Inlägg från: Frida87 |Visa alla inlägg
  • Frida87

    Brud 2013

    MeahJ skrev 2011-10-14 13:48:10 följande:
    Frida; ja klänningen har hängt några år i min garderob. Det var tänkt att vi skulle gift oss redan 2005.
    Men några av våra familjemedlemmar gick bortnära varann och då la vi bröllopet på is då vi kände att vi inte orkade med allt vad bröllop innebär.
    Vi har inte bestämt datum än, utan bara att det blir under sommaren 2013.
    Jo det förstar jag, det gar ju itne att planera för sadana oförutsedda och hemska händelser.
    Förhoppningsvis far ni 2013 er dag utan alla sorgligheter. :)
  • Frida87
    missidis skrev 2011-10-14 19:15:43 följande:
    Ja vi har bestämt en del Vi kommer ha vitt och champagne/guldtema. Lite romantiskt sådr med lite slitna detaljer på ljuslycktorna.. Svårt att förklara... Lagt upp inspirationsbilder i min blogg (vinterbrollopet.blogg.se) och sen kommer festen vara på River Café ligger på en pir ut i havet superfint så vi slog till direkt då det är så mkt vi (modernt men ändå romantiskt) (www.rivercafe.se) lgger in hemsidorna ist för bilder då jag skriver från telefonen Återkommer med bilder helt enkelt! Vigseln är ju på Gunnebo Slott!
    Supermysigt ställe! Hade önskat mig nagot liknande fast i Stockholm :P. Verkar dock svart att hitta. Superfint verkligen!
  • Frida87
    missidis skrev 2011-10-17 18:53:06 följande:
    Frida87: Ja det är supermysigt! Bra att Göteborg lyser upp när det är mörkt med Har ni bestämt ställe ni ska vara på?
    Nej men vi har kollat ut lite olika alternativ. Eftersom vi skall ha ganska manga gäster (120-130 st), sa kan vi inte vara pa en vanlig restaurang eller liknande för da maste vi beställa och betala alkoholen fran dem.

    Vi hade tänkt att ta en cateringfirma till maten och sedan köpa alkohol i Tyskland (vi bor där nu sa det vore smidigt.. vet dock inte om vi kommer att fortsätta bo här enda till 2013 men iaf).. Detta för att halla nere kostnaderna sa mycket som möjligt.
    Blir ju väldigt dyrt ända.

    Detta gör att utbudet pa lokaler i Stockholm minskar ganska drastiskt, sa vi har kollat över internet pa ett par alternativ och skall boka tid för visning av lokalerna i verkligheten till varen:). 
     
  • Frida87
    Domyoji skrev 2011-10-18 10:15:31 följande:
    Gud så många fina klänningar, flickor 

    Jag friade till min flickvän på hennes födelsedag den 17 augusti i år

    Ung, dum och fattig man utan några framtidsplaner,  så såg mitt liv ut innan jag träffade henne, men det ända jag kan tänka mig nu är hur våran bröllopsdag skulle se ut, hur hon skulle se ut i klänningen, hur, ja, hur våra barn kommer till och se ut när vi faktiskt båda är halvraser, haha, vilket betyder att våra barn kommer ha ursprung från 4 olika länder, men kommer ha medborgskap för ett femte land

    Det var inte det jag skulle tala om, förhoppningsvis gifter vi oss 2013, våren hade jag väl hoppats, men kanske på just den 17 augusti, istället

    Jag hoppas ni fortsätter diskutera och dela med er av era tips och ideer, så att jag kan föstå lite mer om hur min w2b egentligen tänker

    Mvh,
    Domyoji
    Vad roligt med lite killar ocksa :). Alltid bra med lite blandning.
    Vad trevligt med frieriet! Ni verkar lyckliga :D
    Lycka till med planeringen!
  • Frida87
    dellelgarin skrev 2011-11-09 12:43:25 följande:
    Hej får man plats här? Vi planerar att gifta oss i juni 2013 efter frieri i oktober :)
    Åh vad kul! Samma dag som oss och vi förlovade oss också i oktober:).
    Har ni planerat något ännu? 
  • Frida87
    dellelgarin skrev 2011-11-09 23:56:56 följande:
    Frida: vi har planerat lite löst än så länge. Troligtvis blir festen hemma vi har lada med loft som vi har påbörjat renovering av. Det kommer troligtvis bli lammgrillning och liveband, 85 personer står på gästlistan just nu , ni då? Hunnit planera något?
    Vi har också precis börjat. Det enda som är klart är kyrkan där vigseln skall hållas och det preliminära antalet gäster som ni nu har fått ner till c:a 130 (min blivande har en stor släkt). Hoppas kunna boka lokal under våren och även catering sedan får vi se.. 
    Det får vänta till efter jul och efter att jag har sålt min lägenhet iaf :).
     
  • Frida87
    dellelgarin skrev 2011-11-21 16:27:39 följande:
    Frida....... jag läste på din presentation att din fästman friade i Prag, det gjorde min med!!

    Mitt på det stora torget i gamla staden gick han ner på knä den 13 Oktober alltså nästan två veckor efter er, vart friande din blivande??
    Gud vad mysigt! Han friade uppe i ett av tornen som ligger vid Karlsbron:D. Det var supermysigt och utsikt över hela staden. Jag hade verkligen ingen aning så blev chockad. När planerar ni bröllop? Börjar tycka att det är så lång tid kvar!! Vill planera nu nu nu... 
  • Frida87
    dellelgarin skrev 2011-11-24 09:36:37 följande:
    Vitguldsringen högst upp gillade jag skarpt, den skulle nog passa med min förlovningsring

    eller vad tror ni?
    Gud är detta din förlovningsring också? Såg det nu... men om det är det så är den väldigt lik min ring... verkar som att våra män tänker lika (elelr jag pekade ut den... men ändå) här är min förlovningsring.

     


    CHRIST Diamonds Damenring
     
  • Frida87

    Hej hej igen!

    Gud har varit borta länge! Så mycket som har hänt här inne!
    Nu har vi iaf tagit upp lite bröllopsplaner igen och bokat visningar av tre lokaler i början av juni! :D
    Kommer att bli så roligt! Vi har även preliminär bokat våran favoritlokal till vårt datum då detta inte kostade något extra:).
    Hur går det för er andra?

     

  • Frida87
    ChristineL skrev 2012-04-21 23:20:40 följande:
    Vi pratade ringarna och min fästman säger att han också vill ha en till ring, brukar männen ha två ringar? Jag hade tänkt mig att han antingen gör om förlovningsringen eller skriver in bröllopsdatumet bredvid förlovningsdatumet. Naturligtvis får han göra som han vill, men hur vanligt är det att mannen har två ringar? Hur ska ni göra?
    Min pappa har två ringar och det är väl inte jättevanligt men det förekommer. Jag och min blivande pratade igenom innan vi förlovade oss om han ville ha två ringar eller en eftersom det avgör lite tjockleken på förlovningsringen. Min blivande ville dock ha en ring och kommer att skriva in bröllopsdatumet bredvid förlovningsdatumet. 
     
  • Frida87
    Doofie skrev 2012-04-24 06:10:12 följande:
    Den är riktigt snygg! Har också tittat på den. Finns flera på www.preownedweddingdresses.com om du inte vill betala fullt pris ;) Men det verkar finnas främst den champagnefärgade där.. Kolla på Allure

    Jag gillar dessa (första är min ABSOLUTA dröm!):





    Ser ut som om 2013 kommer att bli spetsklänningens år ;). Jag är nämligen också inne på en klänning i spets. Just nu tycker jag bäst om Garamaj Milano.Tyvärr hittar jag ingen bild som jag kan kopiera in här men ni får googla den så ser ni :). Jag har avsatt en vecka i februari för att kolla på brudklänningar (ett måste eftersom jag kommer att bo i mexiko under 2 år framöver så får lösa allt på distans med att åka hem och prova i februari och sedan vara ledig 1 månad innan bröllopet för att fixa med slutdetaljerna. Får se om jag ändrar mig angående klänningen men jag tyckte att era klänningar var superfina!
  • Frida87
    queenemma skrev 2012-04-26 10:24:39 följande:

    Nu är lokalen bokad :) Härligt! Bara kyrkan kvar att boka då så skönt att en del är avklarad se vilken kyrka det blir och vilken tid hoppas på att det blir klockan 3 tycker det är en lagom tid att gifta sig.


    Vilken tid kommer ni andra att gifta er?


    Min blivande bokade både tiden kl. 15 och 17 eftersom han bokade kyrkan spom en överraskning. Vi har dock bestämt oss för att ta tiden kl. 15. Mest för att jag vill ha fotografering efter kyrkan och inte innan. Vi kommer att ha ett barnfritt bröllop eftersom ingen av våra närmaste vänner har barn och inte vi heller. Vi vill ha en rolig fest.
    Vi kommer nog boka så att vi har lokalen hela dagen så kommer cateringen fixa med allt innan och sedan så kan gästerna gå dit och ha lite drinkar och mingel innan bröllopskålen och sedan bärjar nog middagen runt 18 :).

    Kul att alla andra också valt tidiga tider:). 
  • Frida87
    queenemma skrev 2012-04-27 09:51:23 följande:
    Vi ska inte ha barnfritt då vi själva har 3 barn och dom flesta andra har också barn. Men kommer ändå ha fest på kvällen för dom som vill så det är upp till föräldrar att bestämma hur dom vill ha med barnen om dom ska närvara eller ej. Vill inte ha en fyllo fest så kommer servera kex, ost och frukt under kvällen när festen sätter igång tror på att om mna gör det så sitter dom flesta och äter sånt gott samtidigt som man tar ett glas vin. Som sagt ska vara barnvänligt och jag hoppas och vill tro att dom flesta har förståelse för att man då inte super sig full på vårat bröllop :) Är det barnfritt så kan man ju dricka mera :)
    Jo det förstår jag! Hade jag själv haft barn så hade jag nog också valt ett barnvänligt bröllop. Hoppas inte att folk super sig redlösa iaf. Men lite små lulliga med mycket dans hoppas jag på! (kanske inte så barnvänligt). Men som sagt vi har inga nära vänner med barn som är små, det är endast min blivandes ena kusin som har en son på då 4 år och hans äldsta styvsyster som har två söner på 8 och 10. Tror inte att det skall vara några problem för dem att hitta barnvakt. 
    Skulle några av våra vänner få en bebis tills bröllopet (börjar ju snart bli dags att bli gravida om de skall hinna) så kanske vi får göra ett undantag för den lilla bebisen men då antar jag att de även kommer att gå hem tidigt. 

    Jag tycker att det låter som en mysig tillställning! Blir nog väldigt trevligt och lite lugnare.
    Jag hoppas nog att när vår fest väl sätter igång att våra vänner och släktingar vill upp och dansa (både jag och min blivande älskar att dansa).  Men vi får se.
    Kanske blir vi som dansar mest, dock blir det inte så jättesent då de flesta lokarer vi har tittat på endast hyrs ut till kl 1 eller 2. 
    Ganska lagom så vi hinner till hotellet :).

     
  • Frida87

    Vi tänkte skicka ut våra inbjudningar (vi skickar inga save the date-kort) i början av januari nästa år och vi gifter oss 1 juni. 

    Vi har dock redan talat om datum m.m. till våra närmsta vänner och släktingar så de vet om det.

     

  • Frida87
    Wirre 81 skrev 2012-05-03 16:16:25 följande:
    Jag tänker skicka ut save-the-date kort i början av 2013 (vi gifter oss i december) så folk kan spara semesterdagar och lite pengar. Vi gifter ju oss en onsdag så man behöver nästan ta ledig hela veckan.
    Funderar på om vi ska ställa till med 3-dagars nämligen. Eftersom vi gifter oss i sambons hemstad, 60 mil bort, så åker man nog upp dagen innan och som tidigast på em dagen efter.
    Tanken var väl någon aktivitet samt middag den 10:e (för att alla ska få en chans att träffas innan) sen bröllopet den 11:e och sen något brunchigt den 12:e (för att tacka och så). 
    Själva inbjudningskorten kommer nog skickas ut i slutet av augusti (3 månader innan)
    Vad intressant att ni gifter er på en onsdag. Är det någon speciell anledning?
  • Frida87

    Hej igen... lång frånvaro, det har varit mycket fix med flytten hit till mexico men nu har vi bott in oss lite :).
    Vi har även hunnit med att boka lokal! Jippie!!! Sedan har jag köpt flygbiljetter hem för att köpa bröllopsklänning med min mamma i februari så det flyter på. Hoppas att det går lika bra för er andra! 

  • Frida87

    Vi gifter oss första juni och har skickat ut save the date meddelande i måndags (detta eftersom man då  gick ut med att stockholm marathon skall hållas samma dag som vår vigsel). 
    Eftersom min man är från en annan stad och stora delar av hans släkt måste bo på hotell plus att vi har många vänner som kommer ifrån andra länder så var vi tvungna att skicka save the date så fort som möjligt för att de skall ha en chans att få bo där de önskar.

    Annars har vi hört av oss till fotografen vi önskar denna vecka(hoppas att hon är ledig). 

    Kan tillägga att vi kommer att skicka ut inbjudningskorten i februari nästa år.

     

Svar på tråden Brud 2013