Inlägg från: SoonToBeBride2013 |Visa alla inlägg
  • SoonToBeBride2013

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Hej alla brudar!!!


    Jag är ny på bröllopstorget men hittade snabbt denna tråd och har läst igenom ett antal sidor redan. Just nu sitter jag och försöker bestämma mig hur jag ska göra med brudklänningen och har lite beslutsångest gällande den.


    Jag har hittat en jättefin klänning som jag provat i butik men som var rysligt dyr (17 000 kr) och därför funderar jag nu pa om man ska våga beställa en kopia. Det finns flera Kina-sidor som verkar sälja klänningen billigt, men ingen av de lite kändare Kina-sidorna (Milly, Landy t.ex) har den i sitt sortiment. Jag har förstått att man kan skicka dessa senare företag en bild pa en klänning som man gillar och på det sättet få den gjord, men jag undrar om man vågar göra detta? är det bättre att välja en sida som ar mindre känd men som redan har klänningen i sortimentet (t.ex sidan Miss fish), eller välja en kändare sida som inte alls har klänningen i sortimentet och som därför får göra den från scratch?


    Klänningen har ganska många detaljer som ni kanske ser pa bilden (spets på tyll med stenar etc). De som har sett flera kina-klänningar här pa bröllopstorget (t.ex. daniiel), tror ni det är en bra idé att be Milly göra en sådan klänning? Jag vill ju att klänningen ska bli sa lik originalet som möjligt.


    Jag undrar även över storleken: i butiken provade jag klänningen i storlek 36 och den var för stor. Säljaren lät mig prova en 34:a i en annan klänningsmodell och sa att jag är en 34:a (den satt bra), men betyder det att man är en 34:a bland alla klänningsmodeller?


    Tack för hjälpen!!! :)
    (försöker ladda upp en bild på originalet)

  • SoonToBeBride2013

    Tack daniiel för snabbt svar! :) Det låter smart att skicka Landy bilder och se vad de säger. Jag håller med om att det känns mer säkert att använda en sida som fått positiv feedback :) Ar det någon särskild anledning till att du föredrar Landy over Milly? Visst är det Ivory och inte vitt klänningen på bilden syns i?


    Ja, jag blev osäker på storleken när jag inte kunde prova klänningen i min storlek. Det är nog bäst att ta sin mått, ar bara rädd att jag ska mäta fel. I värsta fall kanske jag kan beställa storlek 36 som jag provade och som var lite stor men som då borde kunna sys in? När de skriver storlekar i US/UK/EUR, motsvarar en EUR 36 den svenska 36? Frankrike och Sverige t.ex. har ju inte samma storlekar trots att de är EU-land.


    Just det, Missfish har lagt upp två bilder pa kopior de har gjort. Jag lägger upp bilderna här så kanske du/ni kan säga vad du tycker? Ser den bra ut? När jag tittar tycker jag den ser ganska lik ut, men att överdelen ser lite "hård" ut, som om de använt annat material? Jag kanske inbillar mig? Men Landy kanske skulle göra den ännu bättre?


    Jag älskar verkligen denna klänning men det är uteslutet att köpa originalet då den verkligen ar jättedyr :S När man beställer en kopia, är det foretagets namn (t.ex Landy) som står i klänningen sedan?


    daniiel skrev 2012-10-26 20:40:33 följande:
    Hej och välkommen hit :)

    Om jag var du, så skulle jag ha mejlat bilder till Landy på klänningen. Gärna så många bilder som du bara kan hitta. Jag skulle känt mig mer trygg i deras händer, trots att dom inte har klänningen i sortimentet, än en okänd sida. Att sidan har klänningen i sitt sortiment är ju långt ifrån en garanti för att den kommer bli bra./
  • SoonToBeBride2013

    Hej goli! Tack för svar!! Vad roligt att höra att du använt Miss fish och att du var nöjd med din klänning! Man blir ju alltid lite osäker över dessa sidor när man inte hört så mycket feedback. Jag la precis upp två bilder i ett separat inlägg på klänningen som miss fish gjort, tycker du den ser bra ut? Det är så svårt att se på bilder ibland. Men de har ju iaf gjort klänningen förut, vilket definitivt är ett plus... när beställde du din klänning? :) Står det företagets namn på insidan av klänningen sedan? Om man vill göra ändringar, gör man det i beställningen direkt då eller måste man kontakta dem separat först?


    goli skrev 2012-10-27 09:00:09 följande:
    Hej! Jag beställde min klänning från missfishbridal och de hade sytt upp kopior av min klänning innan. Fördelen är då att du kan be dem skicka en bild på kopian av din klänning och utifrån bilden kan du göra justeringar. Det var så jag gjorde och jag var jättenöjd med dem. De är alltid så snabba på att svara och gjorde allt enligt mina önskemål. Så det skadar ju inte att bara kontakta dem och be dem skicka en bild. Lycka till!
  • SoonToBeBride2013

    Jättefin!! Jag har också funderat över underkjol, tror det kan göra ganska mycket för klänningen. Tyvärr har jag dock inte så bra koll på vad som passar exakt!


    goli skrev 2012-10-27 09:07:03 följande:
    Här är min klänning som är en kopia på Maggie Sotteros Nora. Själv har jag problem med underkjolen, vet inte vilken sort jag ska ha för att få "prinsessfluffet". Någon som kan hjälpa mig? Vore hemskt tacksam!
  • SoonToBeBride2013

    Hej igen!!! Ok, då förstår jag om Landy vs Milly. Jag tänkte att jag kunde maila Landy och fråga om de gjort den klänningen förut och isåfall kan skicka bilder, då kan jag ju jämföra deras bilder med Miss fish. Det var bra att Miss fish hade egna bilder (såg inte det när jag först gick in), då far man ju iaf en bättre uppfattning om hur det kommer att se ut. Det känns bra att det var en annan tjej här som också använt dem och som var nöjd, även om det aldrig är någon garanti. Spännande!!!


    Jag undrade mest över lappen på insidan eftersom jag bor utomlands och det här är förbjudet att köpa falska kopior (dvs där det står designerns namn när det egentligen är ett annat företag som gjort klänningen). Klänningen skulle kosta runt 2 300 kr på Miss fish, så det är billigt för en sådan klänning! :) Jag undrar bara över färgen: tror du att det är vit eller ivory på bilden?


    Tack för hjälpen igen!! :)


    daniiel skrev 2012-10-27 11:59:24 följande:
    Nu hade ju Missfish "real sample"-bilder på klänningen och den såg väl bra ut. Även golis klänning såg ju fin ut tycker jag. Du kanske ska beställa där ändå. Oavsett vart man beställer ifrån, så är det ju en chansning. Vad kostar klänningen hos Missfish?
  • SoonToBeBride2013

    Ja precis, den kostar $348 :) Jag har mailat Landy nu och väntar med spänning på svar!


    Jag skulle också gissa på Ivory, ibland kan jag tycka att vitt blir alldeles för starkt vitt.. men färgen på bilden är ju fin, så vill gärna efterlikna den så mycket som möjligt :)


    daniiel skrev 2012-10-27 12:47:51 följande:
    Jag tror att den är i ivory, det är vanligast och det ser ju vitt ut. Jag tycker klänningar i ivory är finast och lättast att bära upp :) Svårt att säga säkert dock, då ivory kan skilja sig mkt i färgen och beroende på vad det är för material och ljus osv.

    Okej, så den kostar kring $340?
  • SoonToBeBride2013

    Hej goli! Tack igen för svar, det känns bra att ha lite koll innan man beställer :) Det gör inte så mycket om materialet och detaljerna är lite annorlunda, så länge det på det stora hela känns som att klänningen liknar originalet :)


    Jag har bara några frågor till eftersom du använt just detta företag som jag troligen också kommer vända mig till: beställde du klänningen efter dina egna mått eller valde du en storlek som redan fanns? Blev det bra att isåfall gå efter deras tabell med storlekar? Hur kändes klänningen på? Vet du vilket material de hade använt sig av? Tycker din klänning blev jättefin iaf och hoppas min blir lika fin (kopiabilden tycker jag ser ganska lik ut)! :)


    goli skrev 2012-10-27 16:43:47 följande:
    Hej igen! Ja, jag tycker den ser jättefin ut! Saken är den att det är ju inte samma material som själva originalet, i alla fall inte min klänning. Det var lite annorlunda mönster på broderingen på överdelen när jag fick den. Men samtidigt så tror jag att man måste vara förberedd på sånt när man beställer en kopia, det finns ju en anledning till att de är så billiga. Jag beställde min klänning runt 11e augusti och fick den ca 35 dagar senare. Man kan välja olika alternativ beroende på hur mkt man vill betala och de börjar räkna tiden för ordern fr o m det datum betalningen har gått igenom. Ändringarna som jag ville göra skrev jag i min beställning men sen mailade jag dem direkt efter för att försäkra mig om att de fått mitt önskemål. Så hörde jag av mig till dem lite då o då för att kolla hur det gick och de var alltid jättesnälla och trevliga.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!