Inlägg från: Frida87 |Visa alla inlägg
  • Frida87

    Brud 2013

    Hej hej,

    Min fästman friade till mig i helgen och vi gifter oss ocksa 2013.
    Han hade redan bokat kyrka innan frieriet, sa det blir i Storkyrkan i Stockholm den 1 juni 2013! :)

    Kul med fler som är ute lite tidigt!

  • Frida87
    Vingabrud skrev 2011-10-10 10:56:50 följande:
    Frida87 : Vad kul , vi kommer oxo gifta oss samma dag 1Juni 2013 , kul med en "tvillingbrud" Glad
                      Jag älskar att planera och är kanske ute i väl god tid men skönt att höra att det finns fler som jag 
                      därute. Har redan både klänning ,fast den är lånad så jag har inte köpt den, och skor , eftersom jag
                      redan hade klänningen klar och hittade dom perfekta skorna så passade jag på att köpa dom , och då
                      har man ju det avbockat redan oxo.
    Vad roligt! :D Du var ute i godtid! Jag skall nog väbnta med klänning till sommaren eller hösten nästa ar iaf. Men det är tradition i min familj att Brudens mamma köper klänningen at bruden sa är inte sa orolig för det :).
    Skall bli mysigt att göra det tillsammans med henne ocksa.
    Bor ju i Tyskland för tillfället sa det har inte blivit sa mycket mer än kyrka bokat men vi har börjat fundera pa lokal, gästlista och budget :)
  • Frida87
    Tezz81 skrev 2011-10-10 11:37:31 följande:

    Efter 12 år tillsammans och 10 år som förlovade så har jag sagt att jag vill gift mig den 1 juni 2013. Väntar bara på ett frieri. I annat fall gör jag slag i saken på skottdagen. För den 1 juni är det min tur...


    Valde ni datumet efter ngt speciellt? Vi förlovade oss 1/6 2001 så därför vill jag gifta mig då... Lycka till....


    Hej Tezz81,
    Jo det later som att det är pa tiden. ;) Vi hade diskuterat datumet innan och jag gillade det datumet mest för att det verkade praktiskt.. innan skolavslutningar och student, en lördag och samtidigt inte i maj (eftersom min fästman och alla hans systrar fyller ar da, han fyller dessutom 30 ar 2013) sa det är redan för mycket fester för oss i den manaden. Plus jag gillar juni... ljust och härligt :).  

    Sedan visade det sig vara ännu bättre da min fästman planerat att fria i början av oktober. Han valde da den 1 oktober sa att det skulle matcha datumet för vigseln och sedan sa bokade han faktiskt kyrkan.
    Sa när han friade berättade han även detta för mig :D! Superglad blev jag kan jag säga!

    Har du och din man pratat nagot om möjligt frieri eller har du nagra misstankar om när han tänker göra det?
  • Frida87
    filibustern skrev 2011-10-10 19:01:01 följande:
    hej!
    jag och min fästman ska oxå gifta oss 2013. har ingen aning om när. men det är väl det året i alla fall. vill bara börja planera NU! men min M2B är inte så entusiastisk av någon anledning... /=/ men de e ju ett bra tag kvar. ^^ vad har ni för budget? för det är väl det som jag har mest problem med... kan man hålla nere kostnaden över så lång tid? 
    Vi har tänkt en budget på c:a 150 000 kr för runt 120-130 gäster :)
    Tyvärr verkar allt så hemskt dyrt trots att jag personligen tycker att 150 000 kr är en otroligt stor summa.
    Min klänning är ej inkluderad i summan eftersom det är tradition i våran familj att brudens föräldrar står för den. :)
    Hur ser det ut för er och hur många gäster har ni tänkt er? 
  • Frida87
    missidis skrev 2011-10-11 17:05:47 följande:

    Vi kommer ha 60-70 gäster och har en budget på 100000


    Var gifter ni er?


     


    Jag kommer ha två tärnor och de är mina barndomsvänner som kommer vara tärnor, min syster kommer vara toastmadame. Jag tänker bara utifrån vad jag vill den här dagen och skiter faktiskt i vad andra tycker/ eller ska vara. Vårt bröllop och vår dag...


    vi gifter oss i Stockholm :) ni då?
  • Frida87
    Tezz81 skrev 2011-10-11 20:33:32 följande:

    Nej jag vet inte om och när det kan bli ett frieri... Som det ser ut nu så får jag nog stå för det själv..... Men det får gå endå.


    Drömmen är ju att han ska fråga men vi får se hur det löser sig.


    Han vet om att jag har bestämt datum och allt. Just nu håller han mig på halster bara. Han vill inte ha ngt stort så vi får kompromissa....


    Önskar jag hade en karl som var lite mer handlingskraftig i vissa fall....


    Har hittat vilken klänning jag vill ha. Vet vilken k:a m.m


    I huvudet är planerar jag för fullt. Vill bara ha allt bekräftat....


    www.venusbridal.com/bridals/venus-informals/V...


    Min drömklänning...


     


    Vad fin den var! Väldigt vacker. Jag har börjat kolla runt men det är så många vackra att det är svårt att bestämma sig :). Tur att det är lång tid kvar ;). 

    Fast det är väl häftigt att fria själv också. Då kan du ju planera själv hur du vill ha det och hur du vill att det skall gå till.
    Jag har varit förlovad en gång tidigare när jag var 19 år, jag och mitt ex hade varit tillsammans länge och tyckte att det var ett naturligt steg. Men han bestämde hur förlovningen skulle gå till och inget blev alls som jag hade hoppats på. 

    Först tog han inte ledigt från sitt jobb (det var en röddag för alla andra) sedan kom han ändå försent till att hämta upp mig, han glömde att boka restaurang så det blev drive-in på Mcdonalds :P. Han gick inte ner på knä, frågade inte ens frågan.. osv.. allt var lite av ett fiasko faktiskt.

    Sedan bröt jag förlovningen helt enkelt därför att vi var för unga och ville pröva att vara med lite olika personer och inte bara med en för resten av livet, vidare så växte vi ifrån varandra.

    Nu med min nuvarande fästman var frieriet allt jag någonsin drömt om. Han planerade allt själv, bokade en romantisk resa till mig i födelsedagspresent, vi blev uppgraderade av hotellet till en superfin suite, han valde en fantastisk plats, gick ner på knä, hade bokat kyrkan redan och han hade bokat både en lunchrestaurang (han friade runt kl. 14) och en middagsrestaurang som var helt underbar.

    Så genom att planera själv är du ju inte lika mycket i händerna på någon annan... men kanske är jag som är lite kontrollfreak ;)
  • Frida87
    Tezz81 skrev 2011-10-11 21:35:42 följande:
    Kan väl erkänna att jag är lite av ett kontrollfreak jag också... Lite tråkigt att fria på skottdagen bara. Fast det måste man väll kunna göra under sommaren också. Det finns ett mysigt ställe mitt i skogen här. I vitsippstid så är det FULLT med vitsippor bland gamla lador och slogbodar. Är helt underbart vackert. Funderar på att packa picknick korgen med massa gott och åka dit i sommar. Vi har varit förlovade sen jag var 20 (han 22). vi är nu 30 resp 32.... 2 barn (3 & 7 år) och hus....... är liksom bara det där sista som fattas nu....
    Klart du kan fria när du vill! Jag tycker det där med att tjejer bara kan fria pa skottdagen är lite förlegat.
    Fria du när det känns bäst för dig.. fast din sambo kanske hinner före dig da ;).

    Jo jag förstar men ni har ju varit tillsammans sa länge och ibland tror jag att killar som investerat sa mycket i förhallandet redan (barn, hus, förlovning osv.) ibland lätt glömmer bort (tycker det är onödigt) med själva bröllopet. Jag har iaf fatt den känslan när jag har läst här inne pa BT.

    Jag tror nog att det blir mysigt oavsett hur du gör det sa länge det är innerligt menat :)
  • Frida87
    filibustern skrev 2011-10-12 08:59:36 följande:
    o harre va dyrt! vi har en budget på 15-20 000. det dyraste blir väl ringen. ska försöka öra mycket själv, håller på med scrapbooking så jag kan göra inbjudningskorten, och kan ju använda konservburkar till vaser och så. vi tänkte oss ca 20 gäster (blir nog inte ens det) :P det blir närmsta familjen samt närmsta vännerna. min m2b är ensambarn, så det blir inte många på hans sida. själv har jag 4 syskon med respektive. :P vi har väl inte börjat planera så mycket. men igår kom vi fram till att vi vill ha mycket granris på bröllopet. tänkte ha en brudbukett av granris, kottar å lingon. på bordet kommer det vara granris och ev. mossa med ljus på. men vet inte hur mossa luktar, kanske luktar lite äckligt. :P men typ skogstema på vintern :) 
    Jo det blir dyrt. Jag hade nog kunnat tänka mig ett bröllop pa runt 80-100 gäster men om vi skulle ha haft 100 gäster sa far min man nästan bara bjuda 1 kompis. Hans familj är väldigt stor och han är skilsmässobarn sa det är en drös med nära extra syskon och deras respektive... totalt är extrasyskon plus hel syskon hela 8 stycken och alla utom en har respektive sedan en lang tid tillbaka. Min familj är "lättare" da mina föräldrar har hallt ihop sedan de var 15 och har bara mig och min bror. Vidare har jag endast en morbror med moster och tva kusiner, en faster och morföräldrar samt farmor. Sedan är släkten slut.
    sa för mig hade det varit lungt med ett lite mindre bröllop men han vill dela dagen med alla sina nära och det respekterar jag sa därav blir det dyrare.

    Vidare maste jag väl erkänna att jag inte alls är en pysslig och händig tjej (min fästman är händig men jobbar alldeles för mycket för att ha tid att fixa mycket själv). Sedan är det svart i Stockholm att hitta lokaler där man kan fixa mycket själva. Iaf har vi haft problem med det. Vi satsar pa att hitta en lokal där vi kan ta med oss egen alkohol men sedan blri det catering pa maten.

    Later som ett väldigt vackert och intimt bröllop! Väldigt mysigt! Väldigt natur inspirerat! 
    :D 
     
  • Frida87
    MeahJ skrev 2011-10-14 12:24:37 följande:
    Vad roligt att höra att planerandet och bokningar är i full gång!
    För att ge varandra inspiration, stöd och ideér, kan ni inte lägga in lite bilder på det ni planerar, har köpt osv..
    Vore skoj tycker jag.

    Detta är min brudklänning och den har ett minisläp ;). Såå nöjd över den.


     


    Vad fin den är! Har den levererats redan? Har ni bestämt ett datum för vigseln förresten? (du kanske har nämnt det förut.. har inte orkat ga igenom alla tidigare inlägg).
  • Frida87
    missidis skrev 2011-10-14 11:37:42 följande:

    Vi har bokat vigselplats, restaurangen där festen är, vet färgtema och vilka som kommer vara tärnor/marskalkar och sen har vi precis bestämt vilka inbjudningskort/vigselprogram och festprogram vi ska ha. Jag vill att allt ska vara i samma tema så vi tar allt från ett ställe :)


    Vi kommer gifta oss 2013-02-02 :) Wihoooo


     


    Ni då?


    Gud vad duktigt! Far man fraga vart och vilket färgtema ni har valt?

Svar på tråden Brud 2013