Inlägg från: ChristineL |Visa alla inlägg
  • ChristineL

    Brud 2013

    Wirre 81 skrev 2012-04-28 02:34:59 följande:
    Jag måste bara fråga er...
    Är det bara jag som kan känna att vi skiter i allt jävla planerande och gifter oss i "smyg" i sommar istället???
    Jag vet inte om det är för att det är så "overkligt" långt borta (550 dar eller nått sånt) eller för att inget är bokat (inte kyrka eller lokal bara datumet är spikat) och jag har ingen eller lycket liten möjlighet att kolla upp sånt hemmifrån då bröllopet står 60 mil bort...
    Sen kan jag bli less på att så mycket pengar ska spenderas på en enda jävla fest - man kommer ju inte använda 80% av sakerna man handlar igen...
    Från att planera ett underbart vinterbröllop så känner jag bara att jag skulle kunna tänka mig att i sommar, bjuda in de som vi vill ska komma, sen ha en tipsrunda som leder till kyrkan och voila vi ska gifta oss...

    Fast å andra sidan vill jag ju ha mitt bröllop som jag drömt om (i olika former) sen jag var liten...

    Jag vill ju inte gifta mig för bröllopets skull, jag vill gifta mig för att jag älskar den mannen som jag vill spendera mitt liv med...

    Så är det någon mer eller bara jag som känner så här???
    jag känner precis likadant ibland! men inte riktigt av samma anledningar som du, utan för att mor min lägger sig i alldeles för mycket om allt! På senaste tiden nu har varit helt tyst, men från det han friade och i flera veckor framåt var det tjat om både ditten och datten som jag inte alls höll med om, mest om VAR jag MÅSTE gifta mig. Enligt henne MÅSTE jag gifta mig i min hemstad då hela min familj bor där, och jag måste tänka på min familj, för alla har inte råd att bo på hotell och resa och det var alla möjliga anledningar. Nu är det så att vi har bestämt att vi vill gifta oss här i närheten av där vi bor. Vi flyttade hit för att starta vårat liv tillsammans, då är det här vi vill gifta oss, sen är det upp till de inbjudna hur viktigt det är för dom att närvara, så känner vi. Men jag hade god lust att lägga ner alltihop och gå till rådhuset asap!
  • ChristineL

    Det här med klänningar igen, finns en lååång tråd här om kinaklänningar, som jag inte riktigt orkar kolla igenom, men det verkar nästan vara värt att beställa från nån sån tillverkare. Vad tror/tycker ni? Jag känner att jag vill ju verkligen att min brudklänning ska sitta perfekt, och vill ju prova ut den. Tänk om man beställer en klänning och passformen blir helt fel?

  • ChristineL
    Doofie skrev 2012-04-29 17:14:59 följande:
    Har också funderat på om man ska beställa, men jag har inte riktigt fått nån bra känsla av de som gjort det.. tänk om den sitter dåligt, då måste man ändå fixa hos sömmerska. Tänk om tyget känns och ser billigt ut? Jag känner inte att jag vill chansa. Har även blivit rekommenderad att inte beställa kinaklänning av en bekant som inte var nöjd alls..
    Så är du rädd att passformen ska vara dålig får du säkert vara beredd på att den måste justeras efter ankomst..
    Då är det inte bara jag som tvekar, skönt! :) Nej, bättre att prova ut den ordentligt hos en brudspecialist som kan göra ändringar eller låta nån sy en från scratch. Synd att man inte känner nån som kan sy annat än gardiner :P
  • ChristineL
    CoG skrev 2012-05-01 14:49:03 följande:

    Idag köpte jag vita ramar strl 10*15
    Dom ska jag slipa av lite färg på så att dom får en lite nött look,
    sedan ska jag ta bort glaset och rama in griffelplast (eller måla med griffelfärg i)
    Dom ska vi anv till "Meny ramar" att ställa fram på buffebordet
    så att alla kan se vad det är dom tänkt lägga upp på sin tallrik :)


    Det kommer ju bli jättesnyggt!
    Jag har möjlighet att skriva ut "griffeltavlor" på jobbet, så jag ska göra små skyltar till buffébordet =)

    Hur långt har ni kommit med bröllopsmusik? Iom att vi inte ens har bestämt oss för kyrkligt eller borgerligt än (jag vill kyrkligt av ekonomiska skäl, och han vill borgerligt :P) så tycker jag att det blir lite svårt, jag har hittat massa fint att ha som in- och utgångsmusik och som passar oss väldigt bra. Men ska vi gifta oss borgerligt så vill jag vara ute och då blir det svårt, haha i-landsproblem! Men när vi pratade musik nu i helgen så letade vi låtar som funkar på orgel och då var han plötsligt med på det, vi får se vad det blir :)
  • ChristineL
    CoG skrev 2012-05-02 11:07:11 följande:

    Vilket lyx att kunna ordna det på jobbet!
    Tar du beställningar på griffeltavlor?


    Jag skulle gärna göra det, men vet inte vad chefen skulle säga ;) Jobbar i butik men har tillgång till riktigt bra skyltprogram där. Men det kanske man kan ladda ner nån stans ifrån annars..?
  • ChristineL
    FruHassel skrev 2012-05-02 12:42:20 följande:
    Kanske ha nothing else matters på piano att gå in till ?! Min sambo är stort fan av metallica och det är en av de bästa konserterna vi varit på ihop (Big 4 förra året i Göteborg)
    Nothing else matters finns på orgel på youtube! Helt underbar! Skrattande
  • ChristineL
    CoG skrev 2012-05-03 03:19:19 följande:
    Vad har ni för program då?

    Annars får vi måla eller lösa det på annat sätt,
    dessa chefer ;)
    Easy Display heter det, sitter och funderar på också om man kan ladda ner nåt tilläggsprogram till typ word eller paint... Drömmer Jag är inte så bra på sånt där, jag har inte ens kollat om jag får använda grejer från jobbet, jag bara planerar att det är ok ;)
  • ChristineL
    CoG skrev 2012-05-03 13:16:43 följande:
    :)

    Det borde väl inte göra något om du testar för eget bruk.
    Det är ju för en god saks skull :)
    Tror han är okej med, löneförmåner du vet ;)
    Doofie skrev 2012-05-03 14:29:12 följande:
    Någon fler som ska skicka ut Save-the-date, eller nöjer ni er med inbjudningskort? Vi har precis beställt våra STD och skickar nog ut dem någon gång här i Maj.
     Vi kommer nöja oss med inbjudningskort, det skickar man ju ut så pass tidigt ändå så tror inte folk hinner boka in nåt annat ändå, och i så fall får dom väl välja det dom tycker känns viktigast =)
  • ChristineL

    Enligt Planeringkalendern här under Verktyg ska man skicka inbjudningarna tre månader innan bröllopet, och sätta osa 1-1, 5 månad innan.

  • ChristineL
    FruHassel skrev 2012-05-06 19:45:55 följande:
    Är det bara jag som är bridezilla nervös att inte dagen ska bli så bra som jag vill?!
    Ånej! Dock känner jag mig rätt lugn just nu, är ändå mer än ett år kvar för oss. Men det är bannemej dags att bestämma sig för kyrkligt/borgerligt. Vad kan jag använda för argument för kyrkan mot min m2b? Han säger typ att han inte vill gifta sig i kyrkan för att vi inte är kyrkliga av oss, och det stämmer ju visserligen och jag kände från början att det egentlligen inte spelade nån roll. Men, det har varit jättesvårt att hitta en lokal som passar oss och våran ekonomi framför allt. Så det är det jag har sagt, rent ekonomiskt sett är det bättre med kyrkan då man får med lokalen "på köpet". Andra tips?
Svar på tråden Brud 2013