• meah2000

    BILD och PRIS på er brudbukett!

    Det finns många trådar om brudbuketter.
    Här kommer ännu en....

    Skulle vara väldigt roligt att veta vad ni har/kommer att ha för brudbukett och vad kostade den.

    Jag har vill ha liknade buketten nedan fast med rosa kallor istället för vita, dessutom ska jag har lite brudslöja i.
    Jag visade fotot för min florist och det skulle kosta runt 1000-1200 kr för den buketten jag vill ha.


  • Svar på tråden BILD och PRIS på er brudbukett!
  • passionsblomman


    Det är så kul med de tvåfärgade nejlikorna, som nästan är som can-cankjolar

    och jättefint med de enfärgade, som ju finns i hur många färger som helst!

     
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • emzerus83
    amerika skrev 2013-07-02 20:20:29 följande:
    Åh så fint med nejlikor!! Det är min blivandes favoritblomma och jag skulle så gärna vilja ha det i buketten.... Nu ser jag att det blir precis så fint som jag trodde!! Tack för att du visade!
    Ja jag tycker nejlikor är sååå fint o jag är glad att jag valde de att ha i buketten trots att endel kanske tycker att det är en begravningsblomma... men det tycker inte jag :)
  • Moignon

    Hær kommer min fantastiska bukett som ær ett bevis på att florister kan førstå vad man vill ha utan att man sjælv riktigt vet vad man vill ha. Jag sa vitt och grønt, att jag ville ha en viss form och handbunden med blått band och att jag gillade fresia, prærieklockor och pion. Svårt att se, men længst ner ær det blåbærsris!! Den hær fantastiska buketten och en corsage utøver det vanliga kostade 1100 kr och værd varenda krona! 


  • stormhelen
    emzerus83 skrev 2013-07-03 00:20:53 följande:
    Ja jag tycker nejlikor är sååå fint o jag är glad att jag valde de att ha i buketten trots att endel kanske tycker att det är en begravningsblomma... men det tycker inte jag :)

    Jag håller med om att nejlikor inte är en begravningsblomma (men det är ju jag det =P ).


    Tycker att de är så fantastiskt vackra både de enfärgade och de tvåfärgade. Jätte fint (och passande) att ha i en brudbukett! =)

  • passionsblomman

    Kanske kan vi en gång för alla ta och slå ihjäl snacket om "begravningsblommor" med att jag informerar om att den tveklöst vanligaste blomman i sorgbinderier är ros? För jag har hittills aldrig hört någon referera till rosor som begravningsblommor-har ni?
    Det är vanligen kallor, liljor och nejlikor som folk pratar om på det sättet och det är så otroligt dumt-bara för att man själv sett en blomma på en begravning så är det en begravningsblomma?
    Det finns inga blommor som är avsedda för begravning eller symboliserar död! Tvärtom är ju det vanliga att man till en begravning väljer blommor man vet att den avlidne älskade-inte sällan återkommer samma blommor som hon hade i sin brudbukett tillexempel.
    Detta innebär ju att framtidens begravningsblommor isåfall skulle bli pioner, ranunkler och rosor, med tanke på deras popularitet i dagens brudbinderier.

    Blommor är till för att lyfta, smycka, förgylla och skapa stämning. Brudgumen gav förr sin brud  buketten som ett smycke att bära som pricken över i, vi bäddar runt våra kära med blommor när vi ska ta farväl, vi välkomnar våra nyfödda med buketter och tackar, gratulerar och hyllar med blommor och blad-ingen blomma har någonstans odlats fram för att stå för något sorgligt. Däremot har man ofta sett blommor med "hög status" på begravningar, kanske ibland för att givaren velat visa att de har tagit i-skryt förekommer ju i tyvärr i de mest skiftande sammanhang, nejlikor var förr en mycket "finare" blomma än man vanligen ser den som nu. Men tittar man på gamal foto kommer man att se den även i presentbuketter till uppvaktningar, så det har aldrig varit begravningsblommor. 

    Känn er fullständigt fria att ha med vilka blommor ni vill genom livets olika högtidliga tillfällen!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • amerika

    (skrev ett inlägg i morse som svar på det passionsblomman och emseruz83 skrev om nejlikor, men av någon anledning kom det inte med...)

    I vilket fall som helst så tycker inte jag heller att nejlikor är en begravningsblomma, fast den kallas det. Jag har nog inte sett den förekomma på en enda av de begravningar jag varit på.
    Däremot har den oförtjänt dåligt rykte som billig utfyllnad i de inplastade buketterna i livsmedelsaffären, det tror jag har dragit ner statusen på nejlikor. I synnerhet de som är färgade, blå t ex, i studentbuketterna - hua!

    Men som passionsblomman visar, så är nejlikorna varierande och vackra i all sin enkelhet. Jag har faktiskt en bukett med vita nejlikor på mitt köksbord just nu och de pryder sin plats {#emotions_dlg.flower}

  • amerika
    Mrs Torkeli skrev 2013-07-07 20:01:24 följande:
    MIn fantastiska bukett med enbart Phalaenopsis orkideer!! Pris ca 4000 kr 
    Vilken otroligt maffig bukett!!!! Riktigt ståtlig!
Svar på tråden BILD och PRIS på er brudbukett!