Inlägg från: dellelgarin |Visa alla inlägg
  • dellelgarin

    Brud 2013

    Hej får man plats här? Vi planerar att gifta oss i juni 2013 efter frieri i oktober :)

  • dellelgarin

    Frida: vi har planerat lite löst än så länge. Troligtvis blir festen hemma vi har lada med loft som vi har påbörjat renovering av. Det kommer troligtvis bli lammgrillning och liveband, 85 personer står på gästlistan just nu , ni då? Hunnit planera något?

  • dellelgarin
    Frida87 skrev 2011-11-11 16:43:51 följande:
    Vi har också precis börjat. Det enda som är klart är kyrkan där vigseln skall hållas och det preliminära antalet gäster som ni nu har fått ner till c:a 130 (min blivande har en stor släkt). Hoppas kunna boka lokal under våren och även catering sedan får vi se.. 
    Det får vänta till efter jul och efter att jag har sålt min lägenhet iaf :).
     
    Frida....... jag läste på din presentation att din fästman friade i Prag, det gjorde min med!!

    Mitt på det stora torget i gamla staden gick han ner på knä den 13 Oktober alltså nästan två veckor efter er, vart friande din blivande??
  • dellelgarin


    Mela01 skrev 2011-11-22 09:20:39 följande:
    Den e 6 mm är ringen, så om du har redan 5mm på din ring så kan det komma att bli tight 1.1cm. Men annars så finns det en modell redan som jag funderar på o göra, bara ta bort den ena kanten. Du ser ringen i hörnet Glad Då blir det inte lika brett Glad
    Vitguldsringen högst upp gillade jag skarpt, den skulle nog passa med min förlovningsring

    eller vad tror ni?
  • dellelgarin
    Frida87 skrev 2011-12-07 22:04:55 följande:
    Gud vad mysigt! Han friade uppe i ett av tornen som ligger vid Karlsbron:D. Det var supermysigt och utsikt över hela staden. Jag hade verkligen ingen aning så blev chockad. När planerar ni bröllop? Börjar tycka att det är så lång tid kvar!! Vill planera nu nu nu... 
    8 Juni 2013 har vi satt som datum för vigsel.
    Jag visste inte heller och det var hur härligt som helst, vilka bra karlar vi har!
    Och ringarna sen då, tänk att de var så lika också min sambo hade valt ringen själv och hade med sig den när han friade men jag hade tittat på en liknande mindes han  :)
  • dellelgarin
    Frida87 skrev 2011-12-07 22:09:51 följande:
    Gud är detta din förlovningsring också? Såg det nu... men om det är det så är den väldigt lik min ring... verkar som att våra män tänker lika (elelr jag pekade ut den... men ändå) här är min förlovningsring.

     


    CHRIST Diamonds Damenring
     
    Vi har en budget på  100 000 utan resan och planerar bjuda 80-90 personer. Vi har redan bestämt lite stora saker såsom vart festen skall vara, vad för mat vi vill ha och gjort en gästlista
  • dellelgarin

    Jag har skrivit i tråden tidigare men nu har den ju fått lite uppsving här:)

    Min fästman friade i Prag i oktober 2011 och vi planerar bröllop till juni 2013, budgeten är på 100 000:- i det skall allt ingå förutom bröllopsresan.
     vi räknar med ungefär 90 gäster, vi kommer vara hemma och det blir grillat lamm (viger oss på Gotland) livemusik samt hemmabryggt  öl :)

    Jag planerar inte att lägga mer än någon tusenlapp på klänningen då jag vill ha en kortare variant :)

    När vi satte oss och pratade om det första gången fick vi både välja några saker som var viktigast för oss. Och så utgick vi efter det när vi satte budget.

    För mig var det viktigaste att få bjuda dem som jag ville bjuda och för min fästman var det viktigaste att vi bjöd på rubbet, ingen betalbar eller liknande.
    Så det är det vi har utgått ifrån.

    Vi har inte räknat med i budgeten det det kommer att kosta oss att göra iordning loftet där festen skall hållas, för det är ju en investering för hela gården.

    De bidrag vi vet att vi kommer få idag är från mina föräldrar (vet ingen summa men antar att det handlar om en liten slant till bröllopsresan) min fästmans föredetta styvfar(krångligt jag vet) vill vara med och bidra men vi vet inte på vilket sätt. Samt en av mina bästa vänner som skall brygga öl :)

    VI planerar även att om hjälp erbjuds be folk att baka tårtor,  det skulle passa in i helheten med hembakade tårtor av olika slag .

    Ohhh jag vill planera mera, just nu väntar jag på att det skall bli vår och sommar så jag kan se om de vackra rosa pionerna här hemma kommer blomma i lagom tid till bröllopet för då skall jag ha dem som brudbukett..

    Men det är helt vansinnigt vad det kostar, vi kommer ju att köra ett typ av bondbröllop och inget tjusigt alls och ändå kommer det kosta 100 000:- helt sjukt

  • dellelgarin

    Såhär ser våran budget ut, den är döpt till "naiv" av min blivande såg jag =) Mat  30000 Dryck  10000 Kläder  10000 Ringar 20000 Band 10000 Hår, makup, dekorationer, transport 7000 Hotell, transport 3000 Övrigt  10000   100000

  • dellelgarin
    Doofie skrev 2012-02-29 10:12:35 följande:
    Suck.. vilken pers vi hade i telefon igår. Jag och sambon.
    Har kommit på att vår första budget var lite naiv med tanke på vad vi egentlgen vill ha.

    Min blivnade vill verkligen INTE hyra lokal med catering (vilket jag föreslog för att få ner kostnaderna). Han tycker det känns mer värt med färdigt paket med mat, personal, lokal, städning, bar osv osv. Och det vill han inte kompromissa på. VIlket jag kan förstå. Men efter att ha fått offert från vår tänkta restaurang har matbudgeten ökad med ungefär 10 000 kr. Och jag funderar lite på hur i friden det ska gå ihop..

    Mitt i frustrationen slängde jag ur mig att vi kanske bara ska åka och gifta oss på någon strand utomlands. Men han vill verkligen att vi har en fest för alla nära och kära, vilket jag ju också vill egentligen. Men just nu känner jag mig bara så trött.. och fundersam på hur allt ska gå ihop med både budget och planering.

    Ursäkta min negativitet..
    Om det känns såhär ett år innan.. hur kommer det bli ännu närmare? :P
    Hej jag känner igen det där, vi hade oxå rätt olika syn på hur det skulle se ut vi gjorde i den här ordningen.

    Vi satte en budget allra först, alltså hur mycket pengar kan vi rimligen få ihop på egen hand fram tills dess vi har tänkt att gänga oss.
    Sedan fick vi själva välja två saker som var superviktigt och så fortsatte vi från det sedan, funkade fint och gav oss en riktlinje på vad som var viktigast på just vårat bröllop, dessa fyra saker har vi att utgå ifrån :

    Fri bar
    Liveband
    Många gäster
    Rörligt

    Utifrån det har vi hittills planerat bröllop i juni med 80 gäster :)

    Hoppas ni hittar ett sätt som känns bra för båda.
  • dellelgarin
    Just Me skrev 2012-03-05 21:58:09 följande:
    Vi kommer gifta oss den 23 mars 2013. Det känns lite avlägset just nu. Först så ska Pyret i magen födas till sommaren, sen kan jag börja tänka på klänning, antar jag! Men jag håller iaf på och göra Save the Date kort, och när de är gjorda så ska jag göra inbjudningskorten. Så allt är färdigt. Ska bara klara av veckans födelsedag med fika och gäster, sedan ska pyssel grejerna fram!!  
    Grattis till bäbis :)
    Hur långt innan tänkte du skicka save the date?
    Jag funderar på att göra det oxå för jag har en del som kommer utlandsifrån och vi bor på Gotland så typ hälften kommer från sverige och det är rätt kostsamt att resa tänker jag så man vill vara ute i god tid lixom
  • dellelgarin
    Just Me skrev 2012-03-06 09:47:01 följande:
    Tjaaaa... Maj-Juni kanske? 
    Innan semester tiderna iaf, för under semestern så reser folk bort och så kommer de hem och så har de så mycket post och så missar det vårt lilla kuvert.... Ja du hör ju Så i slutet av Maj kanske, början av Juni

    När gifter ni er?

    Har vi någon lista i tråden där vi kan skriva in datumen? Eller man kanske kan göra en separat datum-tråd?? Kan ju vara kul och hålla lite koll på varann  
    8 Juni, har många planer men mest i huvudet ännu, fotograf är bokad men det är väl det enda som är riktigt spikat, nu letar vi vigselförättare.
    Jag hade funderat på att skicka ut save the date korten ganska precis ett år innan. Det känns så toklångt innan att planera och allt sånt redan nu men det måste man nog så man får allt på den dagen man tänkt :)
  • dellelgarin
    missidis skrev 2012-03-15 16:06:16 följande:
    Vi skickar iväg dem i början på april, har gäster från utlandet och eftersom de redan ligger här färdiga att posta kommer vi göra det i april, då är det ju "bara" 10 månader kvar
    Åhh hur skall jag kunna hålla mig :)

    Jag vill skicka nu men det är lixom 15 månader kvar, i slutet av sommaren skall vi skicka save the date för vi har oxå ettt par utländska gäster, plus att vi bor i en turistort så folk som kommer från "sverige" kasnke vill kunna planera sin semeser i samband med bröllopet tänker vi
Svar på tråden Brud 2013