Inlägg från: Olaulin |Visa alla inlägg
  • Olaulin

    Brud 2013

    Hej!
    Här är ytterligare en som ska gifta sig 2013 (om allt går som det ska). Min sambo friade i december 2011 och vi har just nu planerat att gifta oss antingen 6 juni eller 22 juni 2013. Riktigt roligt att hitta denna tråd, jag tyckte vi var ute i väldigt god tid som börjat planera nu, men märker ju att det kanske är ganska lagom ändå :) Hoppas få lite inspiration och tips här!

    Håller just nu på att leta plats för vigsel och fest. Vi vill gifta oss i eller i närheten av Göteborg, det finns ganska många ställen att välja mellan, men alla platser har antingen något jag inte tycker om eller är för dyra.. Det är inte alltför lätt det här, men än så länge väldigt roligt att titta, leta och fundera :)   

  • Olaulin

    Å, vilka fina skor! Riktigt söta, passar ju perfekt för ett vinterbröllop!

    Själv har jag suttit i flera dagar nu och febrilt letat lokal, för när det gäller den delen märker jag att man inte är ute i för god tid, ett ställe hade bara några få tider lediga nästa sommar.. Vi har preliminärbokat ett ställe, men det är lite för dyrt för oss egentligen. Dessvärre är det stället perfekt och alla andra jag kollar jämför jag ju självklart med det bokade...

    Hur har ni andra tänkt angående ställe med allt inkluderat, lokal med catering och egen dryck eller lokal med egengjord  mat?

  • Olaulin

    Skönt att höra att det inte bara är jag som har detta lilla problem :P

    Stället vi har bokat ligger jättefint, vi kan ha vigsel där och de som vill kan även sova på samma ställe. Det är helt i min stil och precis vad jag alltid velat ha. För oss skulle det kosta ca 50 000, men då ingår mat, dryck till maten, personal, och allt det där. Vi bestämde oss först för det, men dessvärre har mitt vikariat nyligen avslutats och jag söker därmed just nu jobb, så får jag inget inom kort blir det svårt att få ihop pengarna.

    Vi har därför börjat kolla runt lite efter ställen där man kan ordna med catering eller göra maten själva, vi är öppna för den lösningen även om det skulle vara skönt att få allt serverat :) Dock är typ alla lokaler jag hittat rent av ganska fula och jag kan inte riktigt komma över att den första är såååå fin! Jag har hittat ETT ställe som faktiskt är riktigt fint och där man får ordna allt själv, och då menar jag ALLT, finns inte ens porslin och bestick... Och det kostar 14 000 att hyra. Bara jag som tycker det är mycket för enbart en lokal..? Med ingenting i liksom.. Och dessutom känner jag mig stressad att välja eftersom det stället nästan är helt uppbokat redan, så om vi bestämmer att vi vill vara där måste vi göra det nu.

    Det där med grått hår känner jag igen, man får ju bara hoppas att man passar i det... :)

  • Olaulin

    Lisapi, jag har förstått att ni har tittat runt i Östergötland. Har ni kollat Bjärka-Säby? Vi har nämligen börjat kolla runt Linköping nu (vi bor i Göteborg och har letat här, men då jag kommer från Linköping tänkte vi att det ju kan funka och att det kanske fanns bättre där) och jag har fastnat för Bjärka-Säby (Gamla slottet). Tänkte om du varit där och kollat och hur det isf verkade..? Fick info och prisuppgifter idag och det hela verkar passa oss väldigt bra, så nu håller jag alla tummar att det faktiskt är så :)

  • Olaulin
    Lisapi skrev 2012-03-22 12:36:12 följande:
    Ja vi har bokat det och är förälskade. Det är fantastiskt! Vi är ju bara tvektill vår gästlist.
    Det ser fantastiskt ut och jag vill verkligen vara där nu! Ett litet problem är bara att dansen tydligen ska hållas på tredje våningen utan hiss och vi har en gäst som sitter i rullstol... Alltid ska det vara något!
  • Olaulin

    Vi har haft lite problem med att bestämma vad för slags bröllop vi ska ha, det har pendlat mycket, men jag tror att vi bestämt oss nu iaf. Det började med att vi skulle ha bröllop på herrgård med allt inkluderat kring Göteborg där vi bor, sen var det tal om en lite mindre variant på slott utanför Linköping där jag kommer ifrån och nu till sist verkar vi ha bestämt oss för att ha bröllopet hos min sambos mamma ute på landet, där det finns en loge vi kan renovera och fixa som vi vill. Det blir ett enkelt bröllop i stil med ett trädgårdsbröllop och egentligen precis vad jag hela tiden velat, men inte trott varit möjligt, tills vi ju kom på att vi kunde vara hos sambons mamma (vi själva bor nämligen i lägenhet). Kan äntligen jag sluta stessa med valet av lokal, vilket varit ett stort frågetecken ganska länge. Nu ska vi bara komma på vart vi ska ha själva vigseln... Någon som tänkt ha något liknande som oss?  

  • Olaulin

    FruHassel, jag har också kollat in en hel mängd bygdegårdar, men jag får panik så fort jag ser färgerna och stilen! Det går säkert fixa till med andra gardiner och så, men jag får lite svårt att tänka mig att det blir fint när jag ser dem... Vi tänkte nog måla vitt, så det blir ljust och fräscht :) Får hoppas det blir av med det renoverade stallet för er då! Jag tycker det är så mysigt med sådant, lantligt och personligt på något vis :)

    Välkommen Linda L, och grattis! :)

  • Olaulin

    Snaps-grejen var helt klart rolig, en sån måste man nästan ha!

  • Olaulin

    Det känns som det inte finns ett enda självklart val i allt detta (förutom vem man vill gifta sig med), finns så många olika varianter på allt! Vi skulle först ha grönt och vitt som färgtema, sen cerise och vitt, och nu är vi inne på flera olika pastellfärger. Först ville vi göra så lite själva som möjligt, men nu vill vi pyssla ihop massor med saker. Bävar nästan för den dag man ska välja bukett och tårta, finns så mycket fint! Aldrig kan man bestämma sig :)

  • Olaulin

    Jag tänkte först en bukett med gerbera, speciellt då vi var inne på cerise som temafärg, nu är jag sugen på pioner, riktigt fint. Tror jag vill ha en bukett med en sorts blomma iaf. Som jag tänker nu iaf, om ett år har jag säkert en annan idé!

  • Olaulin
    FruHassel skrev 2012-04-16 21:30:21 följande:
    Ja jisses det är otroligt svårt .... såna i-landsproblem vi har....
    Ja, och det ska vi ju nästan vara väldigt glada över :)
Svar på tråden Brud 2013