• Styrka

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Hej alla!

    Jag funderar på att beställa den här klänningen från Vicyc.com:
    www.vicyc.com/highlow-taffeta-beaded-wedding-dress-p-2747.html

    Jag verkligen älskar klänningen och har inte hittat den nån annanstans överhuvudtaget. Många av bilderna/klänningarna är annars identiska hos de olika kinaklänningsföretagen. Kan jag ta detta som ett tecken på att klänningen är en av deras egna kreationer, tro?

    Sidan verkar vara amerikansk, men deras engelska är så dålig att jag misstänker att det är en kinasida i alla fall. Infon på startsidan är välformulerad, men läs tex beskrivningen av min klänningen... För mig säger det "oseriöst" när en företagare inte bryr sig tillräckligt att korrläsa sitt offentliga material och skyltar, annonser etc. Vad säger ni? Vågar man lita på dem..?

  • Styrka
    1700tal skrev 2011-08-18 17:22:02 följande:
    Men känns det inte tryggare att skicka samma bilder till en mer väletablerad tillverkare istället då? Både milly och landy syr ju upp efter bild.
    Jag har funderat på att göra så, men om det är Vicyc's egna kreation, så borde de ju bäst veta hur man syr upp den. Lite riskabelt med kopior tänkte jag? Det är ju dessutom ett högst ovanligt mönster... :-S

    Därför tänkte jag be er "proffs" och se om ni gör samma bedömning av hemsidan som jag, dvs om ni oxå blir lite tveksamma till den, eller om det bara är jag som är nojjig?
  • Styrka
    andersson1970 skrev 2011-08-18 18:14:44 följande:
    Är det inte du som visat bilden innan så har jag sett den. Samma bild. Mkt fin klänning, det andra kommenterar jag inte. Har ingen aning....
    Jo, jag har postat den förut i nån tråd, när jag väl bestämde mig för att det är den här jag vill ha. Har postat flera andra mullet dresses oxå iofs. Men den här är favoriten! Gillar ballongkjolen och den låga midjan.
  • Styrka
    Pinkgrape skrev 2011-08-18 18:47:27 följande:
    Styrka - Så fin klänning! :D Jag skulle beställt, men jag är inte direkt feg av mig heller. Kanske lite väl dum och godtrogen ibland :P Jag hade nog dock försökt skicka ett par mejl och livechatta med dom för att få en känsla. Om de svarar snabbt, hur de svarar osv.

    Snabbgooglade lite också - www.squidoo.com/celebrity-dresses-vicyc
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Tack! Och tack för sidtipset! Även här fanns ju en del stavfel. Jag har livechattat med dem, och de kunde svara på allt utom vad de menar i beskrivningen med "...floral motifs, exuding shimmer..." motifs är väl motives, men excuding - excluding? exclusive? *gissar* olika tolkningar ger ju HELT olika betydelse...
    Å andra sidan kan man ju vara fantastisk sömmerska och administratör men ha mindre bra språkligt sinne.

    Funderar på att skicka bilderna till Milly och se vad de säger, och sen jämföra med Vicyc's svar. Milly hade en väldigt trovärdig sida, tyckte jag.
  • Styrka
    Eileme skrev 2011-08-23 15:12:57 följande:
    Fantastisk klänning

    I övrigt har jag tyvärr inget svar till dig :(
    Tack!

    Har bestämt mig för att kontakta Landy eller Milly med bilder och se vad de skulle ta för att sy upp den.
  • Styrka

    Eh, en dum fråga kanske... men har Landy kundservice på svenska? Jag skickade precis ett meddelande till dem via "contact us" längst ned på deras sida. Jag skrev på engelska, hela sidan är ju i övrligt på engelska, men när jag skickat meddelandet fick jag ett tack-besked på svenska! "Tack för ditt meddelande. Vi kommer att kontakta dig inom kort." Blev så förvånad bara...

  • Styrka

    Nu börjar det närma sig för mig... tänkte beställa i januari för att hinna beställa en till om den skulle bli helt fel.

    www.vicyc.com/highlow-taffeta-beaded-wedding-dress-p-2747.html

    men jag har några kilo att gå ned till bröllopet som är i juli. Och här kommer mitt huvudbryderi. Hur många cm mindre än mina nuvarande mått bör jag ange i beställningen? Jättesvårt att gissa ju, ännu svårare för andra att råda... Är det nån här inne som vart i min sits? Hur tänkte ni isf?

    Jag ska iofs bara gå ned 5 kilo, så det är ju inte världsskillnad, och jag ska beställa med korsettrygg, så lite går ju att justera. Men vill inte beställa med nuvarande mått, för om jag går ned så kommer snörningen väl gå ihop helt i ryggen och inte forma det snygga V:et, det blir ju bara ett rakt streck. :-/ Elelr tänker jag fel?
    Om måtten skulle vara för små, kan man inte bara göra en bredare platta bakom snörningen då, det borde väl funka?

    Hoppas att någon härinne kan komma med en ljus idé?

  • Styrka
    1700tal skrev 2011-10-25 09:54:22 följande:
    Ett kilo brukar motsvara ca 1 cm på midjan och lite mindre på höft och byst. Lite beroende på man är propotionerad förstås, var hullet sitter och var kilona satte sig när man gick upp. Hade samma förutsättning som du och ungefär lika många kilon.

    Om du VET att du kommer gå ner 5 kg skulle jag dra av 4-5 cm i midjan och kanske 2-3 på byst och höft. Och med snörningen blir ju klänningen väldigt flexibel.
    Super! Toppen! Tusen tack för tipsen!
  • Styrka
    ewaulrica skrev 2011-10-25 12:04:38 följande:
    eller så får du göra som jag: beställa med befintliga mått minus någon centimeter eller två, och sedan boka en billig sömmerska här i Sverige som syr in den? Min klänning var på tok för stor i vilket fall när den kom, vet ärligt talat inte om det var jag som hunnit gå ner så pass mycket i vikt eller om det var jag som "mätt" fel på nåt vis (är faktiskt inte helt enkelt att få till rätt mått utan sömmerskas hjälp) så jag behövde i vilket fall få den justerad... :) (jag ammar dessutom också så brösten går både upp och ner i storlek hela tiden, haha)

    Hon kommer dessutom att sy in den i både rygg, midja och nertill. trodde jag hade fått till helt rätt längd men det visade sig att den släpade i marken trots högklackat... :)

    annars har jag inga tips alls :)
    Jag hoppas slippa sömmerska i Sverige, det är rätt dyrt... har en bekant som jag vänder mig till om det blir kris, men slipper gärna det oxå ärligt talat... :-/

    Okej, hellre dra bort för mycket än för lite om jag ska gå på denna info alltså? Good, då har jag fått lite input iaf.
    Tack för hjälpen!
  • Styrka

    Helu!

    Det lutar åt att jag beställer min klänning utifrån bild från Mylove Bridal! Är det nån som har tips till mig inför beställningen? Några mått jag ska lämna trots att de inte ber om det, någon kontaktperson som någon inte varit nöjd med, är det nåt jag inte får glömma att fråga om, eller inte får glömma att poängtera?

    Tog för några månader sen prisuppgift från både MyLove och Milly och Landy, och MyLove var billigast och har ändå fått bra recensioner här vad jag kunnat läsa mig till i olika trådar. Är det ert spontana intryck av dem oxå?

    Har för mig att Pinkgrape hade beställt från MyLove och varit nöjd, men jag hittar inte henne här nu, har hon möjligen lämnat forumet nu när hon blivit gift? *undrar*

    Jag har gjort en ganska grov skiss i Paint över klänningen med de ändringar jag vill ha, tror ni bilden duger, eller kan den feltolkas så att de tex låter bli att sätta bling i trekanten över bysten som blvit för att jag tagit bort sweetheart-linjen? Eller syr in röd tråd i midjan?


Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!