• PimPim83

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Juli2013 skrev 2013-05-05 16:39:41 följande:
    Nu är bara frågan, kommer det i tid innan 27 juli?? :) känns som att det är högsäsong och man kan vänta sig låång leveranstid?
    Du ska nog räkna med iaf  2 månaders leveranstid nu när det är högsäsong. Jag beställde min andra klänning från Landy i mitten av mars och den är beräknad att bli klar i mitten av maj, men då har de skjutit upp datumet en gång redan. Min första klänning beställde jag från Landy när det inte var högsäsong. Den kom på en månad.
  • PimPim83
    Bea02 skrev 2013-05-15 00:32:44 följande:
    Hej!

    Mitt första inlägg också, trots att jag läst sååååååå många sidor om kinabeställningar.

    Jag tog till slut mod till mig och skulle beställa från Milly som verkade ha absolut finast klänningar av allas bilder att döma, men de var otroligt dåliga på att svar (veckor gick) och sen var de inte speciellt tillmötesgående, så jag tog nummer 2 på listan, Landy.

    Hade jättebra kontakt med Ella som fråga om alla detaljer eftersom jag beställde skräddarsytt efter en kombinerad design.

    Nu har det gått flera veckor och jag undrar hur långt de har kommit egentligen, kom då på att eftersom hon fick betalt genom Paypal invoice som hon skickade mig, och inte betalning genom sidan, så har jag varken inloggning på sidan där jag kan se mina beställningar, eller något ordernummer! Plus att hon aldrig tog min adress!!   STRESS. Tror ni jag har blivit lurad?  Kan de se min adress då jag betalat genom Paypal?

    vad bör jag göra?  Har precis skickat mail till henne angående detta och udnrar hur långt de har kommit, det enda hon har att gå på är mitt namn så jag väntar ängsligt efter svar....

    Klänningen lovade hon att jag skulle få första veckan i juni....

    Har någon annan betalat på detta sätt??
    Jag betalade min klänning på det sättet när jag beställde från Landy. När klänningen var klar mailade "Ella" och ville att jag skulle verifiera vilken adress de skulle skicka paketet till. Jag tror inte att du behöver vara orolig!

    Jag har beställt ytterligare en klänning från Landy som jag väntar på nu, men tycker de har blivit dåliga på att svara på mail på senaste. Har mailat tre gånger den senaste veckan utan svar, och de brukar svara inom ett dygn. Har du fått tag på dem nyligen? 
  • PimPim83
    Juli2013 skrev 2013-05-15 13:06:31 följande:
    Jag fick svar från dem idag, och ett par gånger den senaste tiden, jag tror det bara är att det tar längre tid nu eftersom de har sin högsäsong :) du får säkert svar inom ett par dagar!!
    Konstigt. Jag har mailat flera gånger den senaste månaden utan svar. Skrev på deras facebokksida nu. Börjar bli lite nervös att det är något problem med klänningen för först skulle den bli klar i slutet av april och sedan i mitten av maj. Nu när det är mitten av maj får jag inte tag på dem. Hoppas verkligen på svar snart... När jag beställde min andra klänning och i början med den här klänningen fick jag alltid svar inom 24 timmar, det är därför jag är orolig nu.
  • PimPim83

    Efter att inte ha svarat på mina mail på ett bra tag skrev jag på Landys Facebook och fick snabbt svar och nu imorse fick jag plötsligt ett mejl om att min klänning är klar och ska skickas. Förhoppningsvis får jag min andra klänning från Landy om en vecka. Sen får vi se vilken av klänningarna jag väljer att använda.


  • PimPim83



    Nu har jag fått en bild på min färdiga klänning från Landy. Min första reaktion var faktiskt att jag blev lite besviken. Men ju mer jag tittar på bilderna desto bättre känns det. Hoppas bara att den passar när den väl kommer.

    Jag beställde efter en bild jag hittade på nätet och inte en klänning i deras sortiment. Jag bad att få rak ringning istället för hjärtformad rigning på klänningen. Desutom ska rosetten gå att ta bort, så det hoppas jag att dom har fixat som dom lovade.

    Jag är redan nu inställd på att vara tvungen att ta klänningen till en sömmerska för att få den att sitta perfekt.
  • PimPim83
    Bea02 skrev 2013-05-19 02:42:02 följande:
    vad skönt då!
    Du måste lägga upp bild så vi som har beställt får se vad man ska förvänta sig =)

    Jag betalade ganska mycket faktiskt, blev ca 2800kr för klänningen p.g.a. egen design. better be worth it!
    Det finns en bild som Landy skickat på den färdig klänningen här några inlägg upp. Men självklart ska jag försöka ta en bild på klänningen när den kommit också. Glad
  • PimPim83
    daniiel skrev 2013-05-24 10:38:44 följande:
    Men vad är detta? Vad håller "kinaföretagen" på med nuförtiden?! Verkar som att alla mer eller mindre strular just nu...
    Jag har lite strul med Landy just nu. Vi två tillfällen har de sagt att min klänning är klar och att de ska skicka den "ASAP". Jag har till och med fått bilder på den färdiga klänningen (!). De har bett mig verifiera min adress vid två olika tillfällen och  skrivit att de behöver veta adressen "in a hurry". Det tolkar iallafall jag som de varit på gång att skicka klänningen.

    Eftersom jag inte fått något spårningsnummer skickade jag ett mejl och frågade om det, då skriver de att de inte har skickat klänningen  ännu för något är fel med den (!!!) och de ska fixa det först.

    Vid flera tillfällen har de inte heller svarat på mina mejl förrän jag skrivit på deras facebooksida. Jag börjar bli riktigt nervös!

    Så här mycket krånglade de inte med mig när jag beställde min första klänning från dom. Då kom den till och med en månad före utsatt datum!
  • PimPim83

    Haha! Bara för att jag skrev inlägget här ovan precis så plingade min Iphone precis till om att jag hade ett nytt mejl. Då är det Landy som skriver att de nu skickat min klänning med DHL (sist skickade de med TNT) och skriver trackningnummret.

    Så här sent på dagen har jag aldrig fått mejl från landy. Klockan måste väl vara närmare 22:30 där borta...

    Nu kan jag förhoppningvis vara lite lugnare....Glad


  • PimPim83

    Är det någon som fått sin klänning skickad med DHL? Sist jag beställde från Landy kom klänningen med TNT, men nu har den skickats med DHL. Spårningsnummret anger bara att "shipment information received" tors 23/5, men sedan dess har ingenting hänt. Bör man bli nervös eller är detta vanligt med DHL?

    När min förra klänning skickades dök ingen info upp på TNT:s spårningsnummer förrän varan verkligen påbörjat sin resa från Kina och hit.

    Det känns som om Landy har varit lite väl tysta när jag har ställt frågor denna gången så därför är jag kanske lite extra nervös för att något ska gå fel med klänningen eller frakten...


Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!