• jessica p

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Skumboll skrev 2011-04-01 14:46:15 följande:
    Åh, jag vet precis vilken frisyr du menar.... ska tänka lite och se om jag kommer på vem det var!!

    Fläta i hela håret eller fläta i "luggen". Stor fläta eller liten fläta?
    jag vill också ha en fläta , framtill som ett"diadem" och sedan stora svallande lockar resterande el. jätte krulligt..;))
    kul med en tråd där man kan "gaffla" om allt mellan himmel och jord!!!! trots att jag är helt grön här så känns det som att ni tjejer verkligen ställer upp på att  svara mm. ni verkar verkligen ha en go e , kan man säga sammanhållning?!!!
  • jessica p

    själv blir jag galen på att titta på alla klänningar som finns ,typ ändrar mig hela tiden fast en sak står kvar. INGA pärlor.
    ska bli jätte kul att höra när ni tjejer får era klänningar och om ni är nöjda. själv har jag tänkt att ta lite större storlek när jag beställer eftersom det troligtvis är lättare att sy in än att hetsbanta... om man nu ska sy in den , är det lättast då att göra det hos en sömmerska el skickar man tillbaka den?
    blir lite stressad ibland att läsa hur långt ni alla har kommit i eran planering, ska själv gifta mig i okt och har väl inte kommit så långt, jag är en person som gör allt i sista minuten, mitt motto ALLT LÖSER SIG..... sen blir man hysterisk i slutändan och tänker varför!!?

  • jessica p
    1700tal skrev 2011-04-01 17:29:50 följande:
    Sömmerska här i sverige är säkert billigast. Ska du ha snörning? För den är ju väldigt flexibel.
    snörning är alltså det mest praktiska ändå?
    på tärnklänningarna tror jag att det blir en hederlig dragkedja.
    hur gör ni andra med era tärnors klänningar? vi står för våras och även håret. sminkningen får dom stå för själva , alltså göra själva el. betala själva.
    skål förresten tjejer...;))
  • jessica p
    jennifaer skrev 2011-04-01 17:38:10 följande:
    du känner ingen som är duktig på att sy? eller typ något design-program på gymnasiet kan bli riktigt bra för att bra pris. Det ska jag utnyttja mig av i alla fallSkrattande

    och jag är precis tvärtom från dig. Jag har nästan hälften klart och jag gifter mig inte förrän nästa år haha! Till och med klänningen är beställdDrömmer
    önskar att jag vore som du!!!! jag kommer att få mkt hälp av mina tärnor och toastmaster med inbjudningskort mm..
    vad har du valt för klänningg och varifrån?
  • jessica p

    ser att ni hade en trevlig fredagskväll ..;)) tog ett tag att läsa igenom allt här!!!! skönt att se att man inte är äldst för en ggr skull, fast inte långt ifrån.....nu ska jag snart bege mig till jobbet och kränga kläder. antar att när jag kommer hem igen så är det väl ännu 300 inlägg at läsa igenom.(vilket bara är kul)
    ha det tillsvidare..........

  • jessica p
    Darling Daisy skrev 2011-04-02 11:23:38 följande:
    Eller hur!?

    Lite oroande bara eftersom jag vet att gamla hönor ofta går ett.... hrm... sorgligt öde till mötes när de slutar värpa...
    Fast om man låter dem rugga så brukar de komma igen efter ett litet tag!   Jag väljer att tro att även en gammelhöna har en framtid! Då känns det mycket skönare!
    klart att en gammelhöna har en framtid....har ju väntat i 10 år på ett frieri ;)) (förstår mihg inte på hur man gör smilys är ju trots allt en i pensionärsgänget) HAHAHAHa
  • jessica p
    Miceme skrev 2011-04-02 17:33:04 följande:
    Du är  inte ensam om att ha problem med smileys jag tog själv upp en hel sida igår i mina försök att göra denna gubbe
    men du kan ju!!!! ;))
  • jessica p
    Miceme skrev 2011-04-02 18:31:50 följande:
    Jajemen det var inklusive men det är klart att de äldre gärna äter samma.
    Ja det är kanon 52 kg drygt har vi fryst in nu. Det är hemskt när man har slut på kött och inser hur dyrt det faktiskt är att köpa. Jag är som du och vill helst inte ha fläskkött, skinkschnitslar går bra tycker jag!
    Vi har egna djur både kor och får. Med fåren är produktionen ganska nystartad så det har inte blivit slakt där än, men framöver så blir det lamm i frysen också.

    Ja ibland får man köra ett race med guysen! Ett tips till fönsterputsen kasta den där förbannade gummiskrapan och använd tidningspapper! Det blir inte en rand!! Det är det bästa man kan ha¨!
    ÅHHH vi älskar lamm i denna familjen! Speciellt min son. (8år) på sommaren när vi grillar vill han alltid ha lamm ,en ggr började han grina i affären för att det var slut...;)) tidningspapper  är kanonbra att putsa med har jag hört!
  • jessica p

    Go Mörra! lika spännande varje gång man går in och ser vad man har missat. Jag ska ikväll beställa tyg/färg prover på mina tärnors klänningar så att det blir rätt grön nyans från landy. Sen när man fått dessa(vilket inte dröjer allt för längr hoppas jag) så är det bara att skicka beställningen på alla 5 klänningar. 2 till mig, en vardera till tärnorna och en till min lilla prinsessa. Åh vad jag längtar!  Sen kommer alla mina grannar se mig dansa omkring i mina klänningar och undra vad jag håller på med......
    vi har inte berättat för någon att vi ska gifta oss förutom de "inblandande" vi kommer att skicka ut inbjudningarna i sommar , kan det inte bli sommar nu!!! jag vill ju berätta och skrika ut det till alla, men just nu så får jag göra det här istället JAG SKA GIFTA MIG!!!!!! och  jag har panik inför all planering....;)) (kan fortf. inte göra gubbar)

  • jessica p
    Skumboll skrev 2011-04-05 10:40:41 följande:
    Nej, oftast så är gratislösningarna låsta att man inte kan gå in och ändra betalsätt. Jetshopfree erbjuder bara paypal som betalningslösning, inget annat vilket retar mig lite. 

    Faktureringen fixar jag själv i sådana fall, det är bara återkommande kunder som skulle få det i sådana fall. Lite risky kanske, men men... 

    Finns massor med bra betallösningar, men jag har ingen lust att betala en månadsavgift på några hundra innan jag ser att det ens fungerar. 
    1700tal skrev 2011-04-05 10:30:20 följande:
    Skumboll, får du betala paysons avgifter per köp oxå utöver shoppens egen transaktionsavgift?
    Nej, paypals avgifter är inräknade i de 5%. 
    jag är ju helt lost vad gäller det mesta inom detta forum men jag ska ju betsälla via landy och då begär dom at t man betalar via paypal. är detta gratis el. kostar det at vara registrerad inom p.pal? ligger man och betalar/år med tanke på dessa 5 % el är det enbart vid beställning/betalning? hoppas att ni förstår min fråga har lite svårt att formulera mig , mkt bättre på att gaffla in live så att säga........-d
  • jessica p
    1700tal skrev 2011-04-05 11:04:01 följande:
    Nej nej, nu har vi ställt till det och satt myror i huvudet på er stackars tjejer!

    Vi pratar om egna webshoppar här i sverige, vårt eget levebröd... Har inget med klänningarna att göra. Det kostar inget att betala med payson, det är företaget du betalar till som betalar avgift till payson...

    Dessa 5 % är vad skumboll ska betala när hon startar sin nya webshop med bebiskläder här i sverige!
    ha ha ha tack!!! vad är det för ngr bebiskläder?(skumboll)
  • jessica p
    Skumboll skrev 2011-04-05 20:33:59 följande:
    Nu får man inte göra reklam för egna företag här men jag syr färgglada, mjuka, bekväma kläder till bebisar och barn. 
    nä det är ju klart att man inte får........;)) önskar att man kunde sy en raksöm utan att behöva sprätta..... synd att man inte har ngr bebisar längre..
  • jessica p

    Smyger in här lite...
    Jag har haft mailkontakt med landy, där jag skall beställa 2 tärnklänningar, 2 brudklänningar(kan inte bestämma mig) och 1 näbbklänning.
    Bad om att få typrover på tärnklänningarna i grönt,då jag tyckte att det var lite svårt att se på deras färgkartor.
    Betalade för detta ,men får ändå mailat till mig färgkartor!!! Ngn som vart med om samma el. som faktiskt har fått hem tygprover? Jag vill inte beställa och sedan hoppas på att det blir i rätt nyans el. att man blir grymt besviken när klänningarna kommer...HJÄLP!!!

  • jessica p
    Darling Daisy skrev 2011-06-05 08:55:25 följande:
    Jessica:
    Jag har beställt från Landy och fick färgprover skickade via mailen. Dock gällde mitt färgval bara brudklänningsfärger, det de kallar 5 main colors. Färgen på den mailade bilden stämde väl överens med klänningen som sedan kom hem.

    Ett tips är att fråga dem vad de kallar färgerna: typ "what do you call color nr 4, 11 and 45?"
    Det hjälpte i alla fall mig enormt att få veta att en färg som jag tyckte såg brun ut kallades för "kind of blue"
    Ok, tack för era snabba svar.Tycker att när man trots allt betalat 200 kr att man ska få tygprover hemskickat el?
    Inte mailade.
  • jessica p

    ha ha sniiiigelpost, jag ska maila igen och se vad de kan göra åt saken, jag har gott om tid på mig(okt) el?

  • jessica p

    Fröken Söt :Härligt att höra att ngn fått /beställt från landy vilket jag nu också gjort! Har dock inte fått svar ännu men allt löser sig! Det har jag märkt att det har gjort för er alla här...;))
    Tack alla för alla bra trådar här på BT! 

  • jessica p

    Har äntligen fått mina klänningar från Landy!
    Är riktigt nöjd,beställde 2 brudklänningar och 2 tärnklänningar och 1 näbbklänning.
    Dock var brudklänningarna för stora(kommer självklart gå till en sömmerska) en var vit och den andra ivory, hade bett om att få båda i vory men nu i efterhand så är jag väldigt nöjd med den vita.
    Näbbklänningen var i ivory (verkligen jätte fin) men med tanke på att jag nog kommer att välja den vita så vill jag ha vit näbbklänning till min dotter också.

    Men nu behöver jag verkligen HJÄLP, TIPS och RÅD .... underkjol? vad ska man ha?

    Tacksam för svar.

    Jag vill också passa på att tacka alla här inne för att ni delar med er om allt, har varit till mkt hjälp för min del.
    Läser ofta vad ni skriver men skriver nästan aldrig ngt själv ;)

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!