden Gifta sig ung