• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Minuz skrev 2012-01-06 09:24:45 följande:
    grr - jag frågade dhgate om jag behövde göra något mer nu när ärendet är löst..... då säger de att jag måste escallera det vidare till dhgate...... Så nu fick jag två alternativ 1) behålla klänningen och få tillbaka $78 eller 2) skicka tillbaka klänningen och stå för frakten och få tillbaka $196........

    Vad hade ni gjort? Tänk om de säger att klänningen försvann på vägen?
    Jag hade tagit 78 dollar och sedan försökt sälja klänningen :)
  • daniiel
    Linnch skrev 2012-01-06 11:42:46 följande:
    Jättefina klänningar! Dom såg ju riktigt välgjorda ut, även broderier och spets som man ju är lite nervös ska se billigt ut såg ju riktigt bra utGlad jag har blivit kär i den här klänningen www.mylove-bridal.com/the-newest-ball-gown-we...#show eventuellt utan tyllet längst ner, har sett bilder på originalet från maggie sottero (som dock inte längre finns att köpa) och broderierna är helt underbara, hoppas bara att dom gör likadant på mylove (placering och sånt)...
    Vilken fin klänning :) Jag tycker att mina klänningar känns väldigt välgjorda faktiskt. Nu är jag inget proffs, men i mina ögon är de sydda bra och sömmarna ser fina ut :) Ja, även allt annat. När man beställer en kinaklänning får man ju dock räkna med att den inte blir 100% lik orginalet.
    Linnch skrev 2012-01-06 11:43:31 följande:
    Vad gick frakten på förresten från mylove?
    De har två olika fraktalternativ, ett för ca $30 och ett för $60. Det dyrare ska ju vara snabbare, men har man inte panik, så kan man gott ta det billigare. Tar bara några dagar längre och Mylove brukar vara snabba. De flesta får hem sina klänningar inom 3-5 veckor.
  • daniiel
    Italia08 skrev 2012-01-06 13:53:26 följande:
    Ok, en gång till sen ska jag sluta försöka.

    Klänningen är i den här modellen:

    Och dessa tre underkjolar fick jag som förslag:
    Den första har två ringar, den andra tre och den sista har inga ringar.

     


    Priset är 30, 34  och 40 dollar.

    Vilken tror/tycker ni att jag borde välja?
    Lommila1 skrev 2012-01-06 14:04:23 följande:
    jag tror jag skulel stasta på ettan, Klänningen skall ju inte bli jätte vid i stultändan(?) o eftersom den är fluffig i kjolen så syns nog inte ringarna igenom!? men om du vill ha maximal vidd är det den med tre ringar du skall ta

    Ringarn agör det lättare att gå en en sån med massa tyllfluff
    Jag håller med om underkjolen. I en sådan modell som du valt, så behöver du ju inte oroa dig över att ringarna ska synas igenom klänningen och det blir luftigare och enklare att gå i en med ringar, men det känns inte som att det är nödvändigt med hela tre ringar. Speciellt inte när den är lite smalare uppe vid höfterna.
  • daniiel
    Galathea skrev 2012-01-06 16:06:01 följande:
    Hej fd och blivande brudar :) Jag har följt den här tråden i flera veckor men inte skrivit något innan. Jag tror jag just hittade THE dress! Problemet är att vi inte bestämt något datum än, och det är antagligen minst ett år kvar eftersom min blivandes syster är i USA fram tills oktober och vi gärna vill ha henne med.
    Hur säker kan man vara på att klänningen finns kvar? Hur långt innan bör man beställa egentligen?


     Här är klänningen iaf, jag älskar den <3
    Har alltid varit förtjust i "kortare fram-längre bak"- stilen :) 
    Hej :) Vilken fin klänning! Hur långt i förväg man ska beställa är ju helt upp till en själv. Risken med att beställa tidigt är ju att man hittar någon annan klänning som man också skulle vilja ha och ångrar sig eller, som vi många gjort i denna tråden, beställer flera ;P Jag skulle väl säga att kring 6 månader före vigseln är rätt bra att beställa :)

    Det du kan göra, är att spara bilderna på klänningen och när du är redo att beställa, så kikar du om klänningen finns kvar. Gör den inte det, så skickar du in bilderna och beställer klänningen så. Jag vet inte om du tänkt beställa från Mylove, men de syr upp klänningar efter bilder man skickar in också :)

    Jag kan iaf säga att den där klänningen funnits i deras sortiment minst ett år nu, precis som alla andra klänningar det har tror jag. De verkar inte uppdatera alltför ofta :P
  • daniiel
    Galathea skrev 2012-01-06 16:27:00 följande:
    Jag hade nog tänkt beställa från Mylove eftersom den kommer från deras sortiment, så de borde ju veta hur man syr den även om den går ur det officiella sortimentet :P ja, det är nog lite tidigt att beställa än, fast man kan ju beställa flera som sagt... hmm, får diskutera saken med m2b tror jag :P han kommer tycka jag är knäpp som ens överväger att beställa klänningen redan, haha :P
    Okej, ja, jag är väldigt nöjd med mina klänningar därifrån och rekommenderar verkligen företaget :) Haha ja, men de brukar ha lite svårt att förstå det där med brudklänning de stackars männen :P Jag vill beställa fler klänningar, trots att bröllopet är över och min make tycker jag är helknäpp :P Han kunde dock förstå vitsen med en lång och en kort klänning att byta till på själva bröllopsdagen och det är jag tacksam över :)
  • daniiel
    Junibrud12 skrev 2012-01-06 17:17:43 följande:
    Hmm, det här med underkjolar alltså. Jag valde en inbyggd utan ringar när Milly bad mig välja. Dom är ju inte så bra på att rekommendera och förklara skillnaden på dom olika alternativen... Kanske jag också borde haft en med två ringar, kan man ha det + en inbyggd underkjol eller blir det helknasigt? Min klänning:


    Nu har ju inte jag beställt från Milly, men min klänning hade inbyggd underkjol. Jag prövade med ännu en under, en med ringar, men det blev verkligen kaka på kaka och inte så snyggt. Klänningen var finare när jag bara hade den inbyggda underkjolen. Nu vet jag ju inte riktigt hur lång tid du har på dig (gissar att bröllopet är i juni ;P), men du kanske kan vänta tills du får klänningen och kan pröva den. Tycker du då fortfarande att en till/annan underkjol är nödvändigt, så kan du köpa det då? Eller om du har utrymme i budgeten beställa en bara utifall att och sälja den om du inte behöver använda den?
  • daniiel
    Drömbröllop12 skrev 2012-01-06 17:12:10 följande:

    Nu har jag beställt ny klänning, wiiie


    Lomilla, du vet vilken :D


    Var det den där med jättefin spets på överdelen som du visade bild på för ett par dagar sedan? Hur ser nederdelen på den ut? Är det en kort klänning? :)
  • daniiel
    Drömbröllop12 skrev 2012-01-06 17:12:10 följande:

    Nu har jag beställt ny klänning, wiiie


    Lomilla, du vet vilken :D


    daniiel skrev 2012-01-06 18:01:09 följande:
    Var det den där med jättefin spets på överdelen som du visade bild på för ett par dagar sedan? Hur ser nederdelen på den ut? Är det en kort klänning? :)
    Det var visst Lomilla som lagt ut bilden, men är det den klänningen du beställt? :)
  • daniiel
    Junibrud12 skrev 2012-01-06 21:04:50 följande:
    Tjuvkikade in på din blogg och kollade in dina fina klänningar Daniiel, var det den du hade under vigseln som hade en inbyggd underkjol? Och guud vilka fina bilder, vad hade ni för fotograf? Såg att vi nästan är "grannar", vi bor ju bara typ 14 mil ifrån varann :)
    Åh, tack :) Japp, den jag hade under vigseln hade inbyggd underkjo, väldigt praktiskt :)

    Vi anlitade faktiskt en tjej som pluggar gymnasiet. Hon hade via kommunen som sommarjobb att driva ett eget företag och eftersom hon älskar att fota och går en mediautbildning, så valde hon fotograf som sommarjobb :) Kan säga att vi inte betalade många hundralappar och är väldigt nöjda med våra bilder.
  • daniiel
    Sara 120707 skrev 2012-01-06 21:12:42 följande:
    1000 kr ville hon ha för den förresten
    Jag tycker klänningen är jättefin och om den passar dig, så tycker jag definitivt att den är värd priset :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!