Inlägg från: malli716 |Visa alla inlägg
  • malli716

    BILD och PRIS på er brudbukett!

    Här är buketten som jag gjorde till min mamma. ( Jag är utbildad florist men jobbar inte som det längre) Vi hade turen att kunna beställa direkt från grossisten via min mammas mans företag. Rosorna gick då på 5-6kr st (20 st) + 2 hortensia 15kr st + murgröna  25kr (i kruka) grönt plus pälor och ståltråd ca 40 kr. Allt som allt ca 150 kr för buketten. Dock får man ju inte beställa 1 kruka med murgröna utan vi beställde 12 till dekoration i matsalen och kyrkan. Hortensia måste man beställa minst 5 samt att vi gjorde en näbb-bukett och två corsage (ett i nödfall) Rosen heter Aqua och är av klass I.

    Alla som har företag brukar kunna bli kund hos en grossist utan problem även om man bara beställer en gång. Nu har ju min mammas man en affär så han beställer ju regelbundet varje vecka. Men har man någon i sin familj som har eget företag kan man ju alltid fråga Skrattande


  • malli716
    hjgs skrev 2012-05-12 12:21:18 följande:

    Jättefin bukett, hur hittar man en blomgross.?


    Tack! Fråga din florist varifrån de beställer sina blommor. I Östergötland är det nog främst Östgöta trädgårdshall (ÖTH) i Linköping. Eller sög i gula sidorna på eniro. Bor man på en mindre ort kanske man dock får åka långt...
    Lycka till!
  • malli716
    Angelio skrev 2012-05-16 00:45:36 följande:
    Jag ska gifta mig i augusti och behöver några tips...Vilka blommor är det säsong för i början utav augusti? Vill ha en enkel bukett, inga rosor och funderar på att ha vita liljor. Vet att liljor ses som en begravningsblomma ofta, brukar liljor bli snyggt i en brudbukett?
    En brudbukett med liljor kan bli hur fin som helst exempelvi som den här:
    http://callisia.blogg.se/2011/january/eleganta-liljan.html

    Annars i Augusti finns det jättefina dahlia både i trädgården, affären och hos torgförsäljarna. Tre stora, vita dahlia (eller någon annan färg man tycker om) + en jättefin grön, skir växt som heter asparagus 'setaceus' (plumosus på svenska) runt dessa. Fint och lite enklare samtidigt som man kan göra den själv då om man vill =)

    Andra Augustiblommor är tillexemepel stora chrysantemum,  höstaster, och solrosor. Men de flesta blommor går att få tag i men en del kan vara mycket dyra om det inte är säsong för dem. 

    Lycka till! 
  • malli716
    BlåAugustibröllop skrev 2012-05-22 02:57:08 följande:
    Spelar det roll vilket sorts företaget personen har eller kan vem som helst som har vilken sorts företag som helst beställa från en blom grossist? Låter ju lite märkligt att en ...säg ... skomakare... skulle få beställa hos en blomgrossist. Tungan ute
    Bara företaget har ett organisationsnummer eller liknande brukar det inte vara något problem. Man kan väl betälla julblommor till sina kunder även om man har säg ett dataföretag? Så gör min svärfar iaf =) Och när man då är kund får man ju beställa blommor som man vill.
  • malli716
    BlåAugustibröllop skrev 2012-05-23 13:28:36 följande:
    Har några av blomgrossister hemsidor? Beställde ni till din mans företags adress, eller kunde ni ange annan adress?
    Jag vet ju bara vem som levererar i Östergötland (ÖTH),  det skiljer sig ju vart man bor. Men fråga i din närmaste floristaffär varifrån de beställer sina blommor. Kontakta sedan dem för att först bli kunder och sedan beställa. Lättast skulle väl vara att gå dit. Min mammas man var redan kund innan eftersom han har en bensinstation och beställer både blommor till försäljning men även till sina kunder. Vi hämtade blommorna på plats eftersom vi skulle göra buketten hemma men man kan säkert få dem levererade också till företaget, mot en avgift =)
    Lycka till!
  • malli716
    BlåAugustibröllop skrev 2012-05-23 17:52:08 följande:
    Jag fortsätter bombardera dig med lite frågor. Hur vet man vad blommorna heter? Får man en katalog eller ska man "veta" sånt? Om man ska ha en viss längd av mygröna - hur vet man då hur många krukor man behöver och så?
    Och jag svarar gärna =) De brukar ha snittblomsböcker som de får från holland. Annars kan du ju alltid googla fram vilken sort du vill ha. Det finns jättelång murgröna i kruka och även i ampel men du måste beställa ett "tråg". Du kan alltså inte bara beställa 2 utan du får ta alla 12 eller 16 eller hur de nu är förpackade. Det gäller ju der samma för snittblommor så klart. Hoppas det ger dig svaret på dina frågor.

     
  • malli716


    Min bukett. Kan tyvärr inte säga exakt vad den gick på mer än att den var dyr =) Temat för buketten var från ljus till mörk, olika storlekar och strukturer, från david austinrosor till kvistrosor. Banden som sitter fast i stjälkarna och som är lika långa som släpet på min klänning har varit en dröm sedan jag såg en bild i en interfloratidning under gymnasietiden. Jag är så nöjd!
  • malli716
    lillyllet skrev 2014-01-05 19:07:26 följande:
    Underbart med de långa banden! Trots att ha tittat igenom halva den här tråden har jag fortfarande ingen aning om hur jag vill att min bukett ska se ut. Ska nog följa tipsen om att lita på floristen.. :) Men långa band - det vill jag ha! Tack för inspirationen! Hoppas det är ok att jag lånar din bild :)

    Klart att det är! Kul att jag kunde inspirera dig!
Svar på tråden BILD och PRIS på er brudbukett!