Inlägg från: BlackWIngedAngel |Visa alla inlägg
  • BlackWIngedAngel

    Imorgn ska jag fråga!

    Aniara4 skrev 2011-04-09 22:28:16 följande:
    Lycka till!

    Men vet han verkligen vad förlovning betyder...?
    Frågan är kanske om TS vet vad förlovning betyder heller, i så fall.

    Ja, jag tycker att det är konstigt att göra så. Förlovning är ett löfte om att gifta sig med varandra och slutledningen av det är att en förlovning inte kan komma till stånd om man inte har accepterat det faktum att man ska gifta sig med varandra.

    Eftersom förlovningen inte har någon juridisk betydelse längre, så finns det ju inget som förbjuder en att kalla det en förlovning, men rent tekniskt är det ju inte det, det är. Vill man ha någon egen typ av ceremoni för att befästa sin relation så kan man ju kalla det något annat och kanske välja någon annan typ av smycken än just ringar. Om inte annat så kan det ju vara en god idé för sin egen del. Säger man att man är förlovade så kommer ju alltid frågan från några om när det blir bröllop. Om den ene vill gifta sig och inte den andre så kanske den frågan blir jobbig. Väljer man att göra något annat för att befästa relationen så slipper man ju ta den diskussionen med sin omgivning. Bara en tanke. 
  • BlackWIngedAngel
    MuBu skrev 2011-04-10 09:31:49 följande:
    Man behöver inte gifta sig i direkt anlutning till förlovningen.
    Vi har varit förlovade i 10 iår och ingen av oss har friat än.
    Vi har köpt hus och fått 2 barn sedan förlovningen så bröllopet får bli en senare fråga!
    Och inte går det nån nöd på oss för det Glad
    Sedan behöver ingen fria för att man ska gifta sig heller. ;)

    Ringväxlingen har ju varit den svenska motsvarigheten till frieriet. Man har kommit överens om att förlova sig och i.o.m. det löftet så är ju bröllop inplanerat. Inte nödvändigtvis samma år eller så, men det finns liksom med. 
Svar på tråden Imorgn ska jag fråga!