• knyttan

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Hej alla gafflande!
    Jag tror säkert att svaren på mina frågor finns någonstans i denna överväldigande tråd, men jag hoppas att ni har överseende med att jag inte orkar gå igenom 1300 sidor... skulle gärna vilja ha lite svar från den samlade expertisen på kinaklänningar om ett par saker:

    1. Jag har hittat en klänning här:
    www.matildasfest.com/&item_id=hs1258
    som jag funderar på, men nu undrar jag om det inte egentligen vore bäst att beställa direkt från "the source" s.a.s. dessa klänningar lär ju sys upp i Kina i vilket fall som helst? Jag vill dra mig till minnes att jag har sett någonstans att Matildas fest använder sig av Milly, eller kommer klänningarna där från olika företag?
    Modellen är ju i vilket fall som helst ganska enkel så det borde väl bara vara att maila bilden och måtten?

    2. En bidragande anledning till att överväga att beställa från Kina är att jag vill beställa en specialgjord bolero till klänningen i samma tyg, men med vissa speciella detaljer. Det verkar vara rätt vanligt att skicka in olika instruktioner till Kinaföretagen med egna "skisser" och "klippochklistrabilder" har jag förstått. Ni som har erfarenhet av sådant, har ni blivit nöjda? Har det blivit som ni har förväntat er?

    3. Är det någon som vet vilken prisskillnad det är på att beställa en klänning från Kina i poly satin eller äkta siden?

    Hoppas nån kan hjälpa!
    Tack!!!

  • knyttan
    1700tal skrev 2011-10-30 19:32:21 följande:

    Hej!


    1. Matildas fest har kinaklänningar, ja, liksom de flesta butikers klänningar sys där (märke eller ej! ). Det är de klänningar under kategorin "brudklänning 2" på deras sida som är från milly, iaf fall de flesta. Du känner igen de på bakgrunden och den kursiverade loggan. Vilken modell är det du gillar?


    2. Jag har beställt mina klänningar med klipp-och-klistra-principen och det har fungerat bättre för varje klänning jag har beställt, kan man väl sammanfatta det med. Jag var alldeles för petig, hakade upp mig på detaljer och använda för avancerad engelska och för långa meningar. Så det tål att upprepas igen - använd tydliga skisser (visa den för annan som inte vet hur du vill ha din klänning och se om den förstår dina pilar, inringningar och förklaringar), kortfattade stolpade meningar och ställ inte för många frågor på en gång för då får du bara svar på hälften!


    3. Hos milly skulle jag räkna med ca 1500 kr extra om det är en enkel modell utan alltför stora mängder tyg. Min sidenklänning därifrån (ses i mitt galleri under "klänningen") har vansinnigt mkt tyg. Men ÅÅH, så värt det!!


    Om du klickar på länken jag postade så kommer du till den modellen jag vill ha (inte bara till startsidan som det ser ut). Det ser ju ut som om det är samma bakgrund och provdocka som i "brudklänning 2"?

    Och wow, du har ju några att välja på!! Sidenklänningen, är den beställd i ivory eller champagne? Det var väldigt fin färg på den, liksom cremefärgad, ungefär så skulle jag vilja ha min!

    Tack för svaren!
  • knyttan
    1700tal skrev 2011-10-31 09:58:20 följande:

    Aha, nu såg jag klänningen! Tror inte att den är från Milly dock, känner inte igen den (har hela sortimentet på datorn nämligen och kan det hyfsat bra utantill, då jag handlar av dem som företag oxå) och den saknar logga (vilket Milly kräver och gör själva, som återförsäljare får man bilderna färdig med logga) men du kan ju skicka bilderna och be dem sy upp, det är ju en väldigt enkel modell.


     


    Sidentygerna finns bara i en nyans. Taften är riktig gräddig, åt champagnehållet som du ser på min. Helt underbar nyans som är snäll mot hudtonen, även på mig som är blond (slår inte åt orange, vilket däremot polyestertaften i "light champange" gör, den har en HELT annan nyans). Sidensatinet (silk satin) däremot är betydligt ljusare i nyansen (normal ivory) och den nyansen är ganska lik satinet i polyester. Jättefin den oxå. Har alla tygprover här hemma i alla tygsorter så bara att hojta till om du undrar nåt ang. tygerna.


    Hmmmm..... ja just nu känns det som jag är i valet o kavalet mellan enkel klänning i äkta siden, eller lite mer lulllull i polyester... svårt. Börjar bli mer o mer sugen på första alternativet dock Tungan ute Speciellt när jag såg hur fin känning du fått i siden!
  • knyttan
    FelizLane skrev 2011-11-03 20:56:21 följande:
    ååh.... nu känner jag mig lite nere..... Började mäta mig, har ju liksom strl 44 på hm. Men enligt millys tabeller ska jag ha 50-52.. What to do?

    Mäter jag fel? Ska jag beställa så stort? 
    Samma här, fast jag har 40 i vanliga fall, när jag mätte mig och började jämföra så blev det 44. Antar att måtten står i franska eller italienska storlekar, alltså samma nummer, men mycket mindre!
    Kan också tillägga att man inte ska gå 100% på storlek för jag beställde en klänning från Topshop, där jag enl deras mått skulle vara UK size 16, och enl deras tabell är det lika med strl 42 i danska storlekar (alltså samma som vi använder), men när jag fick hem den så var den ett tält, jag fick byta till 14 (vågade inte gå ner mer än en strl) och den var också stor! Och då hade jag ändå mätt mig noga för att helt säkert kolla storleken. Nu tror jag säkert att Milly etc företag har bättre koll på mått/storlekar än vad Topshop har, det är ju lite skillnad i passform och så mellan en bomullströja och en bröllopsklänning!
    Men om jag var du så skulle jag
    a) Be någon annan ta dina mått, det är alltid lite svårt att göra på sig själv. Helst nån som kan lite om sömnad och sånt så att man får måtten tagna på rätt ställen! och
    b) skita i vilken storlek som du sedan "hamnar" på, det är bara en siffra! Och som sagt, beroende på vilken måttatbell företaget använder så kan det vara väldigt stor skillnad mellan en tysk storlek 40, en fransk storlek 40 och en italiensk storlek 40!!!
  • knyttan
    pulmonate skrev 2011-11-14 16:39:27 följande:
    Skillnaden mellan Silk-satin och vanligt satin som jag har förstått det är att Silk är naturligt och gjort av så kallade silk worms. Det är mjukare, osv. Vanligt satin är däremot polyester, nylon och en andel silk och med andra ord är syntetiskt.
    Silk = siden /silke. Sidenmaskar heter det på svenska Glad
  • knyttan

    IIIIIh! Nu har jag skickat i väg mitt första mail och också fått svar!!! (från Milly). Helt fantastiskt, de kan göra en sidenklänning till mig för under 2500!!
    Men nu börjar jag bli osäker, innan ni vågade beställa, provade ni många klänningar i liknande modeller och så? Jag har mest utgått från min egna smak och modeller som jag generellt vet funkar på mig.... Tänk om det inte alls ser bra ut sen.... Kanske måste ut o prova lite till...

    En annan fråga - om man beställer en axelbandslös klänning med korsettsnörning, hur pass mycket stöd är det i en sådan klänning från början? Måste man be om en inbyggd bh separat, eller behövs inte det? Jag är s.a.s inte direkt plattbröstad så jag vill veta att behagen hålls på plats, hehe.

  • knyttan
    Italia08 skrev 2011-12-06 12:51:17 följande:
    Jättefin klänning! Modellen passar väldigt bra på dig. Varifrån beställde du?

    Själv har jag precis påbörjat min mejlkontakt med Lily på Milly. =) Har fått ett kostnadsförslag och lite frågor som jag har svarat på. Det känns både nervöst och galet spännande, men det vet väl ni redan som har beställt. Glad

    Har en fråga dock. När man ska betala och ska göra det via paypal, behöver man först skapa ett konto eller hur funkar det? Har aldrig använt paypal förut nämligen.

     
    Hehe, samma här! Jag har också kontakt med Lily :) Hittills väldigt bra och snabba svar på allt, tom när jag inte svarade på ett par dagar så skickade de ett andra mail för att kolla att jag verkligen fått det första...

    Men jag känner att jag inte vågar beställa riktigt än, ska glida ut på lördag o se om jag kan prova en klänning med ett liknande liv som det jag vill ha igen. Hur har alla andra gjort med alla mått?? Jag har ingen här som kan hjälpa mig (min sambo har precis rest bort), kan man göra det själv? Fast det är bättre med någon annan som gör det va?

    Jag har ett paypal konto men jag har bara använt det en gång, om jag inte minns fel så kunde jag vid det tillfället välja paypal som betalningsalternativ och sen skapa kontot innan jag gick vidare till betalningsbekräftelsen, det var verkligen inget svårt alls! Annars är det bara att gå in på sidan och göra det där.
  • knyttan
    pulmonate skrev 2011-12-20 16:09:07 följande:
    Fotot ovan är alltså fotot jag skickade till dom!!

    Här kommer fotot på min klänning!



     
    Jag tycker den ser fin ut! petsen tycker jag ser fin ut, men det är ju en smaksak, vad man vill ha... på fotot så är det ju också ganska stora /tydliga blommönster i spetsen?  Fast kanske lite större i din klänning. Vad gäller de andra grejorna så är ju rosetten bak något man kan fixa annorlunda (inte så fint knuten på bilden) och om tyget på släpet går ut över klänningen på ett sätt som du inte vill så ser det inte uta tt vara några problem att  lägga upp??
  • knyttan
    PimPim83 skrev 2011-12-20 20:55:41 följande:
    Jag tycker inte heller att den verkar så seriös. Den här beskrivningen av en av deras klänningar (en röd balklänning) känns väldigt suspekt... "Slida Sweetheart Natural Midja axelband Long Korsett & Lace Upp Tillbaka Prom Klänningar"

     


    *asg* nej den klänningen skulle jag inte vilja ha!!

    Har sett sidan innan men den skulle jag inte lita på. DE får nog göra en aningens liiten ansträgning till att göra den där rotvälskan till begriplig svenska först.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!