• MsChevy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Hänger på den här tråden, finns mycket visdom här!Glad

    Har hittat den rätta basklänningen som jag har tänkt att ta med till sömmerskan för modifiering. Den klänningen jag vill ha finns nog bara i mitt huvud, så nu tänkte jag ta det bästa från mina favoritklänningar o "trolla" ihop dom till "THE ONE". Men den klänning jag hittat är en kinaklänning på ebay, törs jag beställa därigenom? Har letat efter "min" klänning på Milly, men har inte lyckats hitta den där.  
    Här är den: 
     New Quinceanera White Wedding Dress/Pageant/Custom Size
    Fast utan det där som nyper upp släpet o sen ska sömmerskan få fixa det här mönstret: (Lojsy, lånar din bild)


     


     
  • MsChevy
    Lommila1 skrev 2011-10-18 18:17:14 följande:
    onesice fits all-typ ca 30 cm bred. såg helt ok ut på mig som drar 38/40-M 
    Attans då blir den nog lite för liten för tjejen jag tänkte den till...Vad har du tänkt för pris annars?
  • MsChevy

    Tjejer, ni verkar ju ha koll på de flesta kina-sidorna. Har ni sett den här klänningen nånstans på milly eller mybridal eller nåt annat företag ni rekommenderar? Den här finns på ebay av en säljare som heter xixi_bride
    (här är länken: http://viewitem.eim.ebay.se/New-Quinceanera-White-Wedding-DressPageantCustom-Size/110654953400/item )
     New Quinceanera White Wedding Dress/Pageant/Custom Size

    o hur skulle ja gå tillväga för att få det här mönstret på klänningen upptill? 



     
  • MsChevy
    1700tal skrev 2011-10-18 19:48:25 följande:
    Nu kan jag bara uttala mig om Milly men jag skulle inte tveka att beställa det svarta broderiet från dem. Skitsnyggt mönster förresten!!! Maila dem och/eller andra och hör med dem, det är bästa sättet. Hör med dem vad de föreslår om du vill sätta ihop de två klänningarna.
    Men de kan sy upp klänningen efter de bilderna o mina mått? Allt måste skrivas på engelska antar jag? Vad kan det tänkas kosta? 
    Och jag vet inte riktigt hur jag vill att mönstret ska vara på...får väl försöka photoshoppa lite eller nån som kanske är bra på det som vill hjälpa mig? Tror det ska va lite mindre svart än vad det är på exempelbilden o sen kanske nåt litet mönster eller kanske några broderier med svarta, blekrosa o silveriga pärlor...
  • MsChevy

    Jag hittade äntligen lösningen på pälscape-bekymret!Skrattande Hittade en kanonhärlig fuskpälspläd på Jysk, så den ska klippas o sys till perfektion, vackra band o några pärlor. Låter kanske billigt o ja priset är det, men den är jättefin o jätteskön så jag tror det kommer bli en vacker capeSolig

    Och sen när kompisarnas bröllop är överstökat ska jag sätta igång med vårt bröllop, det har lixom fått stå lite åt sidan nu...

  • MsChevy

    Hej hallå alla experter här inne! 
    Många har pratat om nån Anders som har nåt kinaföretag. Han ska tydligen vara jättebra att ha att göra med. Men hur får man tag i denne Anders o sköts all kontakt på svenska?
    Tacksam för all hjälpSolig 

  • MsChevy
    FelizLane skrev 2011-12-27 11:08:04 följande:
    Någon av er som kan rekommendera en bra Gördel? Den ska vara axelbandslös och helst ha lite ben. Nån annan som lider av att man gnider ihop låren så man nästan får brännskador? :(
    Det brukar finnas väldigt osexiga gördeltrosor med lite längre ben som både håller in magen o benen gör att man slipper lårgnidningen. Som sagt, fruktansvärt osexiga, men man får väl va snabb att hoppa ur dom innan bröllopsnattenTungan ute
  • MsChevy

    Tänkte ni kanske kan hjälpa mig med hur jag ska formulera mig när jag beställer klänningen. Det är den översta klänningen jag vill jag, men det ska vara lite fluffigare nertill som bild nr 3+4. De två nedersta är redigerade på hur jag typ vill ha det. Det kanske räcker med en rejäl underkjol under den första? En av tyll-lager?
    O så vill ja ha snörning i ryggen, vill dock inte ha ett vitt, utan nån färg. Vårt färtema är svart, cerise o vitt. Dock är jag rödhårig så jag funderar på hur det skulle se ut med cerise snörning till mitt röda hår (mörkrött)







  • MsChevy
    Darling Daisy skrev 2012-01-31 19:38:35 följande:
    MrsChewy:
    Snygg kombo! Kjolen är vackrare som du vill ha den än i orginalet, tycker jag.
    Hur vill du ha snörningen? Nere i ryggslutet eller menar du axelbanden som korsas? 
    visst blev den fin? Snörningen ska vara nere i ryggslutet ja (så man kan dra åt chipsmusklerna hehe) 
    Har under hela planeringen sagt att ja inte vill ha helvit klänning eftersom det blir mitt andra bröllop, men den här alltså är för underbar i helvitt! Tänkte bara bryta av med annan färg på snörningen...
    Men cerise eller champagne/guld eller gammelrosa eller vilken färg tror ni skulle passa? Svag rosa kanske? Vill bara att det bryter av lite...eller blir det för mycket?
    Vill iaf ha den översta klänningens tyg, spets med gnistrande pärlor o paljetter (eller va de nu är för nåt), men fylligheten från andra klänningen. Hur 17 ska man förklara det för kineserna? 
  • MsChevy

    Hallå, alla ni proffs på kinaklänningar!
    Har lite funderingar över hur skriver för att få dom att fatta att jag vill ha inbyggd korsett med stöd för brösten, bandet i vitt, klänningen vit o snörning med cerise snörningsband samt att de ska skicka med ett annat band i silver?
    Har tänkt formulera mig så här:
    In this dress, I want a builded in corsette with supported breastcup (heter det så?), the dress and waist ribbon in white and lace up with a cerise ribbon (blir det rätt?) and also wishes for you to send me an extra ribbon in silver. 

    Bifogar bild på klänningen så ni förstår vad jag fiskar efter...vet inte riktigt vilken underkjol som vore bäst för den här klänningen, vill ju ha lite volym. Kan man be om en insydd underkjol (fastsydd i klänningen alltså)? Typ en massa tyll-lager eller ska jag låta bli det o prata med en sömmerska här i Sverige när jag sett hur klänningen sitter? Underkjolen går väl o sprätta bort om jag inte vill ha den?




     
  • MsChevy

    Tack så jättemycket för hjälpen! Sash har jag nog aldrig hört förut o ja är ändå rätt bra på engelska..
    Har ni nå erfarenhet av de inbygga korsetterna? Vill ju inte att det ska vara obekvämt eller synas...kanske är bättre att ha en magstrypare under istället för insydd? Vad tror ni? 

  • MsChevy

    kikade på din blogg, gu va fin du va! O vilka härliga bilder från bröllopet!

    Ang skenorna är ja bara nojjig att det ska synas att de är där, är ju lite annan struktur på min tänkta klänning än på din...oh, what to do?!?!
    Nä, jag skiter nog i dom o om det behövs fixar jag nåt annat som håller in det som behövs hållas in...hehe... Men stöd för brösten ska jag ha iaf. Bör man skriva med sin kupstorlek eller räknar de ut det efter måtten man skickar med? Har för mig att det är ett mått mellan bröstvårtorna som ska med.

    Den här hittade jag på ebay, har alltid tänkt beställa från mylove-bridal, men tar de kanske extra för en klänning som inte finns i deras sortiment? 

  • MsChevy

    Hm, märkligt...den här klänningen finns som sagt på ebay o hos samma säljare finns den i typ 3-4 olika pris. Jag fattar inte riktigt...i ena annonsen kostar den ca 19 USdollar, i en annan 177 USD, hos samma säljare... Nån som kan förklara det där för mig? 

  • MsChevy
    http://www.ebay.com/itm/Wedding-dress-ball-bridesmaids-dresses-custom-size-8-10-12-16-18-20-22-/170785310554?pt=Wedding_Dresses&var=&hash=item27c399075a#ht_4726wt_905 Det här är den dyraste, ingen auktion...

    http://www.ebay.com/itm/2012-NEW-Wedding-dress-ball-bridesmaids-dresses-custom-size-8-10-12-16-18-20-22-/390397996151?pt=AU_Wedding_Clothing&hash=item5ae588ac77#ht_3386wt_1154 Det är den billigaste, o de e auktion, men inga bud ännu...Måste se till o fiax måtten så ja kan beställa!!!

    Hur mycket kan frakten tänkas komma på? 
  • MsChevy

    Hallå alla "proffs"!!! Är det nån som vet nåt om http://www.jenjenhouse.com/se/Br%C3%B6llopskl%C3%A4nningar-c2/ ? 
    Den ser ju ut som alla andra kinasidor, men är på svenska o i svenska priser... De är lite dyrare än t ex milly o landy, men det kanske blir samma pris om man räknar med tullavgiften från landy o milly eller tillkommer det på de här priserna oxå?
    mylove-bridals sida har försvunnit, typiskt nog... 

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!