• pulmonate

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Nu tänkte jag beställa min klänning i veckan! Jag var iväg och ville mäta mig hos en sömmerska..men det ville hon inte göra. Jag sa att min moster i Sverige skulle sy upp den (jag bor i Italien)...tänkte att de får väl fnatt om jag säger att tänkte beställa den från kina..haha. Ja mycket väl så ville de inte alls mäta mig om de inte skulle göra klänningen själva. De prata i evigheter om hur det måste vara sömmerskan som ska sy klänningen som måste mäta en, att måtten beror på tyget..etc etc. När jag frågade om vad man kunde ha för bH fick de också fnatt..att det beror ju på klänningen (ja det förstår ju jag också, jag ville ju bara veta allmänt). Jag ska nämnligen ha en bar-rygg klänning och undrade vad man då skulle kunna ha för alternativ.
    Klänningen jag ska ha har jag själv satt ihop av flera klänningar som jag gillar. Tycker själv att den är perfekt!
    Tänkte beställa ifrån Milly Bridal. Sist jag läste egenom HELA kinaklänningar bloggen (en månad sen ca) så kom jag fram till att just Milly fick bäst kritik.
    Så nu tänkte jag bara be en kompis mäta mig istället och hoppas att det går bra! Beställer i alla fall inom en vecka. Hoppas sen få den leveread till jul någon gång. Kanske kan man prova den när man är hemma i Sverige i jul! Hade varit super kul!

  • pulmonate

    Nu har jag äntligen beställt min klänning ifrån Milly bridal!! yay! Det blev en klänning som jag själv har klistrat ihop och är min drömklänning! Jag gav exakta mått då jag jar vägt detsamma sen jag var i 18års åldern så det brukar inte vara några större variationer där. De säger ju att klänningen tar 1,5 månad att bli klar + 2 veckor att posta. Kan man verkligen räkna med att den är klar om 2 månader? Jag har gott om tid så det gör inte så mycket men jag hade gärna haft med mig den till Sverige när jag kommer hem till jul så att mina tärnor och mamma får se den!
    SÅ SPÄNNANDE!!!

  • pulmonate
    pinklove skrev 2011-10-29 16:01:59 följande:
    Lite frågor till er som är lite mer hemma på det här med Kina klänningar.

    1. Ni som har beställt egendesignade klänningar hur har ni gått tillväga med betalningen osv eftersom man inte gör beställningen via en produktsida så att säga? Har ni fått ordernummer ändå osv?

    Jag har mailat Mylove-bridal och frågat dem om de kan sy upp min egenmixade klänning och det var inga problem. Nu undrar jag bara hur jag ska gå tillväga. Såhär ser mitt ihopplock ut (den kommer naturligtvis att skickas som större bild så de verkligen kan se detaljerna):


    2. Ni som gjort liknande ändringar behöver jag tillägga något i min beskrivning/mina pilar osv för att de ska förstå vad jag menar? 

    3. På ovandelens originalbild så är egentligen spetstyget fyllt med pärlor men de vill jag inte ha så jag målade över dem i photoshop för att få det till en enhetlig färg. Tror ni att jag behöver specificera att jag absolut INTE vill ha pärlor eller kommer det förvilla dem att jag ens skriver ordet pearls och att de då kommer lägga till pärlor ändå?

    4. Bältet skulle jag vilja ha att det går att ta bort. Hur skriver jag detta på bästa sätt så att de förstår vad jag menar?

    5. Behöver jag specificera att jag vill ha MYCKET tyll eller ser de det på bilden? Jag kommer naturligtvis att köpa en matchande underkjol till, men vill ändå att det ska kännas maffigt med tyllen!

    6. Sen funderar jag över snörning i ryggen eller inte. Jag tycker att dragkedjor bakom dolda knappar är absolut snyggast men samtidigt kommer jag kämpa med att gå ner 5 kilo till efter graviditeten och därmed kanske snörning är bättre eftersom jag då inte behöver vara supersäker på mina mått. Jag kan tycka att snörning är fint på andra men till just denna klänning och till min stil tror jag inte att det kommer göra sig bra, samtidigt vill jag ju vara säker på att jag kommer kunna ha den. Är det bättre då att beställa klänningen efter de mått jag har nu och sen satsa på att sy in den här i Sverige om det behövs? 
     
    7. Mycket frågor nu men här kommer den sista: Ni som beställt Ivoryfärgad klänning från Mylove-bridal har den varit mörk eller ljus? Jag tycker att den ser väldigt mörk ut på deras color chart på hemsidan och vill inte ha den riktigt så mörk. Mer en bruten vit liksom. Men det är ju svårt att se färgen på datorskärmen. 

    Hoppas att någon kan hjälpa mig! :) Tack på förhand! 
    Jag hade nog sagt alla mått..till exempel hur lång kjol-delen ska vara. Hur långt ovanför marken. 
    3. Please do not add any pearls or beads to the dress.
    4. Removable belt. Please don't attach the belt to the dress.
    5. I want an abundant amount of tyll. Could you also suggest a petticoat for this dress? 
    6. De säger ju alltid att man inte ska beställa en klänning som är för liten ifall man inte lyckas gå ner i vikt. Samtidigt så blir det ett mål för en. Är de här 5kg som du tagit åt dig bara efter graviditeten eller är det mindre än vad du vägde innan. Se bara till att du ställer rimliga krav på dig själv. Som sagt, man kan alltid sy in ifall du går ner i vikt. Jag tycker också att en dold dragkedja.

    Har du en mer zoomad bild på hur spetsen ser ut och hur det ser ut längst uppe vid brösten kan det vara en bra idé att skicka med det!

    Det är en jätte snygg klänning föresten!! 
  • pulmonate
    1700tal skrev 2011-10-31 09:58:20 följande:

    Aha, nu såg jag klänningen! Tror inte att den är från Milly dock, känner inte igen den (har hela sortimentet på datorn nämligen och kan det hyfsat bra utantill, då jag handlar av dem som företag oxå) och den saknar logga (vilket Milly kräver och gör själva, som återförsäljare får man bilderna färdig med logga) men du kan ju skicka bilderna och be dem sy upp, det är ju en väldigt enkel modell.


     


    Sidentygerna finns bara i en nyans. Taften är riktig gräddig, åt champagnehållet som du ser på min. Helt underbar nyans som är snäll mot hudtonen, även på mig som är blond (slår inte åt orange, vilket däremot polyestertaften i "light champange" gör, den har en HELT annan nyans). Sidensatinet (silk satin) däremot är betydligt ljusare i nyansen (normal ivory) och den nyansen är ganska lik satinet i polyester. Jättefin den oxå. Har alla tygprover här hemma i alla tygsorter så bara att hojta till om du undrar nåt ang. tygerna.


    Hej 1700tal, aka. MillyBridal expert! ;)
    Jag har frågat efter två sidenband till min klänning som ska vara bortagbara. De frågade nämnligen ifall jag ville ha ljus champagne eller mörk champagne. På deras färgkarta har dom bara 1. Råkar du ha bilder på dessa? 
  • pulmonate
    1700tal skrev 2011-11-03 12:01:12 följande:
    Vad kul med bolero, kan du visa bild? Leveransen tar ca 3 dagar från Milly från den lämnar fabriken tills du har den i handen. Och enl min erfarenhet så brukar klänningar som sys så här års komma i tid, efter nyår och framåt tidig vår har de som mest att göra. Under hösten syr de nog mest åt företag, de kollektioner som ska i butik till säsongen som kommer nu.
    Hej! Jag beställde min klänning igår (officiellt...)!! Det är SÅÅ SPÄNNANDE! Jag valde 2 veckors levarnsen då jag inte har bråttom. De säger ju att det tar 1,5 månad att sy, sen 2 veckor att skicka den. Tror du att det kan stämma att den kommer om 2 månader? 
    Precis efter ny år! Spännande! Jag valde att de skulle skicka hem den till mina svärföräldrar för jag kanske är hemma i Sverige då! 

    Vet ni om Milly syr upp bridesmaids klänningar? Jag har hittat jätte snygga Karen Millen klänningar, men de är egentligen för korta. Så jag funderade lite på om man skulle försöka med att Milly syr upp dem. Vet ni hur de brukar ligga i pris, i så fall?
    Tack för hjälpen! 
  • pulmonate
    1700tal skrev 2011-11-03 13:27:55 följande:

    Kul!! Lova att du visar bilder sen! Vi får hålla tummarna för att du får den om 2 mån.. Vilken var det nu igen, kan du visa bild igen?


    Ja, visst syr de upp tärnklänningar. På hemsidan verkar de flesta ligga på ca 200 dollar. Milly har ju en mängd egna tärnklänningar oxå, precis som med brudklänningarna men kan inte se dem på hemsidan. Skumt...


    Känns personligt att lägga upp foto på sin klänning. Jag har själv satt ihop den från flera olika klänningar. Så för mig är det min drömklänning. Ovandelen är en Jim Hjelm klänning som är helt i lace och är ganska rak i nederdelen. Nederdelen är ifrån en klänning jag hittade på Shopindream måånga år sen. Det var en favorit länge, men kände att jag ville ha en mer sofistikerad ovandel och mera täckt. Det gör också att ryggen får mer uppmärksamhet. För den i shopindream var även urringad framtill och jag tyckte att det blev för mycket.
     Men jag har inte fått så jätte bra kritik för den från vänner :-/ 
    Hoppas det är någon som gillar den (och speciellt min m2b!)


    Vad tycker ni att jag ska ha för skor till denna? Färg och modell? Min kille är bara 5cm längre än jag och jag vill egentligen inte bli längre än honom. Men samtidigt känns det som att man vill ha någon klack.. hmm.
    Mina bridesmaids kommer att ha champagne färgade klänningar så som bältet runt min midja. Ska skorna vara i den färgen, eller vita? Eller något helt annat?
     
  • pulmonate
    Tack ska ni ha Sommarbrud, 1700tal och Solrosen 1982!! Tur att det finns någon som gillar min klänning! hehe!
    Själv tycker jag den är fin, och det är väl det som är viktigast
    Ja jag tror jag kör på 3cm klack!? Ganska lite men jag vill verkligen inte bli längre än min kille.

    Nä det var inte jag som började den tråden men jag har också varit och läst den tråden! Jag tyckte att hennes klänning var jättefin! Jim Hjelm är i mitt tycke den bästa bröllopsklänningsdesignern out there! :) För min smak iaf.

    Ja precis, jag tycker dina klänningar är jätte fina (min favorit är den med svart spänne) även om jag inte väljer en liknande klänning. Du kommer att vara super fin! När gifter du dig?

    Kram 
  • pulmonate
    pinklove skrev 2011-11-05 12:42:35 följande:
    Nu har jag beställt klänning från Mylove-bridal och ska betala ordern via Paypal. Jag har ju gjort en egen design och beställt via e-post och därmed inte ett eget "log-in" på hemsidan. Hur gör jag för att vara säker på att de har min leveransadress? Får de den via paypal eller måste jag e-posta den till dem och hoppas på att den inte kommer bort?

    160 USD skulle det bli i vilket fall, inklusive matchande underkjol och frakt. Känns helt rimligt! Nu håller jag bara tummarna att det blir som jag har tänkt mig! :) 
    Ja så funkade för mig också med Milly. Du får en bekräftelse ID nr ifrån Paypal. Skicka ett email till Mylove med den koden för att vara på den säkra sidan. Så att de vet att det är du som har betalat.  Lycka till med din klänning! 
  • pulmonate

    Nu behöver jag råd ifrån er!!! Jag hade frågat dem om jag behövde en underkjol till min klänning. De hade glömt svara så jag tog bara för givet att det redan fanns i klänningen. Nu har de skrivit tillbaka..de ursäktar sig att de missat denna fråga och säger så här:


    "yes,we can provide petticoat.we have two kinds.
    one is built-in,the other is seperate.
      
    built-in($28,no hoops)
     
    for the seperate.
    CL0002 (2hoops,$28)
    CL0003 (3hoops,$35)
    CL0004 (no hoops,$40)
    CL0005 with train  ($43)
     
    which one do you want to choose?
    looking forward to hearing from you.
     
    Have a nice day"
     

     
    Vad ska man ha för någon? Tittar man på dom med hoops så är det ju även hoops upptill, som på en vanlig A-line klänning. Men det kan ju inte funka. Jag undrar hur dom tänker här! Det måste ju vara smalt vid höfterna iaf. 
    Har ni några råd?? Och brukar man behöva betala extra för detta? Jag tyckte redan att jag hade betalat fler än de flesta här för sina klänningar. Det blev 368 inkl. frakt. Egentligen tycker jag det redan borde vara  inräknat men samtidigt vill man inte klaga så att de gör ett dåligt jobb på klänningen..
     
  • pulmonate

    Angående min petticoat/underkjol. 
    Är det bäst att ha en som är insydd eller avtagbar?

    Om den är insydd så tycker man att de borde göra så att det passa med klänningens form? eller? Så att de tar hänsyn både till faktumet att det är en mermaid OCH att den har släp!  Eller har jag fel?
    Söker man på namnen på underkjolarna som de nämner på deras sida (milly) så kommer där inte upp någon bild. Gör man en sökning på google får man upp vissa, men då tycker jag inte alls att det verkar vara rätt form på dem.
    Hjälp! Jag måste svara dem a.s.a.p. så att de kan fortsätta att jobba på klänningen! 


Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!